Svemir u svemiru

Autor: Danijel Salijević

21 listopada, 2019

Select Dynamic field

Jeste li promatrali ljude na ulici. Negdje zavaljeno uz kavicu, možda u baš ovakvo predivno jesenje popodne.

I svaka osobu koju ste vidjeli, predstavljala je određeni svemir. Jedinstven i predivan, sam za sebe.

Toliko života, toliko sudbina, toliko priča.

Svaka sa svojim vrijednostima, ljubavima i ciljevima. Užurbano i nesvjesno mnogih drugih svemira koji ih okružuju, ovi ljudi nošeni svojim ciljevima, emocijama i stanjima samo su mali svemir u svemiru samom.

I mi nosimo nasljeđe za buduće generacije

No jeste li tako ikad gledali i na tehnike koje danas postoje. Naravno, ja ću se osvrnuti sada ovdje na reiki iako bih mogao pričati i o jogi i o aikidu, ninjutsu i ostalim tehnikama koje sam imao prilike izučavati.

Reiki će uskoro navršiti 100 godina postojanja. I to ga čini jednom od starijih tehnika. Izmijenila su se u tih sto godina 5 velikih majstora ( uključujući gospodina Reindla). No kad sad ovako se osvrnete i gledate, ovdje također postoji jedan mali svemir pun malih svemira i zbivanja i događaja. 

Kroz stotinu godina, ovdje su postojali majstori, učitelji, praktičari koji su svojim svakodnevnim marljivim radom izučavali, njegovali, proširivali i ono najvažnije prenosili reiki te ga tako kao tehniku održavali živim 

I vrlo vjerojatno nikada nećemo čuti za mnoge takve pojedince koji su ovdje požrtvovno iz dana u dan radili i disali reiki. Marljivo, samozatajno i redovito. 

To su izbori koji čine razliku i podižu vrijednost i svjetlost u onome što njegujemo. Bilo to naša djeca ili tehnika. Isto je potrebno nositi, voljeti, paziti, razvijati.

Pa vas pitam. I jeste li ikad stali na trenutak i osvijestili da i vi baš u ovom trenutku nešto na isti način nosite, prenosite, održavate živim i postojanim. Jeste li svjesni toga? Što vi kao nasljeđe u svom životu prenosite i održavati živim? Jeste li i vi jedan od tih malih svemira unutar svemira koji će i ovu tehniku održati živom. Kako god da se ona danas zvala. I ako da ili ne još i to želite postati, radite li to u čistoći srca, u ljubavi, u želji da znanje bude usvojeno i preneseno?

Možemo li bolje u takvom djelovanju? Apsolutno. Baš svakoga dana.. Na svakome od nas je da idući dan bude baš tako.

Ali i nosimo neku nepisanu obavezu da ne zaboravimo, da smo mi baš ti o kojima može ovisiti opstanak jedne veće cjeline. Kroz ugled, svjetlost ili postojanje. I svako od nas ne mora imati put i obavezu da to prenosi, ali ima obavezu da ono što radi, da radi ispravno.  I kako ja volim reći, u svjetlosti

Jer baš vaš sjaj učinit će ovu našu sliku lijepom i ugodnom, ili tužnom i tmurnom.

Što biramo?

Voli vas vaš učitelj

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Odradite odrade kroz meditacije
Nije sve reiki
>