Snaga vašeg disanja

Autor: Danijel Salijević

2 ožujka, 2024

Select Dynamic field

Iako vam se možda čini da je disanje automatski proces kojem ne trebamo posvećivati posebnu pažnju, kroz reiki učimo da je upravo suprotno. Disanje je ključ koji nam omogućuje dublji pristup našoj unutarnjoj energiji i mentalnom, kao i fizičkom zdravlju.

Različiti oblici disanja u reikiju

Postoje mnoge vježbe disanja u reikiju koje nisu široko poznate, a koje imaju duboki utjecaj na naš energetski i mentalni sustav. Ovakva disanja čine naše tretmane snažnijima, a naše energetsko tijelo čišćim. Naravnu, tu je i aspekt fokusa i mira koji su uvijek neizostavni dio reiki učenja. Zbog toga vas pozivam i da sami odvojite vrijeme za pravilno disanje.

 Dvije osnovne vrste disanja koje ćemo istražiti su:

1. Disanje za otpuštanje: Kada udahnemo na nos i izdahnemo na usta, oslobađamo se tereta i težine koju nosimo. Ovaj proces omogućuje otpuštanje i pročišćavanje našeg energetskog polja.

2. Disanje za podizanje vibracija: Disanje koje obuhvaća udisaj i izdisaj kroz nos. Ovaj način disanja ne samo da podiže našu vibraciju već omogućava i da naša praksa reikija bude provedena na višoj energetskoj razini. Visoke vibracije omogućuju nam i naš spiritualni rast i povezanost.

Važnost disanja

Zašto je disanje važno? Disanjem ne samo da utječemo na fizičko tijelo već i na energetsko tijelo . Način na koji dišemo može osloboditi napetosti, poboljšati cirkulaciju energije i potaknuti dublje stanje opuštenosti i meditacije. Kroz pravilno disanje učimo kako se "posložiti" u glavi i u energiji, mijenjajući tako naš pogled na svijet i na energiju koja nas okružuje.

Vježbe disanja

Započnimo s jednostavnom vježbom. Udahnite polako i duboko na nos, osjetite kako se vaš trbuh širi i kako vas  energija podiže i ispunjava. Zadržite dah na trenutak, a zatim polako izdahnite na usta, oslobađajući svu napetost i negativnost. Ponavljajte ovu vježbu nekoliko minuta, usmjeravajući svoju pažnju na proces disanja.

Nadalje, pređimo na disanje za podizanje vibracija. Ponovno udahnite duboko na nos, polako i bez žurbe. Zadržite dah 20tak sekundi, zadržavajući i mir, ali ovaj put izdahnite također na nos. Ova promjena omogućava finije, energetski usmjereno čišćenje i podizanje vaših vibracija na višu razinu.

Pogledaj i ovu emisiju na temu disanja

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Svaka tehnika ima dubinu
>