Strah od promjena

Autor: Danijel Salijević

31 siječnja, 2018

Pričali smo u proteklim tjednima da promjena uvjek teško pada, posebice u poslu i poslovnoj situaciji. I javljaju mi se ljudi s sličnim problemom da, kada krenu u realizaciju željene promjene prema novom ili drugačijem poslu, da se nekako loše i čudno osjećaju.

Što se dešava?

Napad panike kod promjena i nesigurnosti

Nije rijetkost da se kod priča o promjenama pojavi ovaj osjećaj stezanja u grlu, čudne pojavnosti u grudima ili trbuhu. Da, govorim o blagoj varijanti napada panike.

Što se to dešava i zbog čega tijelo reagira na takav način?

Pa eto, volio bih vas prvo umiriti jer je to sve normalno. Vaše tijelo reagira sasvim zdravo, a takva reakcija je odgovor na vašu podsvjesnu spoznaju o promjenama koje planirate. Vaša podsvijest i tijelo zna da kroz promjene izlazi iz zone udobnosti pa se buni i opire. Na taj način pokušavaju “ostati” u stanju za koje su definirali kao sigurnim i nije im u interesu izlazak iz te zone. Posebno ne u polje koje je nesigurno i neizvjesno. 

No svaki novi početak je takav. I nesiguran i neizvjestan i vjerujem da to i sami znate.

Kako se pokrenuti u novi korak

Ako je ova promjena doista ono što želite, pobrinite se da ne slušate šaputanja nižeg ja te da vas nosi energija strasti i elana. To je energija koja pokreće, koja pronađe način, saveznika, alat i put.

Posebno kada je reiki kao tehnika kao dodatni saveznik i alat prisutan u vašem životu, samo odrađivanje reiki tretmana dovesti će vas u stanje u kojem neželjene emocije, panika i strah ne opstaju.

To će vas još više puniti željom, te natjerati da odradite novi korak. Pa još jedan. I idući. Te svaki novi korak, što ste više bliže cilju, podiže svjesnost o tome da se krećete i da zapravo stvarate željeno. Bez obzira na možebitne pogreške, krive smjerove ili nesigiurnosti.

A ukoliko još uvijek niste sigurni, ne zaboravite biti uz svoje učitelje i mentore. Jer energija koja je s njima motivira i nosi.

Snaga dolazi iznutra

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>