Uspjeh kao iluzija

Autor: Danijel Salijević

20 svibnja, 2023

Select Dynamic field

Epizoda 472

Uspjeh je postao mjerilo utrke života koju mnogi jure zapravo slijepi. Da slijepi. Slijepi, jer ono što vidimo često nije uspjeh, već veličanje stare slave i vješte metode uljepšavanja realnost. Pa ukoliko dođete, u klopku uspoređivanje s nerealnim ili nečim nepostojećim, baš takvi nepostojeći će biti baš rezultati.

Uspjeh se ne mjeri po onome što ste postigli, jer to već spada u povijest. Uspjeh se mjeri po onome što i kako živite.

Mjerila uspjeha koje smo uzeli kao neku normu su danas skroz zastarjela. Ona gledaju koliko tko ima, koliko je što veliko ili u količini. No u vremenu kada se veličina može fingirati, vlasništvo unajmiti i količina zavarati, teško je znati što je zapravo, od toga što kao uzor promatramo, istinito ili tek iluzija.

Vjerujem da ste se kad ovo pišem i sami sjetili na povratnike iz inozemstva koji su unajmljivali skupocjene automobile da pokažu da su nešto postigli i uspjeli.

Uspjeh ili iluzija?

Ukoliko se uhvatimo u zamku takvog promatranja iluzija, jedino što možemo imati jeste maratonsku trku za nemogućim uz gomilu osobnih nezadovoljstva, frustracija i nekvalitetnog života.

Naučiti ćete

  • Koje su zastarjele definicije uspjeha 
  • Kako se odnositi na uspjehu i uspješnosti
  • Na koji način pratiti naš rast i izječi stanja iluzija
  • Koja mjerila bismo trebali imati kada je uspjeh u pitanju

Vi ste na redu - Pitam vas...

Jel vas ponijelo kada tuđe? Način ili stil života u toj mjeri da ste postali "depresivni" zbog svog života?

Odgovorite u komentaru - klikni za komentar

Povežite se

Sljedeća epizoda:

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

O podcast domaćinu

Moje ime je Danijel Salijević, reiki sam majstor učitelj, osnivač Reiki Dojo centra.

Reikijem se aktivno bavim svakodnevno već više od 17 godina, a od 2008. godine djelujem kao aktivan Reiki majstor  učitelj. Uglavnom podučavam u Hrvatskoj i zemljama europske regije, iako mi studenti dolaze iz cijelog svijeta. Tečajeve reikija održavam po cijelom svijetu, a prilikom posjeta Japanu održavam i reiki tečajeve u podnožju Kurame.

Osnivač sam Reiki Dojo centra i volim reći da sam doživotni student reikija. Moj jedini (osobni i profesionalni) životni put je reiki i pokušaj očuvanja njegove tradicije, odnosa i stava prema reikiju kao vještini i tehnici, te poboljšanja ugleda reikija koji je ozbiljno narušen modernim pristupom stvaranja novih verzija ovih tehnika. Pogotovo danas u Europi.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Aktivnošću protiv burnouta
>