Reiki Meditacija: Kreiranje Unutarnjeg Mira

Autor: Danijel Salijević

18 veljače, 2024

Select Dynamic field

U današnjoj meditaciji fokusiramo se na jedan od najvažnijih aspekata našeg spiritualnog puta – sposobnost kreiranja i održavanja unutarnjeg mira. reiki praksa nije samo način iscjeljenja; ona je put ka dubokom samospoznaji, miru i sklada. S tim na umu, želim vam predstaviti posebnu meditaciju koja nadilazi uobičajene prakse, učeći vas kako djelovati u energiji koja je u današnjem vremenu mnogima od presudne važnosti - energiji mira.

Značaj Meditacije za Unutarnji Mir

Meditacija na koju ću se danas osvrnuti jedinstvena je po tome što je izvodiva bilo gdje i bilo kada. Od samo minute do cijelog sata, ovaj fleksibilan pristup osigurava da svatko može integrirati ovu praksu u svoj dnevni život. Njena temeljna komponenta je element mira, koji nije novost ni u japanskoj praksi reikija ni u globalnoj duhovnoj zajednici. Međutim, način na koji pristupamo i koristimo ovaj element može duboko promijeniti našu svakodnevicu.

Koraci Meditacija MIra

Meditacija započinje s nekoliko dubokih, smirenih udaha, gdje se svaki udisaj koristi za pozivanje mira u naše biće u naš energetski centar pod nazivom hara, dok svaki izdisaj služi otpuštanju tenzija i stresa u ciljanom smjeru. Zamislite da s svakim udahom apsorbirate tišinu prostranstva svemira, a s izdisajem izbacujete svaku brigu prenoseći tu tišinu, taj mir u željeno.

U nastavku, vizualizirajte kako se energija mira širi kroz cijelo vaše tijelo, od vrha glave do vrhova prstiju na nogama - kroz cijelo vaše biće. Ova energija pruža osjećaj potpune harmonije između vašeg tijela, uma i duha.

Tijekom meditacije, dozvolite si osjetiti kako postajete jedno s mirnom energijom koja vas okružuje. 

Važnost Održavanja Prakse

Svakodnevna primjena ove meditacije pomoći će vam da održite i razvijate stanje unutarnjeg mira, neovisno o izazovima koje vanjski svijet može predstavljati. To je posebno važno u današnjem užurbanom i često kaotičnom okruženju, gdje stres i brige mogu lako nadvladati naš unutarnji mir.

Kako Dijeliti Energiju Mira

Ne zaboravite da praksa reikija nije samo o osobnoj dobrobiti; ona uključuje i dijeljenje te energije s drugima. Nakon što osjetite energiju mira u sebi, podijelite ga sa svijetom oko sebe. To možete učiniti vizualizacijom kako šaljete energiju mira iz vašeg srca u svijet, ili jednostavno održavajući stanje prisutnosti i mira dok se krećete kroz vaš dan.

Na kraju, želim vas potaknuti da nastavite prakticirati i dijeliti ove vrijedne lekcije. Ako ste uživali u ovoj meditaciji, ne zaboravite pretplatiti se za više vježbi, meditacija i lekcija.

Ukratko

- Meditacija za kreiranje unutarnjeg mira je izvediva bilo gdje i bilo kada.

- Koristi se element mira, prisutan u mnogim duhovnim praksama.

- Uključuje duboko disanje, vizualizaciju i potencijalno korištenje reiki simbola.

- Važno je održavati praksu i dijeliti osjećaj energije mira s drugima.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Svaka tehnika ima dubinu
>