Snaga vašeg disanja

2. ožujka 2024. by  Danijel Salijević
Select Dynamic field

Iako vam se možda čini da je disanje automatski proces kojem ne trebamo posvećivati posebnu pažnju, kroz reiki učimo da je upravo suprotno. Disanje je ključ koji nam omogućuje dublji pristup našoj unutarnjoj energiji i mentalnom, kao i fizičkom zdravlju.

Različiti oblici disanja u reikiju

Postoje mnoge vježbe disanja u reikiju koje nisu široko poznate, a koje imaju duboki utjecaj na naš energetski i mentalni sustav. Ovakva disanja čine naše tretmane snažnijima, a naše energetsko tijelo čišćim. Naravnu, tu je i aspekt fokusa i mira koji su uvijek neizostavni dio reiki učenja. Zbog toga vas pozivam i da sami odvojite vrijeme za pravilno disanje.

 Dvije osnovne vrste disanja koje ćemo istražiti su:

1. Disanje za otpuštanje: Kada udahnemo na nos i izdahnemo na usta, oslobađamo se tereta i težine koju nosimo. Ovaj proces omogućuje otpuštanje i pročišćavanje našeg energetskog polja.

2. Disanje za podizanje vibracija: Disanje koje obuhvaća udisaj i izdisaj kroz nos. Ovaj način disanja ne samo da podiže našu vibraciju već omogućava i da naša praksa reikija bude provedena na višoj energetskoj razini. Visoke vibracije omogućuju nam i naš spiritualni rast i povezanost.

Važnost disanja

Zašto je disanje važno? Disanjem ne samo da utječemo na fizičko tijelo već i na energetsko tijelo . Način na koji dišemo može osloboditi napetosti, poboljšati cirkulaciju energije i potaknuti dublje stanje opuštenosti i meditacije. Kroz pravilno disanje učimo kako se "posložiti" u glavi i u energiji, mijenjajući tako naš pogled na svijet i na energiju koja nas okružuje.

Vježbe disanja

Započnimo s jednostavnom vježbom. Udahnite polako i duboko na nos, osjetite kako se vaš trbuh širi i kako vas  energija podiže i ispunjava. Zadržite dah na trenutak, a zatim polako izdahnite na usta, oslobađajući svu napetost i negativnost. Ponavljajte ovu vježbu nekoliko minuta, usmjeravajući svoju pažnju na proces disanja.

Nadalje, pređimo na disanje za podizanje vibracija. Ponovno udahnite duboko na nos, polako i bez žurbe. Zadržite dah 20tak sekundi, zadržavajući i mir, ali ovaj put izdahnite također na nos. Ova promjena omogućava finije, energetski usmjereno čišćenje i podizanje vaših vibracija na višu razinu.

Pogledaj i ovu emisiju na temu disanja

Najnovija objava

Kada gledamo zdravstvene izazove, često zaboravljamo da su oni zapravo rezultat naše prethodne nepažnje. Sve što se događa na zdravstvenoj razini, događa se jer smo negdje otvorili vrata toj bolesti. Mi imamo određenu ulogu i odgovornost očuvati naše zdravlje.

Kreni čitati

Povežite se

Sljedeća epizoda:


Izbjegnite zamku uspoređivanja - pronađite zadovoljstvo u vlastitom putuUspoređivanje vlastitog života s tuđim često se čini kao prirodna ljudska sklonost. Društvene mreže i mediji nas konstantno bombardiraju slikama i pričama o Pročitaj više

Prestanite se uspoređivati

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

  • Pročitaj više o Danijelu
  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    Otvoreni za bolest
    Prestanite se uspoređivati
    >
    Malcare WordPress Security