Kad čekaš na svoj reiki tečaj

Autor: Danijel Salijević

5 kolovoza, 2023

Select Dynamic field

Epizoda 483

Želite naučiti reiki i uzbuđeni ste o tome što vas očekuje? U ovom najnovijem podcastu, govorim o tome kako da se što kvalitetnije pripremite za reiki tečaj i koje stvari trebate imati na umu kako biste maksimalno osnažili svoje iskustvo. 

Prva stvar na koju sam se fokusirao jest nešto što se često previdi - reiki svijeća. 🕯️Već sada možete i trebate pitati svog učitelja o reiki svijeći. Svijeća je za učenika važan alat na reiki putu. 

Zatim sam pričao o vježbama koje možete izvoditi prije nego što postanete reiki praktičar, ali koje će vam također pomoći u vašem tečaju. Osnovne vježbe disanja, meditacije i koncentracije 🧘‍♂️ su fantastične za pripremu za reiki tečaj jer će vam omogućiti da doprete do dubljeg razumijevanja sebe i energija oko vas.

Čakre i aura

Sljedeći savjet sam vam dao vezano uz upoznavanje s osnovama rada sa energijama. ☯️ Reiki je energetska praksa, a čakre su ključni dio tog procesa. Preporučujem vam da se upoznate sa sedam glavnih čakri i da ispitate kako one mogu utjecati na vaše energetsko polje. Ako želite, možete se priključiti na Online Reiki Dojo centar gdje postoji besplatni tečaj o čakrama, koji možete jednostavno proći i naučiti sve one osnovne stvari kada pričamo o čakrama. Isto tako, jednako važna je i aura, energetsko polje koje okružuje vaše tijelo. 

Preporučujem vam da isprobate reiki tretman prije nego što započnete tečaj kako biste imali bolji uvid u to što možete očekivati. Mnoge škole zahtijevaju da primite reiki tretman prije pohađanja tečaja kako bi bili sigurni da ste doživjeli njegove blagodati i da duboko razumijete što on uključuje. Preporučam da i sami isprobate kako reiki tretman utječe na vas, te kasnije da usporedite kako se osjećate kada postanete reiki praktičar.

Vrlo je važno napomenuti da ne preporučujem da provodite samostalne seanse prije nego što završite tečaj. Rad s reikijem prije nego što ste pravilno usklađeni i obučeni može dovesti do energetskih disbalansa i potencijalno negativnih posljedica. Pričekajte dok završite svoj tečaj i pravilno primite reiki usklađenje kako biste izbjegli nepotrebne probleme. 

Na kraju, preporučujem da se družite s drugim reiki praktičarima. Pridružite se Online Reiki Dojo centru ili drugim reiki grupama i zajedno vježbajte, meditirajte i dijelite svoja iskustva. Ovo je iznimno korisno jer se bit reiki prakse temelji na zajedništvu i dijeljenju energije. 

Jedan od glavnih savjeta koji želim da zapamtite je taj da pohađanje reiki tečaja nije samo učenje novih vještina, nego i duboko osobno putovanje koje zahtijeva strpljenje i posvećenost. Važno je da kad krenete na reiki tečaj, da budete svjesni da je to dugotrajan proces, koji traži vremena, strpljenja i predanosti. Učenje reikija je poput učenja novog jezika, ne može se savladati preko noći, ali s vremenom će se sav taj trud isplatiti. 

Osobno, smatram reiki jednim od najvrednijih životnih iskustava i čast mi je podijeliti znanje s drugima koji su zainteresirani za ovu prekrasnu tradiciju. No, zapamtite, sve ovisi o vama. Svojom predanošću, strpljenjem i otvorenošću možete puno dobiti od svog reiki puta. Dakle, pripremite se, opustite se i uživajte u putovanju. Priprema za reiki je samo početak vrlo uzbudljivog putovanja, a svaki novi korak i nadogradnja donosi još više znanja, oduševljenja, ali i potrebe da strpljivo i kvalitetno učimo i rastemo poštujući sve aktivne procese..

  • Sve u svemu, tijekom ovog podcasta dijelio sam vam nekoliko ključnih područja kako da se kvalitetno pripremite za reiki tečaj. Od vježbanja disanja, meditacije, usvajanja znanja o čakrama i auri, do probanja reiki tretmana, i komunikacije s ostalim praktičarima kroz Online Reiki Dojo centar. I sada smo pokrili sve.
  • Do idućeg puta, želim vam svu sreću na vašem reiki putovanju.

Povežite se

Sljedeća epizoda:

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

O podcast domaćinu

Moje ime je Danijel Salijević, reiki sam majstor učitelj, osnivač Reiki Dojo centra.

Reikijem se aktivno bavim svakodnevno već više od 17 godina, a od 2008. godine djelujem kao aktivan Reiki majstor  učitelj. Uglavnom podučavam u Hrvatskoj i zemljama europske regije, iako mi studenti dolaze iz cijelog svijeta. Tečajeve reikija održavam po cijelom svijetu, a prilikom posjeta Japanu održavam i reiki tečajeve u podnožju Kurame.

Osnivač sam Reiki Dojo centra i volim reći da sam doživotni student reikija. Moj jedini (osobni i profesionalni) životni put je reiki i pokušaj očuvanja njegove tradicije, odnosa i stava prema reikiju kao vještini i tehnici, te poboljšanja ugleda reikija koji je ozbiljno narušen modernim pristupom stvaranja novih verzija ovih tehnika. Pogotovo danas u Europi.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Aktivnošću protiv burnouta
>