Biti reiki učitelj

Autor: Danijel Salijević

9 rujna, 2023

Select Dynamic field

Epizoda 488

Dobrodošli natrag na Reiki Dojo podcast! U današnjoj epizodi ćemo razgovarati o temi "Reiki učitelj" i podijeliti nekoliko savjeta i uputa kolegama učiteljima i majstorima. Svi znamo da je u današnjem svijetu punom različitih tehnika "nazvanih" reiki, važno zadržati kvalitetu i pravo znanje. Stoga, hvala vam što ste ovdje s nama i podržavate naš rad.

Prije nego što nastavimo, želim vas podsjetiti da se pretplatite na naš YouTube kanal kako biste primali najnovije epizode podcasta. Također, pozivam vas da nam se javite putem komentara ili e-maila ako imate pitanja, prijedloge ili želite saznati više o našim tečajevima i radionicama.

Kao reiki majstor učitelj već 20 godina, želim motivirati svoje kolege učitelje da se pridržavaju vrijednosti reikija i da budu pravi ambasadori ove tehnike. Reiki stvarno ima moć promijeniti život, ali samo ako ga prakticirate s ispravnim znanjem i namjerom.

U Reiki Dojo školi nudimo online platformu za učenje i prakticiranje reikija. Za one koji žele postati majstori, naš majstorski stupanj uključuje ispit od 101 pitanja koji će testirati vaše znanje i razumijevanje reikija. Bez brige, pružat ćemo vam podršku i pomoć kako biste uspješno prošli ispit i postali reiki majstor.

Odgovornost učitelja

Kao reiki učitelji, važno je da i sami prakticirate reiki tretmane i tehnike kako biste bili sigurni u svoje vještine i iskustva. Aktivni rad je ključni dio fizičke prakse kroz reiki tretmane i pomažu nam da osjetimo energiju i uravnotežimo naše tijelo i um. Također, imate priliku obaviti tretmane drugim osobama kako biste stekli iskustvo i izgradili povjerenje u svoje sposobnosti.

Važno je napomenuti da učenje reikija kao i majstorski stupanj nije nešto što se događa preko noći ili kroz jedan tečaj. To je proces koji se odvija tijekom vremena, prakse i iskustva. Dobar učitelj će vam dati jasne smjernice i zadržati ravnotežu između poučavanja i vlastitog rasta.

Također, kao učitelji reikija, moramo biti odgovorni prema našim učenicima i pratiti njihov napredak i ciljeve. Dostupnost učitelja je ključna i trebamo biti otvoreni za pitanja i podršku kako bi naši učenici mogli ostvariti svoj potencijal. Učiteljstvo je stalni proces u kojem mi kao učitelji također trebamo ulagati u svoje znanje i razvijati se bez obzira na naš trenutni status ili postignuća.

Reiki učitelj

Na kraju, ne zaboravite da ste vi kao reiki učitelj i reiki majstori predstavnici ove predivne tehnike. Vaša odgovornost je da prenesete ovo znanje na najbolji mogući način i da ostanete vjerni vrijednostima reikija. Vaši učenici će vam vjerovati i slijediti vaš primjer, stoga budite pažljivi i odgovorni.

Hvala vam što ste bili s nama u ovoj epizodi Reiki Dojo podcasta. Nadam se da ste dobili korisne informacije i potaknuli sebe da istražujete i prakticirate reiki. Podijelite ovu emisiju sa svojim prijateljima koji također vole reiki, kako bismo zajedno širili svijetlo reikija diljem svijeta.

Izdvajamo

  • 1. Stjecanje reiki prakse i tretmana na radionicama i retritima.
  • 2. Savjeti i iskustva o reiki učiteljstvu.
  • 3. Važnost kvalitete i znanja u oblasti reikija.
  • 4. Održavanje autentičnosti reiki tehnike.
  • 5. Biti odgovoran učitelj i ambasador reikija.

Povežite se

Sljedeća epizoda:

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

O podcast domaćinu

Moje ime je Danijel Salijević, reiki sam majstor učitelj, osnivač Reiki Dojo centra.

Reikijem se aktivno bavim svakodnevno već više od 17 godina, a od 2008. godine djelujem kao aktivan Reiki majstor  učitelj. Uglavnom podučavam u Hrvatskoj i zemljama europske regije, iako mi studenti dolaze iz cijelog svijeta. Tečajeve reikija održavam po cijelom svijetu, a prilikom posjeta Japanu održavam i reiki tečajeve u podnožju Kurame.

Osnivač sam Reiki Dojo centra i volim reći da sam doživotni student reikija. Moj jedini (osobni i profesionalni) životni put je reiki i pokušaj očuvanja njegove tradicije, odnosa i stava prema reikiju kao vještini i tehnici, te poboljšanja ugleda reikija koji je ozbiljno narušen modernim pristupom stvaranja novih verzija ovih tehnika. Pogotovo danas u Europi.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Aktivnošću protiv burnouta
>