Djelovanje uz reiki

Autor: Danijel Salijević

13 studenoga, 2021

Select Dynamic field

Vrlo česti su upiti vezani o brzini oporavka uslijed reiki tretmana i za kvalitetno djelovanje uz reiki no to je uvijek vrlo individualna stvar.

Razumljiva je potreba ljudi da imaju povratnu informaciju koja će im potvrditi jesu li na pravom putu, no u mnogim slučajevima, to nije moguće baš zbog posebnosti svake situacije. Teško je tražiti neku generalnost u toj individualnosti jer zapravo pokušavamo pronaći nešto predvidljivo što bi nam dalo osjećaj sigurnosti kroz normalnost pojave, a naš život nikada nije identičan ni isti - pa čak ni kroz identična iskustva.

Stoga ni senzacije koje se osjećaju nisu identične pa ni kod identičnog tretmana od istog majstora na istom primatelju.

Brzina vašeg oporavka

Brzina vašeg oporavka ovisi i od mnogih drugih faktora. Sve njih potrebno je uzeti u obzir jer u domeni svakog, kriju se male smjernice i upute kako se postaviti i u kojem smjeru djelovati - posebno želimo li raditi na mikro ciljevima.

Vaša povijest

Nije svako iskustvo definicija

Na vašu strukturu i čvrstoću utječe sve ono što ste prošli, kako ste procesuirali događaje, koliko smo se plašili kroz iste i koliko smo obrazaca normalnog preuzeli putem

Vaši naučeni obrasci

Prethodno spomenuta iskustva uvelike utječu na naše buduće obrasce i na načine kako smo se naučili odnositi, primati, otvarati. Ovo može uz sebe vezati dodatne interpretacije okoline kroz tuđa iskustva ili čak folklor što stvara neka iskustva grupe koja su slična, ali ne bi trebala biti u istoj kategoriji.

Vaš karakter

Ne jednom doživio sam da osoba kojoj pristupam u namjeri da joj pomognem reagira defenzivno - ofenzivnim reakcijama. Bitno je uvidjeti kako doživljavate neke stvari - osobno, ratoborno, zainteresirano, mlako, kroz ego, slabost, strah? Shvaćate li stvari kao napad na sebe samog zbog potrebe da se promijenite? Jer takva potreba, ako je prihvatite, znači da ste pogriješili u prošlosti i da ste zapravo slabi? Ovakva stanja vezana su uz potrebe našeg ega, a još više tada odbijamo savjet jer ne želimo ili mislimo da je drugačije od našeg neprihvatljivo.

Takva djelovanja stvaraju odluku i stav i ni jedna tehnika ne može protiv vaše odluke. Niti treba ići. No vi sami trebate shvatiti zbog koga je takav savjet u prvom redu i nastao.

Sve to čini jednu vrlo jedinstvenu boju, jedinstveni slučaj, individualnost samu. Baš kako svaka nijansa pomiješana s drugom nijansom stvara sasvim treću nijansu. Nekad možemo predvidjeti smjer i mogući ishod, ali to još uvijek nije baš onako kako smo zamišljali.

Kako najbolje djelovati uz reiki

Najbolje djelovanje uz reiki jest prvo praksa, praksa i aktivna (reiki) praksa.

Praksa - praksa - aktivna praksa

Ako je to moguće, odrađujte si reiki tretmane svakoga dana - bez definiranih rokova, bez krajnjeg datuma kojeg trebate ispuniti, za stanje koje želite postići. Izbjegavajte definirati ovdje datume jer ne možete planirati svoje reakcije. Nekada su one bolje, nekada manje pozitivnije i to znači ponekad potrebu za više vremena za sam proces.

Ako niste reiki praktičar, naučite reiki. Javite mi se i vrlo brzo i lako naučite ovu predivnu tehniku. Omogućit će vam sav ovaj rad o kojemu ovdje pišem i još mnoge druge prilike intervencija i djelovanja za dobrobit vašeg života.

Ne zaboravite da energija prati misao (namjeru). Neka vaš život postane u skladu s tom namjerom, ne samo kroz vaš reiki tretman. Jer nije dovoljno samo odraditi tretman, vi trebate postati u skladu s onim što tretirate - ne s bolom i neželjenim, već s ciljem. Ako niste usklađeni s ciljem, to je kao da se vozite u pogrešnom smjeru na autocesti. S puno straha, stresa, osjećaja pogrešnosti i bijesa okoline s kojom se susrećete na svakom koraku.

Izađite iz glave

Izađite iz glave

I na kraju, izađite iz glave - što smo više u glavi, to više scenarija o ishodima stvaramo. To s druge strane stvara sve više strahova koji nisu ni blizu realnosti situacije što vas još više uvlači u promišljanja i dodatne analize što donosi neaktivno stajanje u strahu od pogrešnog.

Pogrešno je i "puno raditi" na sebi na nepotrebnom. Znam jako puno praktičara koji imaju ogromne liste onoga što trebamo raditi. I stoga gube borbu i želju a sve zbog nepotrebnosti namjera.

Slažem se da trebamo raditi i na našim mikro procesima i preprekama, ali ne da ih i sami moramo stvarati. Jer samo pogrešna procjena broja tretmana u recimo 3 takve mikro prepreka u kojoj odrađujemo 5 umjesto 3 tretmana, dovodi nas u 8 dana nepotrebnog djelovanja.

Ponekada je potrebno odrađivati tretman za cijeli proces i dozvoliti procesu da iscijeli i sve male mikro procese. Zbog toga za važne stvari radimo 10 dana tretmane u nizu. Bez očekivanja da odmah nakon prvog tretmana imamo rezultate, što bi čak zbog takvog stava i takve otvorenosti, moglo rezultirati puno bržim rezultatima i od očekivanih.

Postanite svoja namjera

Postanite svoja namjera

No na vama je da postanite svoja namjera u svojim putevima, promišljanjima, djelovanjima - svakoga dana dok ne dosegnete željeni cilj. To će vas učiniti praktičarom i to će učiniti da aktivno djelujete i krećete se prema zacrtanom putu.

A tada, znamo to, da i sam reiki može udeseterostručiti brzinu svih procesa. Jer kao vlasnik istih, više nismo prepreka kroz naše osobe demone i promišljanja.

Česti su upiti vezani o brzini oporavka uslijed reiki tretmana i za kvalitetno djelovanje uz reiki no to je uvijek vrlo individualna stvar.

Klikni i twitaj

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Aktivnošću protiv burnouta
>