9 travnja, 2022

Svjesno zahvalni

Danijel Salijević

U reikiju zahvalnost i biti svjesno zahvalni igra vrlo važnu ulogu u procesu transformacije prihvaćanja, prizivanja i otpuštanja nepotrebnog iz našeg života. Baš iz tog razloga, zahvalnost je ujedno i jedno od naših važnih reiki načela.

Prošetate li proljetnim danom, osjetit ćete oko sebe život. I ne samo očima, već i kroz mnoga druga osjetila. Usporite li, mnogi detalji svojom će vas ljepotom očarati.

Vidjet ćete i procvale proljetnice, magnolije, cvjetove trešnje. I sve to jer ste odlučili na trenutak zastati i primijetiti ono što vas okružuje.

Svjesna prisutnost

Biti zahvalni ne znači reći hvala

Svjesna prisutnost čini da se vratimo u svoje tijelo iz vremena prošlosti i budućnosti, iz stanja straha i strepnji u realno sada . I u realnome sada, postajemo sposobni vidjeti, a time i djelovati.

Bez sposobnosti da vidimo, nema sposobnosti (ni razloga) da budemo zahvalni. Jer zahvalnost proizlazi iz sada.

Zahvalnost u našoj svjesnosti pokreće snažne vibracije koje dovode do bržih materijalizacija. A takve pak materijalizacije, ponovno dovode do materijala za zahvalnost i dolazite u jedno stanje primanja stalnih blagoslova života.

U name Reiki Dojo centru, baš zbog mogućnosti da vidimo prirodu koja nas oduševljava, tečaj zahvalnosti odrađujemo u proljeće. Uz prirodu je sve lakše, pa i naučiti biti zahvalan.

Hvala nije zahvalnost

Zahvalni uz Kyo dake wa kansha shite

No ne brkajte reći hvala sa zahvalnošću. Jednom prilikom se jedna moja učenica baš iznenadila kada sam spomenuo u jednoj mojoj objavi da hvala nije zahvalnost. No razmislite, zahvalnost je zapravo sreća u svjesnosti, ne nešto što izgovaramo. Stanje, a ne pojava.

U reiki tehnici, kao što sam spomenuo, zahvalnost je prisutna i u reiki načelima. Kyo Dake wa kansha shite - samo danas ću biti zahvalan. Ili , upravo ću sada biti zahvalan. Možemo to i proširiti na upravo sada biram biti prisutan, biram vidjeti, biti sretan i svjestan svega onoga što posjedujem, što privlačim i što mi s radošću i lakoćom dolazi u moj život.

Tako puno toga možemo vidjeti, biti ili postati u samo jednoj kratkoj rečenici - Samo danas ću biti zahvalan

A to je ono što  vam i ja od srca želim. Postanite I vi sretni, sjajni, svjesni i zahvalni

S ljubavlju

Val Danijel

Povezani postevi

Odgađanje

Odgađanje

Mir nije tišina

Mir nije tišina

About the author 

Danijel Salijević

Danijel Salijević, internacionalni reiki majstor učitelj Usui i Karuna sistema, osnivač Reiki Dojo škole.
Reikijem se bavim profesionalno već 15 godina i u svom radu ljudskost, pristupačnost i prenošenje znanja su glavne moje karakteristike.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Reiki Dojo

Reiki Dojo

Dostupni smo i kroz servise ispod

Trenutačno nismo dostupni

Podrška

Reiki Dojo
Pozdrav, dostupni smo kroz servise ispod.
Kliknite na željeni servis ispod
chat