Osobna reiki praksa vs reiki terapija

Autor: Danijel Salijević

22 rujna, 2020

Select Dynamic field

Osobna reiki praksa niz je aktivnosti koje vas podižu u vibraciji i drže u zacrtanom smjeru.

Kada radite svoje svakodnevne reiki tretmane, što je to što zapravo radite. Spada li to u vašu rutinu, praksu  ili u terapiju?

Sam reiki tretman može biti sve troje, no moramo biti svjesni u kojem stavu pristupamo istom. Jer sama naša rutina odrađivanja svakodnevnog reiki tretmana bit će ležernija praksa te kao takva ne bi se smjela uplitati u terapiju.

Podsjetimo, reiki terapija je zbroj određenih reiki tretmana u nizu s ciljem ostvarivanja određenih rezultata. Postoji prirodnost rada terapija koje podržavaju cijeli reiki proces iscjeljenja i strogo su definirani koraci same forme.

Rutina ili terapija?

Rutina veže drugačiju energiju

Rutina sama pak su reiki tretmani koje radite za općenite ciljeve poput sklada, mira, zdravlja, rasta, uspješnosti. Sve ovo može biti i tematika usmjerene terapije, no u općenitom djelovanju, kroz našu rutinu, više takve tretmane radimo kao sredstvo održavanja.

Kada razumijete reiki tretmane kao takve, tada im se i drugačije pripremate - ne samo kroz namjeru, već i kroz pristup ili čak i pripremu.

Sve ovo zajedno spada u našu praksu, no kada je reiki praksa u pitanju, ne smijemo nikako zaboraviti da se ona vrlo često, u zapadnom pristupu, bazira na tretmanima i samoj Gokai praksi bez dubljeg izučavaanja što je, po meni, vrlo veliki gubitak za reiki praktičare.

Osobna reiki praksa ne smije biti automatizacija rutine

Usui sensei, učio nas je da osim same prakse reiki tretmana i aktivnog prakticiranja Gokai prakse, implementiramo u naš rad i druge tehnike koje vode prema cilju.  

Takve tehnike s vremenom prestanu biti samo meditacija, tehnika disanja ili tehnika iscjeljivanja. Kroz prakticiranje japanskih tehnika na japanski način mi dobivamo dublje uvide, snažniju energiju i vibraciju i bolje rezultate.

Bez obzira jeste li učili ove tehnike na svojem reiki tečaju i bez obzira dali je vaš učitelj strogo u zapadnom reiki smjeru, vi niste uskraćeni mogućnosti učenja i implementacije ovih tehnika.

Kroz Reiki Dojo Trening Centar, mnogi su učenici i majstori iz drugih škola pronašli odgovore na mnoga svoja pitanja. I to je prvi korakkoji donosi i praktične upute i smjernice kako na ovaj način obogatiti svoju praksu japanskim pristupom i tehnikama.

Što je osobna reiki praksa

Osobna reiki praksa ima put i snažniju energiju od rutinskog

Osobna reiki praksa jest praksa neuvjetovana smjerom. Ona je odlazak na izlet za koji znam da će biti u dobroj atmosferi i energiji, ali neću ga uvjetovati destinacijom.
 
Reiki terapija je usmjereno putovanje koje baš zbog definiranog smjera brže i jasnije dovodi do odredišta našeg puta. No sama osobna reiki praksa bi trebala biti odrađivana jer smo u djelovanju koje je za nas dobro - nebitno u kojem segmentu. bez usmjerenja namjera, u čistom svjedočanstvu snage energije i našeg svijetla.

To je ono što nazivamo praksa bez prakse ili forma bez forme.

Naravno, krenuti ćete i kroz formu i kroz praksu kako biste došli do ovih naprednijih rezultata, ali svakako ćete znati razlikovati svoju osobno reiki praksu od prakse i navike odrađivanja reiki tretmana za ono što nam je u namjeri bitno.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Nije sve reiki
>