Zaglavili ste? Trebate pomoć?

Autor: Danijel Salijević

27 travnja, 2024

Select Dynamic field

Epizoda 512

U današnjoj emisiji govorili smo o važnosti konzultacija i kako one mogu biti ključne u prevladavanju životnih izazova.

Konzultacije predstavljaju susret ili razgovor s mentorom koji vas može usmjeriti prema zdravijim percepcijama i boljim odlukama. Jedan od ključnih aspekata konzultacija je mogućnost da vas mentor vodi kroz procese i pomaže vam shvatiti različite aspekte vašeg života, bilo da se radi o poslovnom, osobnom ili emocionalnom razvoju.

Zašto mentor

Konzultacije su prilika za učenje kroz dijalog s iskusnijim osobama koje imaju praktično znanje stečeno kroz osobne iskustva ili iskustva drugih. Govorili smo o tome kako konzultacije mogu pomoći u prepoznavanju grešaka prije nego što se one dogode, što može bitno smanjiti njihov negativan utjecaj na vaš život.

Mentor kroz konzultacije pomaže u pronalaženju alternativnih pravaca i rješenja koja možda nisu očita na prvi pogled. Osim toga, predstavljeno je kako konzultacije mogu pomoći u osvještavanju vlastitih uvjerenja i predrasuda koje mogu blokirati napredak.

Pripremite se za konzultacije

Jedan od posebnih segmenata emisije bio je i o tome kako se pripremiti za konzultacije – važnost postavljanja pravih pitanja i aktivnog slušanja. Naglasak je stavljen na to da konzultacije nisu samo za 'velike igrače' kao što su poslovni ljudi ili političari, već su korisne i potrebne svima koji žele poboljšati svoj život.

Kroz konkretna iskustva istaknuto je kako konzultacije mogu transformirati ne samo poslovne, već i osobne aspekte života, pomažući pojedincima da se usmjere, napreduju i donose odluke koje su u skladu s njihovim dugoročnim ciljevima i željama.

I sažeto o konzultacijama

1. Naučite iz grešaka prije nego što se dogode.

2. Aktivno slušanje i priprema za konzultacije dodaje vrijednost i efikasnost susreta.

3. Konzultacije povećavaju motivaciju i energiju za daljnje akcije.

4. Mentor razumije i povjerava vam alternativne pravce i rješenja.

5. Konzultacije nisu ograničene na poslovna pitanja, već pokrivaju i osobne dileme.

6. Učenje kroz iskustva drugih umanjuje svoje neuspjehe.

7. Redovite konzultacije (3-4 puta godišnje) preporučuju se za stalnu evaluaciju i korekciju puta.

Na kraju

Unutar Reiki Dojo-a korisnici imaju priliku izabrati nekoliko vrsta tematskih konzultacija. Uz učeničke konzultacije koje su namjenjene dodatnim uputama nakon reiki tečaja, tu si i uvodni dogovori prije primanja terapija ili odrađivanja reiki tečaja.
No od konzultacija postoje poslovne konzultacije, osobne konzultacije i terapeutske konzultacije namjenjene svima koji rade ili misle raditi kao reiki terapeuti. 

Listen on Apple Podcasts

Povežite se

Sljedeća epizoda:


Epizoda 513Burnout ili izgaranje, sve je češće stanje u suvremenom društvu koje zahvaaća mnoge osobe koje se nalaze u zahtjevnim profesionalnim situacijama, ali i sve više prisutan je i u životima Pročitaj više

Izazov izgaranja modernog svijeta

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

O podcast domaćinu

Moje ime je Danijel Salijević, reiki sam majstor učitelj, osnivač Reiki Dojo centra.

Reikijem se aktivno bavim svakodnevno već više od 17 godina, a od 2008. godine djelujem kao aktivan Reiki majstor  učitelj. Uglavnom podučavam u Hrvatskoj i zemljama europske regije, iako mi studenti dolaze iz cijelog svijeta. Tečajeve reikija održavam po cijelom svijetu, a prilikom posjeta Japanu održavam i reiki tečajeve u podnožju Kurame.

Osnivač sam Reiki Dojo centra i volim reći da sam doživotni student reikija. Moj jedini (osobni i profesionalni) životni put je reiki i pokušaj očuvanja njegove tradicije, odnosa i stava prema reikiju kao vještini i tehnici, te poboljšanja ugleda reikija koji je ozbiljno narušen modernim pristupom stvaranja novih verzija ovih tehnika. Pogotovo danas u Europi.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Spavate li za zdravlje i snagu?
Oslobodite se okova prošlosti
>