5 ožujka, 2018

Što je reiki svijeća

Danijel Salijević

Reiki svijeća je svijeća koju aspirant odabire kao simbol svjetlosti koju prima. Koristi se na svim tečajevima, pali je majstor učitelj a kasnije služi kao dodatni izvor snage i svijetlosti

Čemu služi reiki svijeća

Tu svijeću može paliti ISKLJUČIVO učenikov majstor, a pali se kod samih inicijacija. Što god da se desi, ta svijeća se ne pali. Majstor učitelj je pali tradicionalno u zoru na dan primanja usklađenja u vrijeme izlaska sunca, a u novije vrijeme barem sat vremena prije inicijaicje. Ta ista svijeća kada se pali sa izlaskom sunca tada gori cijeli dan sve do završetka primanja usklađenja. Postupak je isti i za prvi, drugi i treći stupanj.

Kod reiki inicijacija na daljinu, u dogovoreno vrijeme, učenik će upaliti svjeću, dok reiki majstor sa svoje strane u isto vrijeme radi svoju meditaciju.

Kad učenik dosegne majstorski stupanj, može i sam koristiti ( paliti ) svijeću te je tada ta ista svijeća direktna veza majstora sa samim izvorom reikija, sa samim univerzumom.

Majstor je koristi kod majstorskih inicijacija, bilo s namjerom postizanja mira, uspostavljanja kontakata sa svojim vodičima na višoj razini postojanja ili pak za dobivanje odgovora na pitanja.

Kako odabrati

Za lakšu orijentaciju, ova svijeća može gorjeti barem jedan cijeli dan. Da bi svijeća postala sposobna dati svijetlo ( ne svijetlost- to daje svaka svijeća ) ona mora proći sva učenikova usklađenja i sa svakim novim primanjem usklađenja majstor ( i reiki vodiči tijekom primanja usklađenja ) je čini jačom i kompetentnijom vezom s univerzumom.


Zato kod odabira svijeće imajte na umu da ta svijeća mora biti fizički sposobna gorijeti najmanje puna 24 sata. Isto tako, kod odabira svijeće, odaberite svijeću koja vas privuće. 

Svijeću koja će biti simbol mira, ljubavi i svjetlosti.

Ne zaboravite najvažniju stvar. Što god se desi, dok vi niste majstor, ne smijete paliti sami tu svijeću.

Mnogi su danas zakinuti ovog lijepog dodatka, pa ne dozvolite sebi da i vi budete jedni od njih.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

O Danijelu

Danijel Salijević - internacionalni reiki majstor učitelj

Učitelj  Usui klasičnog Shiki Ryoho reiki sistema te Karuna Ryu reiki sistema, predavač, mentor, autor, osnivač Reiki Dojo škole te autor mnogih programa namijenjenih vašem boljitku.
Vaš je životni pratitelj, posvećen u namjeri da pomogne ljudima pronaći lakši, uspješniji i sretniji put.

Javite mu se, naučite reiki i konačno ostvarite svoje ciljeve.

>