Sve dalje je lakše

Autor: Danijel Salijević

14 siječnja, 2024

Select Dynamic field

Praksa i ponavljanje su ključni faktori u svakom obliku učenja ili usavršavanja vještina.

U kontekstu reiki tehnike, na koji se ovaj tekst odnosi, važnost prakse postaje ne samo očigledna već i esencijalna. Naša sposobnost da aktiviramo i koristimo određene tehnike, poput Gokai prakse, Gassho meiso i tehnika disanja u reiki-u, direktno je proporcionalna vremenu i energiji koju ulažemo u njih. Drugim riječima, što više vježbamo, to bolje i lakše primjenjujemo naučeno.

Reiki praksa nije samo automatsko ponavljanje

Najprije, važno je razumjeti da reiki praksa nije samo mehaničko ponavljanje radnji. Praksa je proces osvještavanja, proces gdje svako ponavljanje nosi sa sobom dublje razumijevanje i učenje.

Kada govorimo o tehnikama kao što su reiki tehnike, naš fokus ne smije biti samo na kvantiteti i samo na reiki tretmanima, već i na kvaliteti ponavljanja i raznolikosti same naše reiki prakse izvan reiki tretmana.

Kroz stalnu i svjesnu praksu, dolazimo do točke gdje nam više nije potrebno mnogo vremena da aktiviramo određeno stanje – bilo da je to stanje mira, ljubavi ili svjetlosti. Da bi došli do trenutka kada aktivacija tehnike i naša reiki praksa u efektu postaje gotovo trenutačna, potrebno je kroz ponavljanje razviti unutarnji mišić,  našu psihičku spretnost.

Svaki put kada ponovimo tehniku, njezino vladanje postaje jače i intuitivnije. Nije neobično da u početnim fazama prakse osjećamo kao da nam je potrebna vječnost da postignemo željeno stanje. No, s vremenom i praksom, ta ista tehnika koja je u početku iziskivala minute našeg vremena, sada iziskuje samo sekunde.

Reiki praksa nije utrka

Gokai praksa, kao i Gassho meiso – meditativno spajanje dlanova s fokusom na srce – i tehnike disanja, nisu samo alati za postizanje stanja mira; one su i putokazi prema osobnoj transformaciji. Svako novo ponavljanje nije samo još jedan u nizu; to je stepenica na ljestvici kojom se penjemo prema sve većem razumijevanju i integraciji tehnike u svakodnevni život.

Bitno je napomenuti da je ovaj proces individualan i jedinstven za svakoga. Iako se tehnikama može vladati naizgled brže s iskustvom, važno je cijeniti vlastiti tempo i ne uspoređivati svoj napredak s drugima. Praksa nije utrka, već putovanje.

U modernom svijetu gdje se sve cijeni prema brzini i efikasnosti, lekcija koju reiki i naša reiki praksa uči može se činiti kontra svemu. Ne radi se o tome da brže dođemo do cilja, već da potpunije doživimo put.

Tako i tada, kroz kontinuiranu reiki praksu, ne samo da skraćujemo vrijeme potrebno za aktivaciju tehnikama već istovremeno postajemo više svjesni trenutka i sposobni živjeti ga s punim prisustvom.

Pišite u komentaru: Sjećate li se svojih trenutaka nestrpljivosti? Kada ste zadnji put osjetili duboku promjenu u načinu na koji obavljate neku aktivnost zahvaljujući stalnoj reiki praksi i ponavljanju? Kako se to odrazilo na vašu efikasnost ili vaš unutarnji mir? Pišite...

S ljubavlju

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Aktivnošću protiv burnouta
>