Reiki simboli nisu reiki

Autor: Danijel Salijević

11 ožujka, 2024

Select Dynamic field

Reiki simboli predstavljaju jednu od naprednih komponenti prakse reikija, ogledajući duboke spoznaje koje je Usui Sensei stekao tijekom svog povlačenja na planinu Kurama. Razumijevanje i pravilna upotreba ovih simbola ključni su za uspješno prakticiranje reikija. Kroz ovu lekciju, otkrit ćemo povijest reiki simbola, njihov značaj i kako se pravilno koriste u praksi reikija.

Povijest i značaj reiki simbola

Na samim počecima, kada je Usui Sensei dobio uvid u energetski rad na planini Kurama, nije samo shvatio kako raditi s energijom, već je i primio smjernice kroz koje su mu prikazani reiki simboli. Ti simboli nisu bili nešto posve novo ili usui sensei-u neponato, ali su u kontekstu reikija dobili posebnu snagu i značenje. Usui Sensei je kroz osobnu praksu uvidio da ti simboli služe kao alati koji omogućavaju jače i usmjerene tokove reiki energije.

Funkcija reiki simbola

Reiki simboli koriste se kao ključevi koji omogućavaju pristup određenim aspektima reiki energije. Svaki simbol ima svoju jedinstvenu vibraciju i svrhu - od fizičkog iscjeljivanja, emocionalne ravnoteže, mentalne jasnoće, do duhovnog razvoja. Kroz meditaciju i praktičnu primjenu, Usui Sensei razvio je metode kako se ti simboli mogu koristiti kako bi se potencirala moć reikija.

Praktična primjena reiki simbola

U praktičnom radu, reiki simboli koriste se na više načina. Mogu se vizualizirati tijekom tretmana, crtati rukom u zraku ili čak energetski projicirati na osobu koja prima reiki. Svaka od ovih metoda ima za cilj usmjeriti i pojačati tok reiki energije, čime se olakšava proces iscjeljivanja.

Ipak, vrlo je važno napomenuti da nebiste trebali raditi svojevoljno ili na svoju ruku sa reiki simbolima. To može čak dovesti do neželjenih učinaka ukoliko niste primili usklađenje u drugi reiki stupanj. Stoga je uvijek preporuka, ne učiti i eksperimentirati na svoju ruku.

I na kraju

Reiki simboli su više od običnih znakova; oni su ključevi koji otvaraju dublje razine energetske prakse. 

Razumijevanje i pravilna upotreba ovih simbola dodatna su mogućnost za napredovanje u praksi reikija, no nisu neophodni.

Kroz kontinuiranu praksu, rad i meditaciju, možemo produbiti svoje razumijevanje ovih moćnih alata, omogućavajući nam da ih koristimo na najefikasniji način.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Svaka tehnika ima dubinu
>