Okuden reiki

Autor: Danijel Salijević

30 travnja, 2022

Jeste li čuli za naziv okuden reiki? O čemu se zapravo radi i kakav je sad to novi reiki?

Zasigurno ste se i sami susreli se s nazivima koji u sebi sadrže riječ reiki.

U nekim slučajevima radi se o reiki smjeru poput "Usui Shiki Ryoko reiki" ili "Karuna Ryu reiki", dok se u drugim slučajevima radi o aktivnosti koja je vezana uz rad s reikijem. Npr "Tečaj reikija", "reiki radionica" ili "Okuden reiki".

U ovim posljednjim slučajevima govorimo o nečemu što se veže uz reiki gdje je npr okuden reiki smjernica da govorimo o reiki-u drugog stupnja.

U današnjoj lekciji, dakle govorimo baš o tome

Okuden

Okuden u svojem doslovnom prijevodu znači "Skrivena učenja" te se referira na prirodu učenja kada dođemo na drugi stupanj. A ta priroda zahtjeva da uz osnovna znanja koja stječemo na reiki tečaju, uronimo u dublja istraživanja i praktični rad s reikijem kako bismo savladali ovu tehniku.

Kod takvog pristupa, otvaraju nam se nove lekcije i spoznaje koje bi nam bez naše posvećenosti učenju ostale i dalje skrivene.

Okuden je put

Razlike

Temeljna razlika između prvog i drugog reiki stupnja leži u većem energetskom protoku koji nam je na raspolaganju, te učenje i implementiranje reiki simbola koji nam omogućavaju da naš rad više nije uvjetovan fizičkim kontaktom s primateljem reiki tretmana.

Podsjetimo se, na prvom reiki stupnju, kada se izgubi fizički kontakt s primateljem, reiki tretman je završen te smo bili u mogućnosti tretirati isključivo uz fizički kontakt primateljem.

Reiki simboli donose mogućnost rada na daljinu (bez fizičkog kontakta), programiranje i rad s reiki programima, te mogućnost utjecaja i slanja reiki energije na situacije i uvjete.

Za reiki 2 tečaj nema priprema, pa se tečaj puno brže organizira, ali moramo svakako odvojiti nekoliko dana prije i nakon tečaja za učenje simbola prije primanja reiki usklađenja te na usvajanje dodatnih lekcija nakon samog reiki tečaja.

Drugi stupanj reikija, zbog novih vaših mogućnosti, omogućava vam da možete djelovati kao reiki terapeut što u mnogim državama, koje imaju involviran reiki u neki svoj aspekt, predstavlja svojevrsni preduvjet.

To u principu ne znači da s prvim stupnjem već ne možete raditi kao terapeut, već da ste s drugim stupnjem puno kvalitetnije "opremljeni" novim znanjima i mogućnostima rada.

Reiki se na svim stupnjevima u Reiki Dojo centru može naučiti na mojim reiki tečajevima koje održavam uživo ili individualno na daljinu. Na svakom reiki tečaju primate usklađenje i učite raditi s tim stupnjem u onim osnovama neophodnim za kvalitetan početak.

Kao reiki majstor učitelj, uz vas sam u vašem cijelokupnom putovanju, u onoj mjeru, koliko mi dopustite.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>