Disanje za život

Autor: Danijel Salijević

27 siječnja, 2024

Select Dynamic field

Epizoda 499

Danas ćemo zajedno razmotriti jednu jednostavnu, ali transformacijsku istinu: Način na koji dišemo ne samo da utječe na to da li smo živi, nego kako živimo i s koliko energije se suočavamo sa svakodnevnim izazovima 🌬️.

Život koji udišemo nije samo fiziološka nužnost, već prilika za svjesno hrabrenje svog postojanja. Disanje nije puko gutanje zraka; to je čin ispunjavanja života snagom, vitalnošću i ne manje važno, unutarnjim mirom. Svaki udah nosi potencijalno bogatstvo, a svaki izdah može biti oslobađanje onoga što nam više ne služi.

Redovito zaboravljamo na dar disanja, propuštamo priliku da maksimalno iskoristimo njegovu moć 🌟. U borilačkim vještinama, plesu, jogi, meditaciji pa čak i u reiki tehnici, disanje je ključno za uspostavu kontrole nad vlastitim tijelom i umom. Praksa reikija, na primjer, pokazuje da prvi reiki stupanj uz vježbe disanja i redovite reiki tretmane donosi duboki mir u naš život.

Pravilno disanje također skladno usklađuje um, tijelo i duh. Kad je naša energija podijeljena i rasuta, nemir prevladava; kontrolirano disanje povezuje te aspekte u jedno, čime pridonosi većoj svjesnosti, koncentraciji i zahvalnosti u našem životu. Zahvalnost nije samo lijepi osjećaj već energetska valuta koja privlači više onoga dobrog u naš život.

Kako konkretno disanje može utjecati na naše stanje? To možemo razumjeti kroz priču o zen učitelju i samuraju. Kada je samuraj prepun emocija izazvao učitelja dok je bio u stanju bijesa, učitelj mu je pokazao da je to pakao. Nakon što je samuraj uzdahnuo i smirio svoj bijes, učitelj je pokazao da je takav trenutak mira ustvari nebo. Klikni ovdje ako želiš preuzeti cijelu priču.

Pravilno disanje uz reiki

Reiki praksa koristi tehnike disanja za iscjeljenje i postizanje viših stanja svijesti, dok je samo disanje medij koji nosi energiju tijelom.

Po našem reiki učenju, kanaliziramo dah i energiju kroz energetski centar zvan 'Hara'. Učimo kako pravilno disati kako bi energija bila primljena i usmjerena na ispravan način, što dopušta bolju kontrolu našeg unutarnjeg svijeta i jača našu vitalnost.

Reiki praktikanti uče tehnike kontroliranog disanja kako bi podigli svoju energetsku vibraciju i usmjerili energiju prema Hara centru. Poanta nije samo disati, već disati s namjerom, što nas dovodi do potpunog zdravlja i bolje kontrole nad životom.

Ukratko

1. Prisutnost i svijest uz pravilno disanje mogu dramatično povećati kvalitetu života.

2. Kontrolirano i svjesno disanje može smanjiti stres i povećati unutarnji mir.

3. Tehnike disanja su važne za uspostavu skladnog odnosa uma, tijela i duha.

4. Usredotočenost proizlazi iz svjesnog disanja i pomaže u koncentraciji.

5. Disanje ne samo da donosi život nego i pomaže u eliminaciji nepotrebnih stanja i obrazaca.

6. Kroz disanje se uči i oslobađanje od straha i panike.

7. Specifične tehnike disanja su esencijalne za terapeute u praksi iscjeliteljstva.

Povežite se

Sljedeća epizoda:

U ovoj epizodi Reiki Dojo podcasta, raspravljam o značaju zdravijih prehrambenih izbora i njihovom utjecaju na naše fizičko i mentalno zdravlje.

Zdravijom prehranom za zdraviji um

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

O podcast domaćinu

Moje ime je Danijel Salijević, reiki sam majstor učitelj, osnivač Reiki Dojo centra.

Reikijem se aktivno bavim svakodnevno već više od 17 godina, a od 2008. godine djelujem kao aktivan Reiki majstor  učitelj. Uglavnom podučavam u Hrvatskoj i zemljama europske regije, iako mi studenti dolaze iz cijelog svijeta. Tečajeve reikija održavam po cijelom svijetu, a prilikom posjeta Japanu održavam i reiki tečajeve u podnožju Kurame.

Osnivač sam Reiki Dojo centra i volim reći da sam doživotni student reikija. Moj jedini (osobni i profesionalni) životni put je reiki i pokušaj očuvanja njegove tradicije, odnosa i stava prema reikiju kao vještini i tehnici, te poboljšanja ugleda reikija koji je ozbiljno narušen modernim pristupom stvaranja novih verzija ovih tehnika. Pogotovo danas u Europi.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Aktivnošću protiv burnouta
>