Reiki za ljubav

29. listopada 2021. by  Danijel Salijević
Select Dynamic field

Ljubav je jedan od čestih pridjeva kada se opisuje reiki te tada raditi i reiki za ljubav postaje prirodnim odabirom.

Vrlo vjerojatno ste primijetili da unutar Reiki Dojo Centra radimo barem jednom mjesečno reiki tretmane za ljubav i bolju ljubavnu situaciju.

To je zbog toga što doista uz zdravlje, ljubav mnogima predstavlja jedan od tri glavnih izazova u životu.
Tretmane za ljubav koje radimo, pokrivaju isto tako, tri potrebe.

Tri potrebe

Prva potreba je potreba da ne budemo sami. 

Kroz reiki tretmane pokušat ćemo stvoriti uvjete i usmjeriti energiju u one aspekte vašega života koji su potrebni svježe energije kako biste pustili i primili nekoga u svoj život. Kao i kod iscjeljenja kada je zdravlje u pitanju, mi moramo biti otvoreni za ishod, ali i moramo biti aktivni u traženju, a ne pasivni u čekanju da se stvari dese.

Put svake duše uključuje ljubav

Ovi tretmani nikako neće za svrhu i efekt imati dovlačenje nekog u vaš život, već isključivo pokretanje energije na tom polju. Tretmani trećoj osobi bez njezinog znanja ili pristanka nisu ni dozvoljeni kada je reiki u pitanju ni djelotvorni ako se netko ipak odvaži na svoju ruku odraditi iste.


Druga potreba je da naša veza funkcionira.

Budimo realni. Ako u svojoj vezi niste imali razmirica, tada ste ili roboti ili glumite. No ponekad to krene u ignoriranje i stvari krenu poput neaktivnog uda distrofirati.

Sjećate li se kako smo nekada reiki svi mogli koristiti, ali je zbog neaktivnosti nestao. Ista stvar je s ljubavlju između dviju osoba. Dozvolimo li da taj osjećaj i plamen utrne, tada je potrebno puno više truda da se stvari pokrenu.

I tu reiki pomaže. Vratiti svjetlost i žar, probuditi uspavano tijelo i um te omogućiti sebi da krenemo, ne ispočetka, ali iznova.

Reiki za ljubav je predivno iskustvo

I treća potreba je možda među najvažnijima. Potreba da volimo sami sebe. I ovo je među najtežim stvarima, no ljubav se cijelo vrijeme dešava u nama. Ako je ne možemo prepoznati ili joj ne pružimo sigurnost, ona blijedi. Osobno vjerujem da se nismo sposobni bezuvjetno voljeti. Ni sebe ni druge. Ali se možemo truditi.

Izgleda vam teško voljeti sebe?

Razumijem. Jer to se uči i ponovno za to trebate učitelja. No za početak možete krenuti malim koracima. 

Recimo, za početak, budite dobri prema sebi.

Reiki za ljubav je oduvijek stvarao uvjete i sposobnost da se zavolimo. I baš kako sam spomenuo, ako uopće ne znamo voljeti sebe, kako voljeti nekog drugog, kad se sva ljubav uvijek događa upravo u nama.

Pa krenite kako nas i prvi stupanj reikija uči - stavite ruke na sebe.

Ljubav svjetlost, energija

Jeste li čuli za ovaj poznati reiki pozdrav, poruku, pa u nekim školama i način uz koji se pokreću određeni reiki procesi. Ponovno je ljubav kao naglasak na prvom mjestu. Ne ona tjelesna, ni ona bezuvjetna. Ljubav kao fokus i podsjetnik da budemo nježniji prema sebi i drugima.

Osobno sam dodao jedno načelo kao podsjetnik u moje učenje koje glasi:

Kyo Dake Wa Shibun o Aishimasu - samo danas ću se voljeti.

I nije mi namjera pametovati i stvarati nova ili dodatna reiki načela, no pokušavam vas podsjetiti na jeziku koji razumijemo one bitne stvari u našem životu. Ljubav prema sebi nalazi se i u načelu o zahvalnosti, kao i u načelima o marljivosti i poštivanju u sućutnosti.

U mojoj školi tako ćete i dobiti uputu kako doći do ljubavi u svom životu, a da bismo to razumjeli, bitno je biti i svjestan tri puta.

Tri puta

Tri puta našeg putovanja

Postoje tri puta. Putevi koji se ne mogu preskakati ili ignorirati i svaki prethodni je temelj za idući. Radi se o putu mira, putu ljubavi i putu svjetlosti.

Ova tri puta su po mom skromnom mišljenju tri vrlo važna puta duhovnosti. I kad ih spoznamo, te kada shvatimo da je mir uvjet za ljubav, a ljubav za svjetlost, tada možemo uvidjeti i na čemu treba raditi ako nema ljubavi u našem životu. Ili svjetlosti.

Stoga, trebate li ljubavi u svom životu, oslobodite se stanja nemira i dovedite mir u svoj život. Maknite sve sukobe, drame, predstave - stanja, ljude, događaje i energije koje ubijaju mir i dovode nemir, strah, neželjeno...

Počnite s mirom. Budite vrijedni i rezultati će doći.

Pitate se kako? Kroz reiki praksu i reiki tretmane. Svaki taj put možete potencirati serijom reiki tretmana, a sama reiki praksa, život i djelovanje po izvornim japanskim reiki tehnikama  koje podučavamo i u Reiki Dojo Trening centru dovode do ovih stanja. Budite uz učitelja, pratite njegove naputke i sva ova stanja bit će vam na raspolaganju.

A vjerujem da je to ono što i sami želite.

Samo VI morate BITI i biti prisutni.

Karuna Ryu reiki vas može praktično usmjeriti prema ovom putovanju jer ima doslovno za svaki put i jedan simbol. Simbol ljubavi, mira, svjetlosti.

Imate opcija, imate smjernica - krenite.

Jer sada znadete kojim putem trebate kročiti ili koji put osnažiti.

Želim vam predivno putovanje.

Put svake duše uključuje ljubav. Reiki za ljubav je pomoć i našoj duši na tom putovanju.

Klikni i Twitaj

Najnovija objava

Otkrijte prednosti življenja u reiki-u te kako se uspješno nositi s izazovima uz svjesnu prisutnost reiki energije.

Kreni čitati

Povežite se

Sljedeća epizoda:


Epizoda 519Koliko vremena imate u danu? Isto kao i svi ostali, to je nešto što nam je svima zajedničko. Baš zbog toga vrijeme je i najvrednija valuta. Iako nam je svima Pročitaj više

Carpe Diem: Kako Iskoristiti Vrijeme

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

  • Pročitaj više o Danijelu
  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    Živjeti u reiki-u
    Otvoreni za bolest
    >
    Malcare WordPress Security