Prava svrha reiki simbola

Autor: Danijel Salijević

9 veljače, 2024

Select Dynamic field

Kroz naš put usvajanja i prakticiranja reikija, susrećemo se s mnogim aspektima koji doprinose dubini i efikasnosti našeg tretmana. Jedan od ključnih elemenata su reiki simboli, koji često mogu izgledati kao mistične sastavnice prakse obavijene tajnama i nesigurnostima. Međutim, cilj današnje lekcije je demistificirati ove simbole, razjasniti njihovu pravu svrhu i pokazati kako ih možemo koristiti kao vrlo praktične alate u našoj praksi.

Ne uči se zbog reiki simbola

Reiki simboli nisu samo tajanstveni znakovi i svakako ne bi trebali biti predmeti strahopoštovanja. Oni su, prije svega, alati dizajnirani da nam pomognu u radu s energijom. Razumijevanje i pravilna upotreba tih simbola mogu znatno poboljšati našu sposobnost da kanaliziramo reiki energiju i prilagodimo je specifičnim potrebama tretmana ili situaciji.

Pogrešno je gledati na simbole kao na nešto čega se trebamo bojati, nešto što je nedokučivo ili kao na razlog koji nas čini posebnima. Umjesto toga, trebamo shvatiti da su reiki simboli tu da nam pomognu da naše djelovanje bude učinkovitije. Oni nisu izvor energije sami po sebi, nego mediatori, alati koji nam omogućavaju da modificiramo i usmjeravamo reiki energiju.

Korištenje reiki simbola

Ipak, na nama je da budemo svjesni i ozbiljnosti rada sa reiki simbolima. To znači, da rad sa njima je predviđen nakon primljenog usklađenja u drugi stupanj reikija, kako bismo i na energestkoj, ali i intelektaualnoj razini bili sposobni raidti s njima.

Nije da se ne može - ne bismo trebali u duhu odgovornog korištenja i odnosa - kako prema sebi, svom zdravlju i procesima, tako i prema učenjima koje se vežu koja nam puno toga donose u novom svjetlu razumijevanja. Korištenje reiki simbola, odnosno, pravilno korištenje reiki simbola uči vas i odnosima prema energiji, drugima i odgovornosti u radu.

Primarni zadatak reiki simbola jest modificirati frekvenciju reiki energije tako da bude u skladu s potrebama osobe kojoj pružamo tretman. To znači da kroz korištenje određenih simbola možemo energiju reikija dovesti u stanje koje je najpovoljnije za rješavanje određenog problema, bilo da je riječ o emocionalnom, fizičkom ili energetskom disbalansu.

Primarni zadatak reiki simbola jest modificirati frekvenciju reiki energije tako da bude u skladu s potrebama osobe kojoj pružamo tretman.

To znači da kroz korištenje određenih simbola možemo energiju reikija dovesti u stanje koje je najpovoljnije za rješavanje određenog problema, bilo da je riječ o emocionalnom, fizičkom ili energetskom disbalansu.

Ukratko

  • Reiki simboli služe kao praktični alati za modifikaciju i usmjeravanje reiki energije.
  • Njihov cilj je prilagodba energije potrebama tretmana, a ne da budu predmet mističnosti.
  • Razumijevanje i pravilna upotreba simbola ključni su za efikasnost reiki tretmana.
  • Korištenje reiki simbola namjenjeno je reiki praktičarima drugog i višeg stupnja

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Aktivnošću protiv burnouta
>