31 siječnja, 2018

Strah od promjena

Danijel Salijević

Pričali smo u proteklim tjednima da promjena uvjek teško pada, posebice u poslu i poslovnoj situaciji. I javljaju mi se ljudi s sličnim problemom da, kada krenu u realizaciju željene promjene prema novom ili drugačijem poslu, da se nekako loše i čudno osjećaju.

Što se dešava?

Napad panike kod promjena i nesigurnosti

Nije rijetkost da se kod priča o promjenama pojavi ovaj osjećaj stezanja u grlu, čudne pojavnosti u grudima ili trbuhu. Da, govorim o blagoj varijanti napada panike.

Što se to dešava i zbog čega tijelo reagira na takav način?

Pa eto, volio bih vas prvo umiriti jer je to sve normalno. Vaše tijelo reagira sasvim zdravo, a takva reakcija je odgovor na vašu podsvjesnu spoznaju o promjenama koje planirate. Vaša podsvijest i tijelo zna da kroz promjene izlazi iz zone udobnosti pa se buni i opire. Na taj način pokušavaju “ostati” u stanju za koje su definirali kao sigurnim i nije im u interesu izlazak iz te zone. Posebno ne u polje koje je nesigurno i neizvjesno. 

No svaki novi početak je takav. I nesiguran i neizvjestan i vjerujem da to i sami znate.

Kako se pokrenuti u novi korak

Ako je ova promjena doista ono što želite, pobrinite se da ne slušate šaputanja nižeg ja te da vas nosi energija strasti i elana. To je energija koja pokreće, koja pronađe način, saveznika, alat i put.

Posebno kada je reiki kao tehnika kao dodatni saveznik i alat prisutan u vašem životu, samo odrađivanje reiki tretmana dovesti će vas u stanje u kojem neželjene emocije, panika i strah ne opstaju.

To će vas još više puniti željom, te natjerati da odradite novi korak. Pa još jedan. I idući. Te svaki novi korak, što ste više bliže cilju, podiže svjesnost o tome da se krećete i da zapravo stvarate željeno. Bez obzira na možebitne pogreške, krive smjerove ili nesigiurnosti.

A ukoliko još uvijek niste sigurni, ne zaboravite biti uz svoje učitelje i mentore. Jer energija koja je s njima motivira i nosi.

Snaga dolazi iznutra

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

O Danijelu

Danijel Salijević - internacionalni reiki majstor učitelj

Učitelj  Usui klasičnog Shiki Ryoho reiki sistema te Karuna Ryu reiki sistema, predavač, mentor, autor, osnivač Reiki Dojo škole te autor mnogih programa namijenjenih vašem boljitku.
Vaš je životni pratitelj, posvećen u namjeri da pomogne ljudima pronaći lakši, uspješniji i sretniji put.

Javite mu se, naučite reiki i konačno ostvarite svoje ciljeve.

>

Podrška

Prijava problema
Email
Telegram telegram
Fluent Forms fluent_forms
WhatsApp whatsapp
chat