Postavke vaših namjera

Autor: Danijel Salijević

25 lipnja, 2022

Ukoliko postavke vaših namjera nisu prilagođene vašim potrebama, tada je sigurno da nećete biti zadovoljni ni ishodom ni rezultatima. Naučite prepoznati pogrešne postavke te reagirati na vrijeme uz korekciju postavki vaših namjera.

Kako zapravo znati da ste u pogrešnim postavkama?

To je zapravo vrlo jednostavno. U takvom stanju, vi ste nezadovoljni, neispunjeni, brzo se trošite na nepoznatim poljima. Možda najveći pokazatelj ovog stanja jest što ne postoje konkretni rezultati.

Zašto ne postoje rezultati?

Kada ne postoje rezultati, tada možemo zaključiti da su se desile dvije stvari:

  • ili nešto krivo radimo
  • ili nismo sposobni vidjeti rezultate

Primijetit ćete da u ovakvim situacijama, ljudi koji su se npr. odlučili vježbati, promijeniti prehranu ili svoj život i dalje djeluju pod istim uvjetima i dalje nemaju rezultate iako su u toj novoj, zdravijoj aktivnosti. To je najočitiji pokazatelj da se nešto ne radi kako spada.

Npr. Ako ne zavrnete žarulju do kraja, ona neće svijetliti iako ste je zamijenili s neispravnom. Asana u yogi mora biti ispravna da bismo dobili ispravan i ono najvažnije željeni rezultat. U protivnom samo trošimo vlastite energetske resurse.

I nije da nema rezultata, ali…

U nekim situacijama, pa i kada radimo same reiki tretmane, baš poput primjera s yogom prije, ne vidimo da se nešto pokreće. Tada zapravo nije da ne postoje rezultati, jer po svakom reiki tretmanu dolaze rezultati, već ti rezultati nisu na našem željenom planu pa ih ne primjećujemo ili na tom polju uopće ne gledamo.

Jasnoća je uvjet da budemo konkretni

Posebne situacije u kojima nemamo rezultate, jesu one gdje smo se sami blokirali.

Blokade uma nam u samom startu dolaze zbog stanja straha (nesigurnosti), izuzeća podrške i samopouzdanja te zbog godina. U tom stanju, teško je uopće pokrenuti se i pronaći želju, motivaciju ili radost u tome što je potrebno da dođemo do željenog. A dok u tom putovanju nema radosti, tada neće biti ni iskre.

Izdvojeno iz Online Reiki Dojo-a

Online Reiki Dojo centar - ordc

Kako odraditi još bolji reiki tretman
Pročitaj više

Ne zaboravite - Reiki je vještina
Pročitaj više

Namjera je esencijalna

Prvo, moramo u našem umu biti jasni i samom sebi s onim što želimo. Znači ne samo znati globalno, okvirno ili općenito. Moram znati što želim, gdje se to nalazi, što je potrebno učiniti da se to ostvari i krenuti tim putem.

To prvo nama treba biti vrlo jasno i razumljivo, te s tim trebamo osjetiti radost i unutarnji osjećaj sposobnosti na tom putu.

Ako ih nema, ili radimo na silu, ili ne postoji sigurnost u naše sposobnosti vezano uz samo putovanje. Možda nam nedostaje iskustva, pa je nužno što prije krenuti u praksu koja donosi iskustva - pa i učenje na greškama - to je također stjecanje iskustva.

Ako osjećamo oklijevanje jer glas u nama govori - “Ne znaš kako” , tada je na nama da počnemo stjecati potrebna znanja. I vjerujte mi, svaki proces u kojem naučimo nešto, uz sebe veže i motivacijsku energiju da to isto znanje i koristimo u praksi.

Ne zaboravimo da je baš učenje unutarnja priroda samog čovjeka koje nas čini da smo sposobni napredovati i rasti.

No ako ne postoji namjera, ne postoji ni cilj, ni iskra koja nas nosi i nismo na kraju ni zainteresirani, pa u takvom stavu, automatski postajemo tromi i nefunkcionalni te djelujemo u takvoj prirodi - prirodi bez rezultata.

Jasnoća

Stoga baš ova jasnoća i naše djelovanje u kojem se podsjećamo na naš cilj, čini da ostanemo na pravom kolosijeku i ne zalutamo na krivi vlak ili u krivi smjer.

To nas najbolje uče i sama reiki načela i Gokai praksa.

Jasnoća nije samo i u ispravnosti našeg smjera, već i u materijalizaciji u onoj fazi kada naš plan, cilj, namjera, postoji samo u našoj glavi.

Kada podijelimo svoje ciljeve i snove, oni više ne postoje samo u nama, već i u tuđoj glavi i viziji koja se veže uz nas. Za mene mnogi znaju, da su moji planovi vezani uz Japan. To čini moju materijalizaciju i proces privlačenja puno snažnijim kada se dešava na više razina i na više lokacija.

Vrlo važna stvar je da budete jasni i razgovijetni u onome što želite i što tražite. Sjećate sa da ponekad samo jedno slovo može promijeniti riječ i cijeli koncept.

Ako naručite travu, a željeli ste kupiti bravu…

Prvo, ponavljam, budite i sami sebi jasni u svom umu, te naučite kako tu jasnoću i tu iskru (strast) prenijeti i na druge. Zatražite jasno i nedvosmisleno u krugu svojih najdražih, u krugu svojih prijatelja, suradnika, susjeda.

Zamolba

Posebno budite razgovijetno jasni u svojim molitvama i u večernjim željama koje stvaramo prije spavanja. Znamo već da ono što na večer, prije spavanja, vizualiziramo, postaje naša narudžba i pokreće procese koji nas vode prema tome.

Na kraju, zamolba je ono čime zatražite i usmjerite iscjeljenje u svojim reiki tretmanima. Odnosno, drugim riječima, odradite si reiki tretmane za ono što vam je bitno. Svaki put.

Ukoliko niste reiki praktičar, javite mi se i naučite reiki. Uči se jednostavno, brzo i reiki tehnika vam je već nakon prvog tečaja, koji traje svega nekoliko sati, dostupna doživotno. Vidite ovdje malo više o učenju reikija.

Reiki praktičari danas rade svoje tretmane za svoj posao, financije, planove, ljubav - ne isključivo za zdravlje, sklad, harmoniju. 

No ponavljam, budite razgovijetno jasni.

Jasnoća smjera

Namjera mora sadržavati jasnoću

Pozivam vas i da podijelite svoje ciljeve i svoje snove s drugima, te ako znadete nekoga tko vam može pomoći, da ne budete preponosni zatražiti pomoć, asistenciju, instrukcije, smjernice. 

Doista ne moramo sve sami činiti i ne moramo sve sami znati.

Jasnoća je isto komunikacija. Imajmo to na umu.

Ako i tako dugo dok smo nerazgovijetni i nerazumljivi, velika je vjerojatnost da nećemo dobiti ono što želimo. To samo dodatno čini da rastemo u nezadovoljstvu, a trebali smo samo malo biti jasniji.

Bit će situacija kada nećemo vidjeti put, ali ćemo jasno znati kuda idemo.

Sigurno ste već čuli usporedbu s vožnjom automobila po noći. Vidimo samo onoliko koliko nam svjetla automobila dopuštaju, ali kako putujemo, to nam je u tom trenutku dovoljno - jer znamo kamo idemo, kojim putem idemo te ovo malo povratno što vidimo je zapravo samo korekcija da smo na dobroj cesti (putu).

Aktivno, aktivno i samo aktivno djelovanje

Ako ste se pronašli u nejasnom cilju, u nesigurnosti kako nešto odraditi ili u osjećaju da ste sami ili bez motivacije, tada samo ponovno pročitajte ovaj tekst ili preslušajte emisiju te ćete točno znati što vam je za činiti. 

Postavite se, pokrenite se i najvažnije - konstantno se krećite i rastite. Učite svaki dan, krećite se svaki dan. Provjeravajte sami sebe svakodnevno jeste li u takvom djelovanju, jer smo spomenuli da ono stvara dodatnu energiju, uvjete i “slučajnosti” koje nas pokreću

Ovakvo, aktivno djelovanje i djelovanja  drže nas u kretnji ne samo na fizičkom, već i u emocionalnom i mentalnom. I donose onu radost, onu iskru i onaj elan.

Reiki vam puno može pomoći. Svako ovo navedeno stanje možemo vratiti, osnažiti, usidriti ili iscijeliti uz pomoć reiki tretmana.

Nadalje, svojom praksom i radom, fokus, sigurnost, radost postat će vaša svakodnevica - kao i ponos na svoj život - bez potrebe da u njemu primate priznanja od drugih.

Bit će vam dovoljno da živite onako kako sami želite.

No i s reiki tretmanima treba krenuti. Za svaku I najmanju sitnicu koja gradi vaš cilj postupajte odgovorno, s respektom i posvetite i toj sitnicu pažnju. Ne s jednim, već s minimalno tri reiki tretmana. Malo o reiki namjeri možete ponoviti u našoj podcast epizodi br. 329.

I budite u namjeri tretmana jednostavni, usmjereni i vrlo jasni.

Najčešća vaša postavljana pitanja:

Ovdje su neka od često postavljanih pitanja.

Mogu li imati krivu namjeru? 

Da možete. Tu najčešće i leži problem. Jer se niste usmjerili prema onome što ste željeli. Čim niste u tom smjeru krenuli, ni vaša energija nije krenula u željenom smjeru. Energija prati našu namjeru. A naša namjera je baš onaj cilj, baš ono što priželjkujemo postići. Zbog toga, budite jasni, usmjereni i jednostavni bez kompliciranja u definiciji i izricanju svojih namjera.

Nikako I ne zaboravite u sve ovo staviti i kada to želite da se desi - baš kao i kod afirmacija.

Što ako sam zeznuo s tretmanima u nedefiniranoj namjeri 

Prvo i najosnovnije, reiki neće naštetiti ni jednom živom biću. Jednostavno nema to u svojoj prirodi. I niste ništa toliko strašno zeznuli. Samo niste dobili željene rezultate. Podsjetimo se da ako bi nešto za nas bilo i u rezultatima loše, uz reiki to uopće neće djelovati. Samo se korigirajte u idućem tretmanu i svaki put budite još bolji. No, ne zaboravite da, ako I dobro sve radite, a nema rezultate, da ste možda uporni u nečemu što za vas nije dobro. Pa preispitajte i ovu mogućnost.

Kako do kvalitetne namjere

Budite jasni - budite usmjereni. Namjera ne bi trebala imati više značenja i imajte na umu, da u postizanju istog cilja, možda ćemo morati namjeru djelovanja prilagoditi našim mikro ciljevima, na putu ostvarenja višeg cilja.

Bitno je da radite I na boljim namjerama i definicijama u vašem životu, A to ćete postići ako i za to, kao novi mikro cilj ili namjeru, odradite reiki tretman. 

Ako imate problema s nekim segmentom u svom napredovanju, uvijek odradite malu reiki terapiju za iscjeljenje tog segmenta. Ako niste sigurni o reiki terapijama, vidite ovdje za više uputa i objašnjenja.

Isto tako, vaša namjera i vaš pristup će se mijenjati i kako rastete. Kako zbog možda boljeg razumijevanja, tako i jer ste možda prešli na viši stupanj rada pa su vam i drugačije, naprednije dostupne u vašem radu.

I to je sve u redu, pa čak i poželjno. Dokle god imate svoj cilj, želju i namjeru pod svojom kontrolom i u svojem fokusu.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>