Svijet meditacija

Autor: Danijel Salijević

19 veljače, 2022

Imamo li nemira u životu, postizanje mira je logični smjer, a meditacija je jedan od putova koji će vam u tome pomoći.

U prvom redu, meditacija nam donosi opuštanje i mir. To je prva stvar koja se i dešava kada meditiramo, ali...

Ali tada u toj tišini i pogledu prema sebi, često uočavamo stvari koje nam se ne sviđaju. Ono nešto na čemu treba poraditi i što treba korigirati. Konačno imamo mogućnost ušutjeti i vidjeti i sami ono što nam možda drugi govore. I ponavljam, ne kao prozivku, nego kao priliku za popravni.

I tada, samo o nama ovisi koliko žarko želimo takve promjene ili nam je lakše i dalje se skrivati iza šminke, maske i kazališne stvarnosti.

Što donosi meditacija

Meditacija donosi mir

Uz mir, meditacija nam donosi i staloženost i balans u životu. Čini da postanemo manje u emocijama koje su štetne. Sjećate se onog natpisa na vrećici Kreativnog brloga koji kaže: "Meditiram jer kažu da ne mogu udarati ljude".

I to je istina. Meditacija će nas naučiti da pustimo. Da se ne zamaramo nebitnim događajima, situacijama a i tuđim životima.

Svakako možemo reći da će nas meditacija povezati s nama samima. S našom esencijom, pa čak i sa samim izvorom.

Naprednije meditacije su iscjeljujuće, a isto tako, posebne, često vođene meditacije omogućavaju nam i da ostvarimo kontakte s duhovnim bićima. To nam donosi snažnije vodstvo u našem životu, a i same uvide u željenoj zacrtanoj tematici i smjeru.

U reikiju isto tako svaka reiki meditacija vodi prema iscjeljenju, miru, prema ispunjenju ljubavlju i svjetlošću. Osnivač Usui reiki sistema, Usui sensei, sam je kroz 21 dan posta i meditacije došao do spoznaja o ovoj predivnoj tehnici koja nam je danas na raspolaganju.

Vrste meditacije

Meditiram jer
Meditacija može biti vođena

Meditacije mogu biti vođene meditacije, samostalne tematske ili meditacije tišine.

Ovisno o tipu meditacije, takve su i tematike. U početku možda da ipak isprobate vođenu meditaciju gdje je potrebno samo pratiti upute učitelja. Malo pomalo, naučit ćete i samostalno meditirati, te ćete nakon nekog vremena i naučiti najnaprednije meditacije - meditacije tišine.

Želite li odraditi naprednije meditacije s anđelima, arkanđelima, duhovnim vodičima ili iscijeliti dijete u sebi, svakako pogledajte naše Premium članstvo i vođene meditacije..

Meditirati se može u raznim položajima. Tako postoje položaji (sjedovi) za meditaciju, no možete meditirati i ležeći, pa i šetajući.

U majstorstvu nekih tehnika, vi u biti kroz tu aktivnost i meditirate. Odnosno ne meditirate, već se nalazite u meditativnom stanju. Bez obzira radite li reiki tretman, kate borilačkih vještina, obrezujete li bonsai, crtate kaligrafiju ili samo šećete, meditativno stanje vam je uvijek nadohvat ruku.

Sama meditacija nas uči da opipamo to stanje kako bismo ga mogli i sami potencirati i tada imati jedan "zen" život.

Postoje i neki izazovi kod meditiranja. Škakljanja, golicanja, žuljanja, nemirni um isl koje će vam se u početku pojavljivati. S ili bez senzacija. O tome malo više govorim u samoj emisiji. Što učiniti i kako se toga riješiti.

Ipak, ako ste početnik, želite naučiti meditirati, možda ipak da počnete s mojom, potpuno besplatnom, početničkom školom meditacije na našim web stranicama.

Poslušajte emisiju za dodatne upute. Uživajte.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>