Sigurno uz reiki

Autor: Danijel Salijević

16 rujna, 2023

Select Dynamic field

Epizoda 489

Reiki tehnika, možda ste već čuli za nju, ali možda se pitate je li to nešto za vas. U ovoj emisiji, istražit ćemo svijet reikija i otkriti kako vam ova tehnika može pomoći da transformirate svoj život, povratite zdravlje i postignete cjelovitost, ali na način da uklonimo nesigurnosti koje možda nosite uz sebe pri pomisli na reiki učenje i rad s reikijem..

Reiki je stara tehnika iscjeljivanja koja se temelji na prenošenju univerzalne životne energije kroz dlanove. Ova tehnika potječe iz Japana i ima duboke korijene u duhovnom razvoju i samopoboljšanju. Ono što reiki donosi je pristup unutarnjoj snazi koja vam omogućuje da se nosite s mnogim izazovima života.

Kako početi s reikijem?

Prije nego što krenete s reiki tečajem, možda ćete se suočiti s nesigurnostima. Pitate se je li to za vas i trebate li zaista ovu tehniku. Odgovor na to pitanje je jednostavan: ako želite alat koji će vam pomoći da promijenite svoj život, povratite zdravlje i rješavate probleme s kojima ste se možda borili, reiki je svakako tehnika koja vam treba.

Jedna od prvih nesigurnosti koja se može pojaviti jest odabir škole i učitelja. Izbor je ključan, a važno je pronaći učitelja koji će vam pružiti podršku i biti dostupan za vaša pitanja. Dostupnost učitelja je ključna jer će vam trebati podrška nakon tečaja.

Kako Želite Učiti?

Sada kada ste odlučili da želite učiti reiki, postavite si pitanje kako želite učiti i što želite postići s tečajem. Ako želite organizirano učenje koje će trajati duže vrijeme i omogućiti vam rast i razvoj, trebat će vam škola koja će vam to omogućiti. Važno je postaviti jasne ciljeve za sebe i odabrati pravi put učenja.

Ako, s druge strane, želite brzo usvojiti osnovne tehnike i primijeniti ih u svakodnevnom životu, možda vam ne treba duža škola. Reiki tečajevi obično traju jedan do dva dana, i nakon toga možete odmah početi prakticirati reiki.

Izbor Reiki Stila

Sada dolazimo do pitanja koje često postavljaju ljudi koji istražuju reiki: Koji stil reikija trebam učiti? Na internetu ćete pronaći mnogo različitih tehnika i stilova reikija, ali moj savjet je da počnete s klasičnim Usui reiki sustavom. Ovaj sustav je osnova za sve buduće razvoje i omogućuje vam čvrst temelj za vašu praksu.

Iako postoje različite varijacije i stilovi reikija, klasični Usui reiki sustav poznat je i kao zapadni reiki i Usui Shiki Ryoho reiki sustav. To je osnovna tehnika koju biste trebali naučiti prije nego što istražujete druge stilove. Ako kasnije želite istraživati druge tehnike, to je sasvim u redu, ali klasični Usui reiki sustav je vaša osnova.

Važnost Prakse i Samorazvoja

Kao što je slučaj sa svakom tehnikom, prakticiranje je ključno. Nakon što steknete certifikat, važno je redovito vježbati reiki kako biste održali svoje vještine i razvijali ih dalje. Samorazvoj je također ključan element reikija. Ova tehnika vas potiče da radite na sebi, svojoj svijesti i duhovnom rastu. I to je proces koji višestrukonadilazi samo odrađeni reiki tečaj.

Reiki vam ne pruža samo alate za iscjeljivanje drugih, već i za iscjeljivanje sebe. Prakticiranje reikija redovito će vam pomoći da postanete uravnoteženiji, mirniji i zdraviji pojedinac.

I na kraju

Reiki je prekrasna tehnika koja vam može pomoći da transformirate svoj život i poboljšate svoje zdravlje. Bez obzira na vaše ciljeve ili razloge za interesiranje za reiki, važno je donijeti odluku o učenju i prakticiranju ove tehnike. Odabir pravog učitelja, stila i, po potrebi, stjecanje certifikata za klasični Usui reiki sustav bit će važni koraci na vašem putovanju prema iscjeljenju i osobnom razvoju.

Neka reiki postane vaša vještina za transformaciju života, bilo da je koristite za iscjeljivanje drugih ili sebe. Ne zaboravite da je kontinuirana praksa i samorazvoj ključni elementi ove prekrasne tehnike.

Ukratko

  • 1. Saznajte kako sigurno koristiti reiki bez obaveza ili vremenskih ograničenja.  🙌
  • 2. Prvi stupanj reikija je važan, ali drugi stupanj pruža dodatne benefite i mogućnosti.  🌟
  • 3. Klasični Usui reiki sistem je poznat kao zapadni reiki i temelj za rast i razvoj u reiki tehnici.  💫
  • 4. Ako želite naučiti reiki, bitno je pronaći podršku i dostupnost kvalificiranog učitelja.👥
  • 5. Postavljajte pitanja i zapišite svoje nedoumice tijekom učenja reikija kako biste dobili organiziranu podršku. 📝
  • 6. Iskoristite video i audio materijale kao prednost učenja reikija i riješite svoje dileme putem video poziva 🎥
  • 7. Pridružite se Danijelu Salijeviću na radionicama i tečajevima reikija te transformirajte svoj život na bolje. 🌈

Povežite se

Sljedeća epizoda:

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

O podcast domaćinu

Moje ime je Danijel Salijević, reiki sam majstor učitelj, osnivač Reiki Dojo centra.

Reikijem se aktivno bavim svakodnevno već više od 17 godina, a od 2008. godine djelujem kao aktivan Reiki majstor  učitelj. Uglavnom podučavam u Hrvatskoj i zemljama europske regije, iako mi studenti dolaze iz cijelog svijeta. Tečajeve reikija održavam po cijelom svijetu, a prilikom posjeta Japanu održavam i reiki tečajeve u podnožju Kurame.

Osnivač sam Reiki Dojo centra i volim reći da sam doživotni student reikija. Moj jedini (osobni i profesionalni) životni put je reiki i pokušaj očuvanja njegove tradicije, odnosa i stava prema reikiju kao vještini i tehnici, te poboljšanja ugleda reikija koji je ozbiljno narušen modernim pristupom stvaranja novih verzija ovih tehnika. Pogotovo danas u Europi.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Aktivnošću protiv burnouta
>