Učimo u pokretu

Autor: Danijel Salijević

12 studenoga, 2019

Select Dynamic field

Vrlo vjerojatno i vi spadate danas u grupu ljudi koji uče u pokretu. 

Da? 

Tada ste također osoba koja je uvidjela da je učenje sastavni proces svakog  vašeg uspjeha i trebao bi biti obavezni dio vašeg dana. A učiti danas možemo kod kuće, u školi, ali i u prolazu, u trenutcima odmora, prijevoza ili kraćih odmora. 

Mislim da je iznimno bitno moći svaki dan savladati jednu novu lekciju, pronaći novu upotrebu naučenog i tako izgraditi sebe u sigurnosti da vrijeme neće proletjeti pored vas i bez vas.

Kroz moj rad i učenje, jedna od lekcija koje pokušavam svojim radom i primjerom podučiti jest baš vrijednost takvog učenja. Možda vam s ei čini da vas previše bombardiram sadržajima, no učite tamo gdje vam odgovara. I ono što vas privuče. Nitko ne treba znati sve.

Mnoga znanja nećete pronaći u početnim tečajevima, seminarima ili nastavama. Pogledajte samo koja  znanja ste danas savladali i koja koristite danas u poslu, radu, privatno a da se nikada nisu učila u školama, a mnoga ni dugo još neće.

I ne samo tehnološke stvari. Danas se drugačije razmišlja, gleda, djeluje, reagira. Sve je drugačije. Neke stvari nas nisu mogli naučiti ni učitelji, ni roditelji već samo promjena kojoj svjedočimo svakodnevno.

Reiki isto nije iznimka. 

Postoje znanja koja učite na npr reiki tečaju, a postoje znanja koja učite tek kada savladate osnove i pokažete osobnu volju za naprednijim tehnikama i korištenjem tog stečenog ili postojećeg znanja. Primjerice, odlučite da ste sasvim zadovoljni prvim stupnjem? I to je odlično. No, promjeni li se stanje pa poželite i znanja drugog stupnja, do toga ćete doći isključivo pokažete li interes za naprednijom primjenom stupnja na kojem jeste sada, a što opet stvara preduvjete za sljedeću stepenicu (drugi stupanj u ovom primjeru). I taj proces kreće pitanjem. Izlaskom iz onog razmišljanja da će nas neko čudno gledati ako ne znamo. Meni je čudno kad se ne želi znati nešto, a trebamo to u životu.


U Reiki Dojo školi, maksimalno smo olakšali ovaj proces učenja kroz naše video tečajeve, reiki module, premium članstvo, podcast emisije te live emisije i webinare gdje svakog tjedna možete naučiti nešto novo. Što tjedna - svakoga dana…

I ono najvažnije.

Morate postaviti svoje pitanje i dobiti odgovor na isto.

Moji učenici znaju koliko ja (poput pokvarenog gramofona ) ponavljam:”Pitajte, pitajte, pitajte”. To je način da dobijete odgovore na vaša osobna pitanja i da dođete do vlastitog razumijevanja, stila i poimanja naučenog znanja.

Pozivam vas i da i dalje učite svakodnevno i marljivo. Ako niste u toj navici, krenite polako i steknite tu naviku. Učite male stvari koje vas zanimaju, kroz knjige, YouTube, naš sadržaj, pa onda danas sutra neće biti problem naučiti i kompleksnije lekcije ili primiti složenije konzultacije.

No jedna od najvažnijih stvari jest da uvijek znate ZAŠTO učite. Te da znanje koje učite ima primjenjivu vrijednost za vas. Da znate gdje ćete ga upotrijebiti.

I vjerujte mi, tek tada, osjećat ćete se istinsko bogatima

U želji da steknete što više znanja

Grli vas srcem, vaš učitelj

Danijel

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Nije sve reiki
>