Život bez greške

Autor: Danijel Salijević

27 studenoga, 2021

Select Dynamic field

Život bez greške je jedan veliki mit. To ne postoji. Svaka vrijednost stvarala se kroz greške i razumijevanje istih.

I ovo sve nije nešto što čujete po prvi put. Štoviše, da je ovo tematika nekog vašeg izlaganja ili podučavanja nekog, vrlo je vjerojatno da biste i vi sami prezentirali odnos na grešku na identičan način. No što se dešava kad ste sami u pitanju?

Najčešće kada su ljudi sami u pitanju, u svojoj glavi i promišljanima, vezanima uz neku grešku, oni postanu trenutačno netolerantni. U sasvim drugom filmu. I sve znaju, no ipak, kao da to za njih same ne vrijedi.

Prestanite bježati od grešaka

Bježite li od svojih grešaka?

Stoga je na nama učiteljima da vam stalno ponavljamo. Ne bojte se pogriješiti. To je jedini način kako ćete naučiti.
Ono čega se treba bojati, jest stanje kada se greške počnu ponavljati. Tada se to dešava zbog naše netolerantnosti prema procesima i forsiranju našeg načina.

Ne zaboravite još jednu vrlo važnu stvar. Energija prati vašu misao. Pa ako ste u mislima okupirani greškom, ona će imati sve više snage nad vama. I nesumnjivo će uz takve misli izroditi se nova vrsta straha. Straha od neponavljanja greške.

A onog trenutka kada strah preuzme, više nismo u domeni učenja, već bijega u potrebi za samoodržavanjem. dok se toliko ne izbezumimo nepotrebnim, da se na kraju više ni ne krećemo. Te ostanemo skamenjeni na istom mjestu i fazi u svom životu.

Mnogi reiki praktičari, kada nauče reiki, također imaju tendenciju oklijevanja djelovanja zbog straha od pogreške. Ovo je već završeni cijeli proces koji nas sprečava djelovati iz straha da nekog ne povrijedimo o kojem pišem do sada. I razumljiv mi je taj strah. Brižni ste. Odgovorni. Realni?

Kada niste sigurni, potražite učitelja. Druga opcija jest da potražite utočište u nekom kutu. Kut će vas učiniti nesposobnim u djelovanju pa i neće biti više greške, a učitelj će ukloniti uzroke zbog kojih je taj strah ili ta nesigurnost prisutna.

Učitelj ili sklonište?

Sigurnost skloništa donosi sigurnost strahu

Vrlo često je potrebna samo snažnija sigurnost s gradivom koje nas plaši. Bojite se tog brzog auta dok ga ne naučite voziti, te nove super moderne vešmašine dok ne naučite sve komande i programe. Baš kao i kod reikija dok ne naučite njegovu prirodu.

A priroda reikija se svodi u tri kratke riječi. Sjećate se?

Mir, ljubav, svjetlost.

To je tehnika koja ne može povrijediti. Jednostavno ne može. Može potaknuti procese i lekcije, ali i u takvom djelovanju smo zaštićeni kao kad brižan roditelj čuva svoje dijete.

Odrade su još jedan razlog zbog kojeg oklijevamo u životu, pa i u reikiju. Što ako smo bili jako zločesti pa smo zavrijedili kaznu?

I što ako ste bili. Prestanite to biti. 

Prošlost se ne može mijenjati i uzaludno je kukati. Pokažite što ste naučili u svakom novom trenutku i prilici. Sada vam je na raspolaganju energija koja donosi mir, ljubav, svjetlost. Djelujte sada u skladu s njom i djelovat ćete u ispravnosti.

Vodite se ponovno reiki načelima u onim trenutcima kada posumnjate ili kada postanete preokrutni prema samome sebi.

Hoće li biti izazovno? Vjerojatno hoće. Takav je svaki rast. No imate učitelje. Imate tehnike. Imate priliku.

Ne zaboravite biti nježni prema sebi

No ne zaboravite biti nježni prema sebi.

A kada dođete u situacije u kojima znadete da postajete slabiji ili u kojima griješite, zastanite. Uzmite si trenutak. Zagrlite se i recite si:
“Volim te jer znam da ćeš biti bolja/bolji” sklopite svoje oči i ponovite si u sebi reiki načela.

A ako i svejedno pogriješite, zagrlite se ponovno, ovaj put još čvršće i još sigurnije recite:
“Prihvaćam te, naučili smo, spremni smo za bolje. Biramo bolje.”

I krenite u energiji koja nosi, ne strahu koji zaustavlja.

Život bez greške je jedan veliki mit. To ne postoji. Svaka vrijednost stvarala se kroz greške i razumijevanje istih.

Klikni i Twitaj

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Aktivnošću protiv burnouta
>