Ja to ništa ne znam

Autor: Danijel Salijević

4 studenoga, 2023

Select Dynamic field

Epizoda 495

Danas smo razgovarali o izazovima s kojima se susrećemo kada shvatimo da naša znanja o reikiju nisu bila potpuna. Ali ne brinite, učenje je kontinuirani proces, čak i za majstore reikija. Važno je otvoriti se za nova saznanja, potražiti pravog učitelja i obogatiti svoju praksu kroz reiki učenja koja su vam sada dostupna.

Kada se suočite s situacijom da možda niste dovoljno naučili o reikiju, može se javiti osjećaj panike i nesigurnosti. Razumijem tu situaciju jer sam i sam bio u sličnoj situaciji. Važno je ne odustati i motivirati se da naučite reiki još više te sve što je potrebno kako biste unaprijedili svoju praksu.

Kroz moje podcast emisije, YouTube videe i radionice, moguće je da ćete naići na tekstove ili informacije koje dovode do sumnje u ono što ste dosad znali. Bitno je uspostaviti kontrolu nad svojim egom i shvatiti da je u redu ne znati sve. Svatko od nas uvijek ima mogućnost neprestanog učenja i rasta.

No ukoliko se osjećate da vam nedostaje određeno znanje i tehnika ili nemate rezultate koje očekujete, možda je vrijeme da potražite dodatnog učitelja ili mjesto gdje možete dobiti pravilno obrazovanje o reiki tehnici. Ne budite neprijatelj sami sebi, već budite otvoreni za nova i ispravna znanja i potrebne promjene tj. Korekcije već postojećeg znanja.

Važno je prihvatiti mogućnost da ste sada došli do informacija ili tehnika koje niste prije poznavali. Nemojte zatvarati svoj um i energiju u obrambeni položaj. Umjesto toga, budite otvoreni za nova saznanja i spremni na unapređenje svoje prakse. Možda je baš ovo vaša prilika da još više naučite i porastete.

Nikada ne smijemo sebe limitirati u vjerovanju da smo postigli sve što je potrebno. Neka učenje i rast postanu prirodna navika u našem životu.

Kroz praksu reikija, svakodnevno možemo proširiti svoje granice i spoznati još više o ovoj moćnoj tehnici. Niti jedan majstor reikija ne tvrdi da zna sve, svi smo mi stalno učenici. Istražujte, učite i primjenjujte reiki tehnike kako biste unaprijedili svoj život.

Dopustite si rasti. Dopustite si procvjetati i dopustite si život bez zidova, okova i sputavanja.

Upute

  • 1. Priberite se i ne paničarite ako osjetite da nešto ne znate o reikiju ili da radite pogrešno.
  • 2. Ako osjećate nedostatak znanja, pronađite mjesto gdje možete naučiti i nadograditi svoje vještine.
  • 3. Ne sabotirajte sami sebe negativnim mislima, već prihvatite da uvijek ima još toga za naučiti.
  • 4. Stavite ego pod kontrolu i budite otvoreni za novu informaciju i praksu.
  • 5. Uzmite u obzir mogućnost da niste naučili sve što trebate i da trebate nadograditi svoje znanje.
  • 6. Nikad ne budite u stavu da sve već znate, uvijek budite spremni za učenje i rast.
  • 7. Učenje u životu nikad ne prestaje, svaki dan imate priliku za novim saznanjima i rastom.

Povežite se

Sljedeća epizoda:

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

O podcast domaćinu

Moje ime je Danijel Salijević, reiki sam majstor učitelj, osnivač Reiki Dojo centra.

Reikijem se aktivno bavim svakodnevno već više od 17 godina, a od 2008. godine djelujem kao aktivan Reiki majstor  učitelj. Uglavnom podučavam u Hrvatskoj i zemljama europske regije, iako mi studenti dolaze iz cijelog svijeta. Tečajeve reikija održavam po cijelom svijetu, a prilikom posjeta Japanu održavam i reiki tečajeve u podnožju Kurame.

Osnivač sam Reiki Dojo centra i volim reći da sam doživotni student reikija. Moj jedini (osobni i profesionalni) životni put je reiki i pokušaj očuvanja njegove tradicije, odnosa i stava prema reikiju kao vještini i tehnici, te poboljšanja ugleda reikija koji je ozbiljno narušen modernim pristupom stvaranja novih verzija ovih tehnika. Pogotovo danas u Europi.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Aktivnošću protiv burnouta
>