Svaka tehnika ima dubinu

Autor: Danijel Salijević

2 travnja, 2024

Select Dynamic field

Svaka tehnika koju učimo i primjenjujemo u reikiju, ali i u drugim disciplinama, nosi sa sobom svoju dubinu i slojevitost, koja možda nije odmah očita. No, baš kao i svaki pejzaž koji promatrate, ono što vidite na prvi pogled samo je površinski sloj bogate i duboke priče koju taj pejzaž nosi. No kada se udubite u tu sliku, počinjete primjećivati i detalje, nijanse, tehniku.

I tako je i sa reikijem.

Prvo što trebate znati jest da svaka tehnika u reikiju sadrži jednostavnu poruku koja vam služi kao smjernica za rad - posebno na početku svakog odrađenog reiki stupnja. Ovakva uputa vam pomaže da razvijete praksu i da krenete.

Stjecanjem prakse, koristeći te upute i prolazeći kroz proces rada, postepeno dobivate dublje uvide u sebe i svijet oko sebe. Ti uvidi dolaze iz iskustva koje stječete primjenom reikija, koje zauzvrat donosi određenu vibraciju i dovodi vas u stanje iz kojeg možete dobiti dublje uvide. Takve uvide nazivamo i razumijevanjem onoga što radimo, kako to postižemo i onoga što se dešava.

Važno je naglasiti da na početku, bez ovog temeljnog rada i prakse, ne možemo očekivati rezultate.

Reiki zahtijeva vrijeme, strpljenje i predanost. Reiki definitivno nije sprint iako će brzo donjeti rezultate. No, dubina koju donosi reiki nije nešto što se može požuriti ili preskočiti. Svaka tehnika, bez obzira na to je li dio prvog stupnja ili složenija tehnika koju učite u drugom ili trećem stupnju, zahtijeva vaše vrijeme i pažljivo izučavanje.

Bez prečaca

Kroz ovu praksu naučit ćete da u reikiju, baš kao i u životu, ne postoje prečaci. Svaka dubina koju dosežete rezultat je vašeg rada, vašeg truda i vaše volje da idete dalje, da istražujete i da se uspinjete iznad površinskih slojeva života i prakse.

Ukratko

  • Svaka tehnika u reikiju nosi dubinu i slojevitost.
  • Dostizanje dubine kroz praksu donosi uvide iz iskustva.
  • Temeljna praksa je neophodna za rezultate i duboka razumijevanja.
  • Važnost strpljenja i predanosti u učenju i primjeni tehnika.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Očekivanja uz reiki
>