5 koraka do više zahvalnosti

Autor: Danijel Salijević

4 srpnja, 2019

Select Dynamic field

Znam da će vam biti čudno, no mnogi ne znaju danas što znači zahvalnost. Doživljavaju je kao dio odgoja i pristojnosti u kojoj na izvolite kažemo hvala.

Mi smo i kroz naše podcast emisije pričali o zahvalnosti te vjerujem da ste već i sami primjetili da je ovo posebna vještina koja podiže kvalitetu života ako je redovito i ispravno prakticirate. Možete preslušati i jednu od emisija koja se bavi baš ispravnim  prakticiranjem zahvalnošću svakoga trenutka.

Pa što je onda zahvalnost.

Zahvalnost je nešto što ne govorimo, već nešto što živimo. I još važnije, nešto što biramo. Ima malo neke veze s odgojem, jer tako se ona u početku uči, no najviše je povezana s našom sposobnošću da vidimo i primijetimo nešto u svom životu (kod sebe ili drugih) ali i da to primijećeno izrijekom prenesemo.

Takvim prijenosom ne prenosi se samo hvala, već se prenosi i izuzetno snažna energija i vibracija prema primatelju koji s tom energijom tada dalje bude osnažen, motiviran, pokrenut. Bez obzira dali je taj primatelj netko iz naše okoline ili mi sami. Da, da, možemo stvoriti energiju i vibraciju i poslati je samom sebi. Okupati se u toj vibraciji i krenuti osnaženi dalje.

Što nam opet daje i jedan dodatno savršen recept kako da se samomotiviramo ako živimo u sredini gdje izostaje podrške ili razumijevanja. A složit ćete se, mnogi žive u takvom svijetu.

Ovo je toliko važno da smo unutar našeg programa napravili poseban tečaj namjenjen samo zahvalnosti koji se održava jednom godišnje i potpuno je besplatan.

No do tada, ako nam se poželite priključiti, postoje i trikovi kako da tu vibraciju i energiju pokrenemo kod sebe ali i kod drugih već danas. I baš zbog same ljepote primanja takve vibracije i snage, ponekad je potrebno da mi krenemo sami stvarati uvjete i situacije u našoj okolini koja će moći imati priliku živjeti svoju zahvalnost.

Baš manipulativno zar ne? No vjerujte mi, svaki razgovor je danas jedna vrste manipulacije. Samo je pitanje kojom namjerom je obojan.

Dakle, 5 stvari koje možemo učiniti da imamo više zahvalnosti u životu.

1

Radimo tehniku zahvalnosti 

Da, da, krećemo od sebe. Naučili smo kako, sada to treba prenijeti u djelo i u svakodnevnu praksu. Ne zaboravite se zagrliti i ostaviti si u ladici u koju najčešće idete papirić s tekstom “Volim te”. Možda da se i potpišete da ne ispadne ako netko drugi nađe papirić kriva priča 🙂

POruka samom sebi
2

Ne zaboravite najdraže

Učinite jednu stvar koja će učiniti dragu osobu da se još bolje osjeća. Može to biti nesvakidašnja sms poruka, zagrljaj, riječ ili onakav papirić sa "Hvala ti" potajice spušten u torbicu ili odijelo...

Možda doručak u krevet ili čokolada bez razloga?

Problem odnosa je da dođu u fazu pretpostavljanja i tada se zagubi onaj

početni šarm (i kemija)

3

Učinite jednu stvar za vaš dom

Zahvalnost za svoj dom

Ovo zvuči malo čudno? Da? Samo ako vam nije u navici.

 Odnesite to smeće, operite suđe, popravite tu policu ili učinite nešto što inače radi ona druga strana.

Naravno ako ne živite sami. Ako živite sami, tada učinite nešto baš za taj svoj prostor - ukrasite ga, zalijte cvijeće, zahvalite mu se - sto posto znadete da i životni prostor ima svoju energiju

4

Recite "Hvala" kako treba

Iskoristite svaku priliku da uz hvala nadovežete za što ste zahvalni. Umjesto samo suhoparnog hvala recite u svom omiljenom kafiću:” Hvala vam što mi uvijek donosite super kavu”. I budite u stavu poštovanja. Persirati (reći VI umjesto TI) je nešto što pokazuje da cijenimo ljude- bez obzira koliko se dugo znamo. Ako nismo u prijateljskom bliskom odnosu, Vi bi trebalo biti normalno. 

5

Hvala unaprijed

Zahvaljujte se u sebi trenutak prije nego progovorite s bilo kojom osobom. Pošaljite u sebi poruku: “Hvala vam na ovim budućim iskustvima, kakva god ona bila. Svakako ću naučiti nešto novo od vas. “ Iz svakog iskustva naučimo nešto. Na nama je da smo svjesni da možda i manje ugodni razgovori donose dobro vama samima. Pokazuju koliko ste spremni ostati ono što vi jeste, a ne poprimiti neželjene karakteristike okoline. Kod neželjenih iskustva, često ljudi popuste i postanu netko drugi. Poprime odlike i karakter osobe s kojom pričaju. Jedan moj učenik za posao ima da piše kazne. Takav posao. Kažnjavati kada smo u prekršaju. Kamo bi on došao da svaki put postane ljuta osoba koja je dobila kaznu. Ako vam se to dešava, to vam govori još jednu stvar. Morate poraditi na svojem identitetu i stavu jer ste previše pod utjecajem drugih. I to znadete jer vas uvijek iskoriste.

Ovo je 5 malih stvari koje vam mogu posti nova svakodnevica. Ona koja će vas učiti primjećivati, rasti, širiti dobru vibraciju i stvarati uvjete i drugima da žive u istoj.

Unutar Reiki Dojo Centra podučavamo zahvalnost kao jedan od najvažnijih reiki elementa unutar Gokai prakse na tradicionalni japanski način.

Ovo je posebni način koji stvara posebnu osobnu rutinu te uz sam reiki snažno podiže vibraciju i našu svijest.

Ukoliko ste reiki praktičar i želite naučiti ovaj način prakticiranja unutarnjeg osnaživanja i zahvalnosti, svakako ne propustite priključiti se Reiki Dojo Trening Centru

Zahvalnost nije samo riječ

Svaki dan. I svaki dan se možemo potruditi biti još bolji od jučer.

Voli vas vaš Danijel Salijević

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Kako reiki energija putuje
Reiki vodiči
Mir je uz reiki dostupan svima
>