9 listopada, 2021

Spas u alternativi

Danijel Salijević

Stvari koje se u našoj okolini dešavaju, vrlo često su daleko od onoga što očekujemo, priželjkujemo, planiramo, pa čak i daleko od onoga što dopuštamo u našem životu.

No one se ipak dešavaju, te u cijeloj toj zbrci desi se da ostanete bez snage, bez ideja kako dalje ili mogućnosti da uopće vidite rješenje.

Ovo se dešava kada je zdravlje u pitanju, financije, ljubav, odnosi. Sve što nas okružuje ima mogućnost preopteretiti nas i ako se prepustimo, bujica neželjenost nas odnese tko zna kamo, bogu iza nogu.

Spas u alternativi?

Rješenje često potražite tad u alternativi. Spas u alternativi izgleda obećavajuć jer sada imate više uvida, razumijevanja, spoznaja. Možete koristiti razne alate i tehnike koje su vam bile nedostupne i pokretati rasplete tamo gdje ste nekada samo sanjali.

BJeg u alternativu kao bjeg od svakodnevnih problema

No možete li? Ili još bolje - činite li to?

Alternativa i taj spas u alternativi donosi pregršt novih sposobnosti, tu se slažem, ali donosi i vrlo važan element. Nema muljanja. Jer ako ste sposobni vidjeti, a tu ste zbog prtljage iz prošlosti, ta prtljaga koja vas prati je sve što ćete, sada još snažnije, vidjeti. Jer cilj spoznaja i uvida jest da vidimo. I tako da znamo gdje i kako trebamo raditi.

Mi, ne netko drugi i ne sama tehnika.

Svako izučavanje alternative dovodi do tih uvida, ali i dovodi do snažnije senzibilnosti. 

Ta senzibilnost omogućuje nam u vrlo ranoj fazi vidjeti i osjetiti stvari koje nisu u redu, pa i čak stvari koje potencijalno nisu ili neće biti u redu. I opet, ako vaš život nije u redu, nećete moći izbjeći to sučeljavanje i taj prizor.

Što učiniti

Prvo i osnovno, naučite tehnike koje ste krenuli učiti. Da, spoznaje i senzibilnost bi vas mogli malo backati kroz faze čišćenja, ali to je sve vaše čišćenje i proces oslobođenja.
Zatim, utišajte ego, utišajte potrebu da vidite krivicu i pronađete krivca. Najčešće je to potraga. Potraga kroz svijet koja je neuspješna jer tražimo svugdje samo ne u sebi.

S našim rukama do rezultata

Kada prihvatite da stvari nisu kako biste željeli i kada prihvatite da ste vi dopustili da se tako dese, tada ćete preuzeti i svoj dio odgovornosti. To znači da ćete biti sposobni vidjeti da ste sposobni djelovati. Pa ćete prestati odgađati te uz znanje i tehnike koje ste sada u alternativi pronašli, riješiti svoje probleme.

To će stvoriti prostora gdje su počivali strahovi, nemiri, traume i ostale neželjene emocije, za baš ona stanja koja želite - mir, ljubav, svjetlost.

Sve je ovo proces rasta. I čišćenje i učenje novih tehnika i rad u rastu.

I kad dođete do završetka, slijedi sljedeća stepenica s istim putem. Razlika je, što ste više, to vam je lakše razumjeti procese,a što ste u esenciji snažniji, tada bez problema rješavate sve izazove. I to uspješno.

Snaga esencije

Snaga esencije znači da ne trebate tehnike zaštite, da ne trebate teške lekcije, da ne trebate zaklon, već da razumijete svoju prirodu i da je redovito, svakodnevno njegujete. Da, svakoga dana.

To znači raditi na sebi.

Jeste razmišljali o tome zašto netko sjaji “više” ili zašto su nečiji reiki tretmani snažniji? Kad znamo da svi imamo isto svjetlo izvora i da radimo s istom reiki energijom.

Odgovor leži u našoj čistoći i propusnosti. 

Ne tražite na krivim mjestima

Redoviti, svakodnevni rad kako to podučavamo u našem Reiki Dojo Trening Centru, učinit će da ćete biti bez svih onih sjenila koje stavlja ego, želje, strah, okolina. Bez takvih ometača, moći ćete zasjati u punom sjaju.

A taj sjaj će vas učiniti snažnim, karizmatičnim i uspješnim u svemu što dotaknete.

I taj put kreće odlukom.

Da želite maknuti svu tu buku, blato, neželjena stanja iz svog života te uz pomoć svojih učitelja, saveznika i novonaučenih tehnika, zapravo dobiti taj spas u alternativi koji ste od samog početka priželjkivali.

Želim vas uspješno putovanje - bez ega, nižeg ja, krivaca i odgađanja. U svjetlosti i miru. A ako ste zapeli, javite se.

Jednim djelom, dozvoljeno nam je putovati zajedno.

S ljubavlju, grlim Vas srcem

Nije mali broj ljudi koji su potražili spas u alternativi. No jesu li znali što tražiti i kako se postaviti? Često i ne.

Klikni i twittaj
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

O Danijelu

Danijel Salijević - internacionalni reiki majstor učitelj

Učitelj  Usui klasičnog Shiki Ryoho reiki sistema te Karuna Ryu reiki sistema, predavač, mentor, autor, osnivač Reiki Dojo škole te autor mnogih programa namijenjenih vašem boljitku.
Vaš je životni pratitelj, posvećen u namjeri da pomogne ljudima pronaći lakši, uspješniji i sretniji put.

Javite mu se, naučite reiki i konačno ostvarite svoje ciljeve.

>