24 ožujka, 2022

Što sam ja sebi

Danijel Salijević

Što sam ja sebi. Ili Što ste vi sebi? Jeste li se ikada zapitali o tome? Imate li odgovor na ovo pitanje.

Trebali bismo ga imati. Ovo možda zvuči kao glupo pitanje, no u odgovoru na isto, nalazi se razlog zbog čega se dešava sve ono što nam se dešava u životu.

Ako ste se ikada osjećali zapostavljeno ili izostavljeno, tada ste vrlo vjerojatno negdje u sebi i osjećali nepravdu vezanu uz taj događaj.

Osjećaj nije lijep

Znam, jer sam i sam to prošao. Bilo je to prije reikija, ali vrlo se jasno sjećam kako sam tada funkcionirao. Ili koliko sam bio u izuzeću punoće života.

Što ste vi sebi?

Što smo mi sebi

Imati odgovor na pitanje "Što sam ja sebi" veže uz sebe i pitanje, "Što bih volio biti. Ili kakav bih volio biti". I ako to dvoje nije na istoj frekvenciji, sigurno smo u problemu. I nesretni i neispunjeni kako sam i u uvodu naveo.

No neimaština ili nesretnost nikada nisu uključivali činjenicu da ta sreća i to izobilje ne postoji. Baš suprotno. Svakodnevno svjedočenje istog je donosilo dodatan bol. Bol jer smo to svjedočili kod drugih.

A ako znamo da to postoji, samo ne kod nas, tada je jedini zadatak da to dovedemo u naš život.

Između nekoliko savjeta što učiniti što možete čuti u samoj emisiji, jedan od važnih jest da moramo početi biti brižni i DOBRI prema sebi.

Budite dobri prema sebi. Bez vaganja.

Budute dobri prema sebi

Ta brižnost i dobrota čini da ćemo mariti za nas te da ćemo u nama samima ponovno stvoriti mjesto i za mir, ljubav, izobilje, životnu energiju. Obnoviti sebe i u budućnosti znati pametnije.

Reiki tretmani mogu vam pomoći u tome. Terapija od minimalno 3 tretmana je dobar početak. No i nakon toga moramo nastaviti brinuti o sebi i poštivati se. To će dovesti do mogućnosti rasta i razvoja. Poštivanje je vrlo važno. Pa čak i naše 5 reiki načelo - "Samo danas ću poštivati sva živa bića" - govori o tome. I ne isključuje nas same u tom djelovanju.

Kako smo često, pogrešno, naučili ponašati se.

Vrijeme je dakle da se sami trgnemo i da svoj život ponovno učinimo radosnim življenjem. Krenite od "Kyo dake wa" - Upravo danas - upravo sada.

S ljubavlju

vaš Danijel

 • Uh, kako dobra tema….Što sam sama, sebi? Bože moj…..hvala vam, učitelju naš Danijel, što nas načite, što ste nas podsjetili, da se trebamo početi voljeti i poštivati. Hvala vam…

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  O Danijelu

  Danijel Salijević - internacionalni reiki majstor učitelj

  Učitelj  Usui klasičnog Shiki Ryoho reiki sistema te Karuna Ryu reiki sistema, predavač, mentor, autor, osnivač Reiki Dojo škole te autor mnogih programa namijenjenih vašem boljitku.
  Vaš je životni pratitelj, posvećen u namjeri da pomogne ljudima pronaći lakši, uspješniji i sretniji put.

  Javite mu se, naučite reiki i konačno ostvarite svoje ciljeve.

  >

  Podrška

  Prijava problema
  Email
  Telegram telegram
  Fluent Forms fluent_forms
  WhatsApp whatsapp
  chat