Što ja to gledam? Crni fokus propasti.

Autor: Danijel Salijević

13 travnja, 2024

Select Dynamic field

Epizoda 510

U današnjem suvremenom društvu, suočavamo se skoro svakoga dana i na svakom koraku, s izazovom prekomjernog naglašavanja negativnosti koja nas okružuje -  bilo u medijima, kroz osobne interakcije ili na društvenim mrežama.

Takva stalna izloženost negativnim vijestima i perspektivama neizbježno utječe na način na koji vidimo i interpretiramo svijet oko sebe, te kako percipiramo vlastite živote.

Često se može činiti da su loše vijesti sve što nas okružuje, što može doprinijeti povećanju osjećaja tjeskobe, beznađa, i straha u našim svakodnevnim životima.

Ovo stanje fokusiranja na crne scenarije i negativna događanja ograničava našu sposobnost da doživimo radost, optimizam i uspjeh, stvarajući ciklus negativnosti koji može biti teško prekinuti

Zašto je to tako?

Suština ovog problema leži u načinu kako usmjeravamo svoju pažnju i energiju.

Konstantno bombardiranje negativnim informacijama i druženje s pesimističnim osobama ne samo da može ostaviti trajan utjecaj na naše mentalno i emocionalno stanje, već također može potaknuti usvajanje sličnih negativnih stavova i očekivanja prema životu.

Ovo stvara zatvoreni krug negativnog osjećaja, gdje pesimizam hrani više pesimizma, ograničavajući našu percepciju mogućnosti i potencijala za radost i uspjeh.

I ovdje nam je reiki pomoć

Srećom, postoji put naprijed koji nudi nadu i pozitivnu transformaciju.

Pristupom edukaciji i promjenom perspektive i fokusa s negativnog na pozitivno, pojedinci mogu preobraziti svoj doživljaj života ka jednoj obogaćenoj i ispunjenoj stvarnosti.

Jedan od alata koji može pomoći u ostvarivanju ove promjene je i naša praksa reikija

Reiki, kao tehnika i duhovna disciplina, nudi različite metode i tehnike kojima se može postići dublje razumijevanje zahvalnosti, važnosti biti prisutan u trenutku i važnosti usmjeravanja fokusa prema ishodima koje želimo postići umjesto da ostanemo zaglavljeni na scenarijima kojih se bojimo ili koje želimo izbjeći.

Nadalje, kroz učenje i prakticiranje reikija, možemo otkriti važnost okruživanja sebe ljudima i informacijama koje ne samo da odražavaju naše pozitivne aspiracije i želje, već i potiču kontinuirani osobni rast i razvoj.

Stvaranjem takvog pozitivnog okruženja, omogućujemo sebi da se punimo pozitivnim utjecajem, što zauzvrat pomaže u osvještavanju i razvijanju vlastitih resursa i snaga.

Na kraju

Učenje i prakticiranje reikija  postaje živa strategija u preuzimanju veće kontrole nad vlastitim životom, usmjeravajući nas ka manifestaciji željene pozitivne energije i ishoda. Reiki nas uči kako privući pozitivnost u naše živote, postići unutarnji mir i stvoriti postojanost koja je ispunjena blagoslovima, zdravljem, i obiljem. Kroz ovu praksu, osnažujemo sebe da izgradimo ispunjeniji i zadovoljniji život, istovremeno promičući val pozitivnosti kojim možemo utjecati i na druge oko sebe.

Listen on Apple Podcasts

Povežite se

Sljedeća epizoda:


Epizoda 513Burnout ili izgaranje, sve je češće stanje u suvremenom društvu koje zahvaaća mnoge osobe koje se nalaze u zahtjevnim profesionalnim situacijama, ali i sve više prisutan je i u životima Pročitaj više

Izazov izgaranja modernog svijeta

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

O podcast domaćinu

Moje ime je Danijel Salijević, reiki sam majstor učitelj, osnivač Reiki Dojo centra.

Reikijem se aktivno bavim svakodnevno već više od 17 godina, a od 2008. godine djelujem kao aktivan Reiki majstor  učitelj. Uglavnom podučavam u Hrvatskoj i zemljama europske regije, iako mi studenti dolaze iz cijelog svijeta. Tečajeve reikija održavam po cijelom svijetu, a prilikom posjeta Japanu održavam i reiki tečajeve u podnožju Kurame.

Osnivač sam Reiki Dojo centra i volim reći da sam doživotni student reikija. Moj jedini (osobni i profesionalni) životni put je reiki i pokušaj očuvanja njegove tradicije, odnosa i stava prema reikiju kao vještini i tehnici, te poboljšanja ugleda reikija koji je ozbiljno narušen modernim pristupom stvaranja novih verzija ovih tehnika. Pogotovo danas u Europi.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Spavate li za zdravlje i snagu?
Oslobodite se okova prošlosti
>