Reiki praksa

Autor: Danijel Salijević

11 prosinca, 2021

Iako su razlozi učenja različiti sa većinu reiki praktičara, redovna reiki praksa je jedino djelovanje koje garantira napredak.

Nekako se zaboravi da je reiki ne samo ime energije s kojom radimo, već i tehnika sama. Tehnika koja se uči, vježba, savladava, a načini na koji to činimo, omogućavaju nam smjerove kojima smo krenuli.

Svaka tehnika i svaka disciplina iziskuje od uvijek da istu prakticiramo i redovno vježbamo. Posebice želite li postići majstorstvo u bilo kojoj tehnici.

Dvije faze naše reiki prakse

Kada je reiki u pitanju, postoje dvije faze. Reiki praksa kroz koju vježbamo novousvojena znanja za vrijeme i nakon samog reiki tečaja. Učimo reiki kako bismo savladali radom s tom energijom u svrhu postizanja zdravlja, mira, cjelovitosti, radosti.

No da bismo ta stanja postigli, nužno je djelovati kroz osobnu reiki praksu. Te reiki praksa djelovanje je kroz dostupne tehnike s naučenim tehnikama. Ovo nema za cilj da ovladamo samo tehnikom, već da ovladamo našim postojanjem na fizičkom, emocionalnom, mentalnom i energetskom planu.

Posebno ako ste u reikiju pronašli saveznika kroz osobna iskustva i povratne informacije i rezultate, tada nekako i poželite biti s tom tehnikom u stanju konstantne prakse.

Osobna reiki praksa

Sve počinje od nas - pa i reiki praksa
Osobna reiki praksa je zbroj tehnika koje izabiremo prakticirati na dnevnoj razini. Ne kao obaveza, već kao izbor. To ne moraju uvijek biti iste tehnike te ih možemo kombinirati po osjećaju, no nekako se dešava da je takva praksa često u isto ili slično vrijeme. Pa postaje naš svojevrsni osobni dnevni ritual.

Reiki praksa se može sastojati od:

    odrađivanje reiki tretmanaGokai prakseGassho praksevježba disanjasvjesnošću rada s harom

Zašto

Ispunjenost, radost, više vibracije

Prakticirajući reiki, reiki nas dovodi u više stanje svijesti, spoznaja, rasta. Naglasak u reikiju jest osobni rast kroz spoznaju i razumijevanje te djelovanje u ispravnosti kroz sve elemente koje reiki pruža.

Pristup energiji, usmjeravanje te energije u željeno, te postizanje osobnih ciljeva kroz tehnike koje nas učitelji uče. Da djelujemo u skladu s načelima. U skladu s ljudskim najvišim vrijednostima. Sada. I što je češće moguće.

To dovodi do rasta i naše spiritualnosti i duhovnosti same. Takvo djelovanje, u skladu te obojeno s reiki učenjima, neće tada više biti put postizanja prosvjetljenja, već put djelovanja prosvijetljene osobe.


I to dovodi do djelovanja iz srca. To dovodi u djelovanju ispravnog.

Pa i puno prije prosvjetljenja ili sattorija samog.

Iako su razlozi učenja različiti sa većinu reiki praktičara, redovna reiki praksa je jedino djelovanje koje garantira napredak.

Klikni i twitaj
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>