4 srpnja

5 koraka do više zahvalnosti

0  komentara

Znam da će vam biti čudno, no mnogi ne znaju danas što znači zahvalnost. Doživljavaju je kao dio odgoja i pristojnosti u kojoj na izvolite kažemo hvala.

Hmmmmm. Kako da nas tome ne uče u školi kad vi i tisuće drugih diljem svijeta svjedoče o važnosti i snazi same zahvalnosti.

Pa što je onda zahvalnost.

Zahvalnost je nešto što ne govorimo, već nešto što živimo. I još važnije, nešto što biramo. Ima malo neke veze s odgojem, jer tako se ona u početku uči, no najviše je povezana s našom sposobnošću da vidimo i primijetimo nešto u svom životu (kod sebe ili drugih) ali i da to primijećeno izrijekom prenesemo.

Takvim prijenosom ne prenosi se samo hvala, već se prenosi i izuzetno snažna energija i vibracija prema primatelju koji s tom energijom tada dalje bude osnažen, motiviran, pokrenut. Bez obzira dali je taj primatelj netko iz naše okoline ili mi sami. Da, da, možemo stvoriti energiju i vibraciju i poslati je samom sebi. Okupati se u toj vibraciji i krenuti osnaženi dalje.

Što nam opet daje i jedan dodatno savršen recept kako da se samomotiviramo ako živimo u sredini gdje izostaje podrške ili razumijevanja. A složit ćete se, mnogi žive u takvom svijetu.

No postoje i trikovi kako da tu vibraciju i energiju pokrenemo kod sebe ali i kod drugih. I baš zbog same ljepote primanja takve vibracije i snage, ponekad je potrebno da mi krenemo sami stvarati uvjete i situacije u našoj okolini koja će moći imati priliku živjeti svoju zahvalnost.

Baš manipulativno zar ne? No vjerujte mi, svaki razgovor je danas jedna vrste manipulacije. Samo je pitanje kojom namjerom je obojan.

Dakle, 5 stvari koje možemo učiniti da imamo više zahvalnosti u životu.

1

Radimo tehniku zahvalnosti 

Da, da, krećemo od sebe. Naučili smo kako, sada to treba prenijeti u djelo i u svakodnevnu praksu. Ne zaboravite se zagrliti i ostaviti si u ladici u koju najčešće idete papirić s tekstom “Volim te”. Možda da se i potpišete da ne ispadne ako netko drugi nađe papirić kriva priča 🙂

2

Ne zaboravite najdraže

Učinite jednu stvar koja će učiniti dragu osobu da se još bolje osjeća. Može to biti nesvakidašnja sms poruka, zagrljaj, riječ ili onakav papirić sa "Hvala ti" potajice spušten u torbicu ili odijelo...

Možda doručak u krevet ili čokolada bez razloga?

Problem odnosa je da dođu u fazu pretpostavljanja i tada se zagubi onaj

početni šarm (i kemija)

3

Učinite jednu stvar za vaš dom

Ovo zvuči malo čudno? Da? Samo ako vam nije u navici.

 Odnesite to smeće, operite suđe, popravite tu policu ili učinite nešto što inače radi ona druga strana.

Naravno ako ne živite sami. Ako živite sami, tada učinite nešto baš za taj svoj prostor - ukrasite ga, zalijte cvijeće, zahvalite mu se - sto posto znadete da i životni prostor ima svoju energiju

4

Recite "Hvala" kako treba

Iskoristite svaku priliku da uz hvala nadovežete za što ste zahvalni. Umjesto samo suhoparnog hvala recite u svom omiljenom kafiću:” Hvala vam što mi uvijek donosite super kavu”. I budite u stavu poštovanja. Persirati (reći VI umjesto TI) je nešto što pokazuje da cijenimo ljude- bez obzira koliko se dugo znamo. Ako nismo u prijateljskom bliskom odnosu, Vi bi trebalo biti normalno. 

5

Hvala unaprijed

Zahvaljujte se u sebi trenutak prije nego progovorite s bilo kojom osobom. Pošaljite u sebi poruku: “Hvala vam na ovim budućim iskustvima, kakva god ona bila. Svakako ću naučiti nešto novo od vas. “ Iz svakog iskustva naučimo nešto. Na nama je da smo svjesni da možda i manje ugodni razgovori donose dobro vama samima. Pokazuju koliko ste spremni ostati ono što vi jeste, a ne poprimiti neželjene karakteristike okoline. Kod neželjenih iskustva, često ljudi popuste i postanu netko drugi. Poprime odlike i karakter osobe s kojom pričaju. Jedan moj učenik za posao ima da piše kazne. Takav posao. Kažnjavati kada smo u prekršaju. Kamo bi on došao da svaki put postane ljuta osoba koja je dobila kaznu. Ako vam se to dešava, to vam govori još jednu stvar. Morate poraditi na svojem identitetu i stavu jer ste previše pod utjecajem drugih. I to znadete jer vas uvijek iskoriste.

Ovo je 5 malih stvari koje vam mogu posti nova svakodnevica. Ona koja će vas učiti primjećivati, rasti, širiti dobru vibraciju i stvarati uvjete i drugima da žive u istoj.

Na samome kraju, pozivam vas da ne zaboravite gledati. Primjećujte, radujte se sitnicama, ispunite svoje srce i svoj život srećom, ljubavlju i s još više zahvalnosti.

Svaki dan. I svaki dan se možemo potruditi biti još bolji od jučer.


Voli vas vaš Danijel

O autoru 

Danijel Salijević

Danijel Salijević, internacionalni reiki majstor učitelj Usui i Karuna sistema, osnivač Reiki Dojo škole. Reikijem se bavim profesionalno već 15 godina i u svom radu ljudskost, pristupačnost i prenošenje znanja su glavne moje karakteristike.

Moglo bi vas zanimati

Reiki tretman na daljinu – Put uz reiki

13 načina naše prakse

Osobni reiki put

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

I u 2021. uz
Reiki Dojo Centar


Prijavi se na našu mailing listu za 2021. godinu

>
X
Malcare WordPress Security