8 siječnja, 2022

Otvoriti se nije dovoljno

Danijel Salijević

U današnjoj epizodi, objašnjavam zbog čega otvoriti se nije dovoljno. Često ste slušali, uključujući i mene, da spominjem koliko je to važno. I jest, važno je otvoriti se, ali to nije dovoljno.

Ovo je nešto što je često kamen spoticanja i kada su reiki tretmani u pitanju. Pitaju me, trebamo li vjerovati u reiki da bi reiki funkcionirao, pa ja uvijek iznova odgovaram kako vjera nije potrebna u ovom slučaju, ali da se duboko u sebi treba otvoriti za iscjeljenje.

Sad pak vam kažem da to nije dovoljno i da se još nešto očekuje od vas.

Nije dovoljno

Novi početak iziskuje više od stanja u kojem se samo otvaramo

Da, nije dovoljno. Krenite u nove početke bez grešaka u samom početku - bez čekanja i zavaravanja.

Otvoriti se za reiki tretman i reiki iscjeljenje je ok da ga primite i da se pokrenu procesi iscjeljenja.
No bitno je da se i sami involviramo u proces iscjeljenja jer će u protivnom taj tretman biti samo privremena mjera. Prislonjena gaza na povrijeđeno tkivo koje zahtjeva dodatnu aktivnost od samo otvaranja da nam bude bolje.

Ako nešto radimo, a ne otvorimo se, tada rezultati neće imati gdje doći. Razmislite. To je iznimno bitno. Jer ako samo otvorimo priliku rezultatima u našem životu, doista ništa nismo postigli. Npr. Otvoriti se za završiti reiki tečaj, ali nikad ne otići na tečaj iako imamo želju. Tada želja sama po sebi nije dovoljna da se ostvari željeno, zar ne?

Iskoračite iz stanja želje

Zbog toga ja stalno ponavljam aktivno kretanje. Pokrenite se. U umu, u tijelu u energiji.
To je ono što donosi direktno iskustvo i ono što donosi i rezultate.

Kada se otvorimo mentalno, naš um ima u sebi radost tog događaja i nekako već slavi postignuti cilj i on je svoje odradio. Pa ponekad nismo ni svjesni da nismo pokrenuli svoju energiju i sebe, te da zapravo stojimo.

Baš zato što je nova godina nekako simbol novog početka ili nastavka našeg rasta, neka ovakva saznanja uklone možebitne zablude koje će vas koštati uspjeha.

Tu pomažu podsjetnici i aktivna reiki praksa. Kada svakoga dana u reikiju prakticiramo posebna reiki disanja, ona su nam u tom trenutku jasni podsjetnik da vratimo svoju svjesnost u realnost te tako izbjegnemo stanja zabluda i neispunjenih ciljeva.

Pitanja slušatelja


Lorena pita:

Kada idem meditirati i otvorim reiki koju poziciju ruku najviše preproučate? Da su mi ruke na krilu ili da ih ostavim na srcu?


Kod meditacije svaka pozicija koja ne remeti meditativnu svijest jest ispravna.

Ipak, postoje mudre i položaji koji su nekako posebniji zbog svoje prirode.

Ruke u krilu okrenute prema nebu su svakako moj favorit, kao i kozmička mudra.

To je položaj u kojem se dominantna ruka nalazi u nedominantnoj te gdje su nam palčevi u vrhovima prstiju spojeni. Ovo je moja preporuka, iako ima mnogo drugih divnih položaja koji će vam unaprijediti vašu meditaciju.

Kozmička mudra

Klikni sliku za veći prikaz

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

O Danijelu

Danijel Salijević - internacionalni reiki majstor učitelj

Učitelj  Usui klasičnog Shiki Ryoho reiki sistema te Karuna Ryu reiki sistema, predavač, mentor, autor, osnivač Reiki Dojo škole te autor mnogih programa namijenjenih vašem boljitku.
Vaš je životni pratitelj, posvećen u namjeri da pomogne ljudima pronaći lakši, uspješniji i sretniji put.

Javite mu se, naučite reiki i konačno ostvarite svoje ciljeve.

>

Podrška

Prijava problema
Email
Telegram telegram
Fluent Forms fluent_forms
WhatsApp whatsapp
chat