21 listopada, 2019

Svemir u svemiru

Danijel Salijević

Jeste li promatrali ljude na ulici. Negdje zavaljeno uz kavicu, možda u baš ovakvo predivno jesenje popodne.

I svaka osobu koju ste vidjeli, predstavljala je određeni svemir. Jedinstven i predivan, sam za sebe.

Toliko života, toliko sudbina, toliko priča.

Svaka sa svojim vrijednostima, ljubavima i ciljevima. Užurbano i nesvjesno mnogih drugih svemira koji ih okružuju, ovi ljudi nošeni svojim ciljevima, emocijama i stanjima samo su mali svemir u svemiru samom.

I mi nosimo nasljeđe za buduće generacije

No jeste li tako ikad gledali i na tehnike koje danas postoje. Naravno, ja ću se osvrnuti sada ovdje na reiki iako bih mogao pričati i o jogi i o aikidu, ninjutsu i ostalim tehnikama koje sam imao prilike izučavati.

Reiki će uskoro navršiti 100 godina postojanja. I to ga čini jednom od starijih tehnika. Izmijenila su se u tih sto godina 5 velikih majstora ( uključujući gospodina Reindla). No kad sad ovako se osvrnete i gledate, ovdje također postoji jedan mali svemir pun malih svemira i zbivanja i događaja. 

Kroz stotinu godina, ovdje su postojali majstori, učitelji, praktičari koji su svojim svakodnevnim marljivim radom izučavali, njegovali, proširivali i ono najvažnije prenosili reiki te ga tako kao tehniku održavali živim 

I vrlo vjerojatno nikada nećemo čuti za mnoge takve pojedince koji su ovdje požrtvovno iz dana u dan radili i disali reiki. Marljivo, samozatajno i redovito. 

To su izbori koji čine razliku i podižu vrijednost i svjetlost u onome što njegujemo. Bilo to naša djeca ili tehnika. Isto je potrebno nositi, voljeti, paziti, razvijati.

Pa vas pitam. I jeste li ikad stali na trenutak i osvijestili da i vi baš u ovom trenutku nešto na isti način nosite, prenosite, održavate živim i postojanim. Jeste li svjesni toga? Što vi kao nasljeđe u svom životu prenosite i održavati živim? Jeste li i vi jedan od tih malih svemira unutar svemira koji će i ovu tehniku održati živom. Kako god da se ona danas zvala. I ako da ili ne još i to želite postati, radite li to u čistoći srca, u ljubavi, u želji da znanje bude usvojeno i preneseno?

Možemo li bolje u takvom djelovanju? Apsolutno. Baš svakoga dana.. Na svakome od nas je da idući dan bude baš tako.

Ali i nosimo neku nepisanu obavezu da ne zaboravimo, da smo mi baš ti o kojima može ovisiti opstanak jedne veće cjeline. Kroz ugled, svjetlost ili postojanje. I svako od nas ne mora imati put i obavezu da to prenosi, ali ima obavezu da ono što radi, da radi ispravno.  I kako ja volim reći, u svjetlosti

Jer baš vaš sjaj učinit će ovu našu sliku lijepom i ugodnom, ili tužnom i tmurnom.

Što biramo?

Voli vas vaš učitelj

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

O Danijelu

Danijel Salijević - internacionalni reiki majstor učitelj

Učitelj  Usui klasičnog Shiki Ryoho reiki sistema te Karuna Ryu reiki sistema, predavač, mentor, autor, osnivač Reiki Dojo škole te autor mnogih programa namijenjenih vašem boljitku.
Vaš je životni pratitelj, posvećen u namjeri da pomogne ljudima pronaći lakši, uspješniji i sretniji put.

Javite mu se, naučite reiki i konačno ostvarite svoje ciljeve.

>

Podrška

Prijava problema
Email
Telegram telegram
Fluent Forms fluent_forms
WhatsApp whatsapp
chat