Kodeks Reiki Dojo centra

Reiki Dojo učenici, praktičari, učitelji te svi oni koji predstavljaju ili djeluju pod imenom Reiki Dojo-a dužni su slijediti naš Reiki Dojo etički kodeks za obostranu dobrobit svih kojima služimo u međunarodnoj zajednici.

Za sve članovi Reiki Dojo centra-a:

 • Održavajte i očuvajte integritet Reiki Dojo učenja i prakse na svim razinama djelovanja.
 • Cijenite sve pojedince jednako i s najvećim dostojanstvom poštujući osobne granice i kulturološke osjetljivosti, bez obzira na rasu, etničku pripadnost, vjeru, seksualnu orijentaciju, društveni status, dob i političko opredjeljenje.
 • Održavajte najvišu razinu etičkog, osobnog i profesionalnog ponašanja djelujući s integritetom, poštenjem i otvorenom komunikacijom koja pruža podršku u svim interakcijama.
 • Osnažite sve klijente i studente kako biste ih potaknuli da preuzmu odgovornost za vlastitu brigu o sebi, zdravlje i dobrobit kroz aktivno djelovanje, prisutnost i svjesnost.
 • Ljubazno i motivirajuće, uz dužno poštovanje, potičite svoje kolege reiki studente, reiki majstore i reiki praktičare na redovnu i ispravnu reiki praksu.
 • Poštujte sve reiki praktičare, njihove reiki smjerove, njihove učitelje te njihove organizacije te se prema njima odnosite s uvažavanjem i respektom u skladu učenjima Reiki Dojo centra bez negativnih komentara ili nastupa.
 • Ne ulazite u rasprave o reiki smjerovima ili o reiki stupnjevima kojima i sami niste ovladali.
 • Ne zaboravite da ste i sami odraz ugleda reiki-a kao tehnike te se tako i prezentirajte u konverzacijama s reiki tematikom.
 • Ponudite metode Usui Shiki Ryoho Reiki ili Karuna Ryu Reiki kao komplementarni modalitet podrške, a ne kao zamjenu za tretmane koje provode licencirani medicinski, zdravstveni i/ili stručnjaci za mentalno zdravlje.
 • Ne dijagnosticirajte, ne prognozirajte niti ne jamčite izlječenje. Liječnici koji su članovi Reiki Dojo-a neće se miješati u tretmane i/ili lijekove koje su propisali ovlašteni zdravstveni radnici niti djelovati izvan svog opsega prakse i kvalifikacija. Svi oni koji nisu liječnici neće ukidati ili mijenjati postojeće terapije samih klijenata ili učenika propisane od strane klijentovih ili učenikovih liječnika. Također, svojom nazočnošću ne stvarajte pogrešan dojam liječnika ili liječničkog djelovanja.
  Ne koristite termine liječenje, liječiti, dijagnosticirati u interakciji sa svojim klijentima i učenicima.
 • Pridržavajte se svih lokalnih/državnih/pokrajinskih/nacionalnih zakona uključujući privatnost, povjerljivost, autorska prava i zakone o zaštitnim znakovima kako Reiki Dojo centra tako i drugih autora. Unutar Reiki Dojo centra, te u ime Reiki Dojo centra, nije dozvoljeno koristiti materijale koji nisu autorski ili uz posjedovanje valjane licence za korištenje materijala, tekstova, skripti, fotografija, videa, glazbe te svih drugih materijala koji podliježu autorskim pravima.
 • Kao član Reiki Dojo centra, sve službene materijale koristit ćete s prethodnom dozvolom od strane Reiki Dojo centra.

  Ovaj kodeks prati i dio je međunarodnih standardima etičnosti i djelovanja reiki praktičara

Smjernica djelovanja reiki praktičara - Gokai

Gokai praksa
- Reiki načela -

Samo danas se neću ljutiti
Samo danas se neću brinuti
Samo danas ću biti zahvalan
Samo danas ću marljivo obavljati svoje dužnosti
Samo danas ću poštivati sva živa bića

O Reiki Dojo osnivaču

Moje ime je Danijel Salijević, reiki sam majstor učitelj, osnivač Reiki Dojo centra.

Reikijem se aktivno bavim svakodnevno već više od 17 godina, a od 2008. godine djelujem kao aktivan Reiki majstor učitelj. Uglavnom podučavam u Hrvatskoj i zemljama europske regije, iako mi studenti dolaze iz cijelog svijeta. Tečajeve reikija održavam po cijelom svijetu, a prilikom posjeta Japanu održavam i reiki tečajeve u podnožju Kurame.

Osnivač sam Reiki Dojo centra i volim reći da sam doživotni student reikija. Moj jedini (osobni i profesionalni) životni put je reiki i pokušaj očuvanja njegove tradicije, odnosa i stava prema reikiju kao vještini i tehnici, te poboljšanja ugleda reikija koji je ozbiljno narušen modernim pristupom stvaranja novih verzija ovih tehnika. 

Pročitaj više o Danijelu

>