Skladni put energije

Autor: Danijel Salijević

30 ožujka, 2024

Select Dynamic field

Epizoda 508

Život je pun simbolike i dubokih značenja koja često proizlaze iz narodnih vjerovanja i uzrečica. Jedna od takvih kaže: "Ako te svrbi ljevi dlan, doći će novci, doći će pare," dok s druge strane postoji vjerovanje, "ako te svrbi desni dlan, dati ćeš novac." Ova narodna vjerovanja nisu samo praznovjerje; ona imaju korijen u dubokom energetskom razumijevanju tijela i njegovih funkcija koje se danas često zanemaruje.

U energetskoj medicini, kroz prizmu reiki prakse, klasificiramo ljevu stranu tijela kao žensku, receptivnu stranu, dok je desna strana muška, odnosno aktivna. Lijeva ruka, stoga, simbolizira primanje, dok desna simbolizira davanje. Ovo fundamentalno načelo može nam pružiti ključ za razumijevanje i rješavanje mnogih disbalansa i poremećaja u našem tijelu i životu.

Nedostatak energije

Nedostatak ili višak energije na jednoj od ovih strana može ukazivati na dublje poteškoće. Na primjer, učestali problemi s lijevom rukom mogu ukazivati na probleme s priljevom resursa u naš život, što može obuhvatiti financije ili druge životne energije. S druge strane, slabost desne ruke može ukazivati na poteškoće s zadržavanjem ili davanjem - možda previše dajemo od sebe ne dobivajući ništa zauzvrat.

Postoji mnogo načina na koje možemo iskoristiti ovo znanje u svom životu. Razumijevanje kako energija putuje kroz naše tijelo može nam pomoći u postizanju boljeg energetskog balansa. Ovo ne samo da se odnosi na reiki praksu gdje kroz mjesto naših ruku prenosimo energiju tamo gdje je najpotrebnija, već i na svakodnevnicu; na načine na koje unosimo energiju u tijelo i ravnotežu između primanja i davanja u našim međuljudskim odnosima.

Put energije

Jedan od ključnih aspekata reiki tehnike je utemeljen na pravilnom putu energije kroz tijelo, koji se odvija s lijeve na desnu stranu, u smjeru kazaljke na satu. Ovaj princip nije slučajan; on odražava prirodni tok energija u našem tijelu i svijetu oko nas. Primjenjivanjem ovog pravila u reiki tretmanima, pratimo prirodni tok i put energije, čime se omogućuje brže i učinkovitije iscijeljenje.

Također, važno je razumjeti smjer u kojem se energija kreće kroz naše tijelo i kako to utječe na našu sposobnost da primimo ili damo. Na primjer, pogrešno vrtenje čakri može ukazivati na energetske blokade koje ometaju našu sposobnost da ostvarimo zdrav protok energije kroz tijelo. Razumijevanje i ispravak ovakvih poremećaja može imati dubok utjecaj na naše fizičko i emocionalno zdravlje.

Kroz različite tehnike i prakse, uključujući i tehnika kao što je Aikido, možemo učiti o važnosti i korištenje pravilnog smjera energije. Čak i  jednostavna radnja kao što je miješanje čaja može otkriti koliko je važan smjer u kojem djelujemo.

Shvaćanje pravilnog puta energije nije samo alat za osobno iscjeljenje, već i način života koji nas podučava kako harmonično kretati kroz svijet, izbjegavajući prepreke i postižući naše ciljeve s lakoćom.

Na kraju

Zaključno, razumijevanje energetskih principa koje tijelo slijedi ne samo da nam pomaže u postizanju boljeg zdravlja i blagostanja, već nas također uči o važnosti usklađivanja naših akcija s energetskim zakonima svemira. Kad naučimo primjenjivati ova znanja, možemo postići duboku transformaciju, ne samo u našem osobnom životu, već i u odnosima s drugima.

Na kraju, potičem vas da razmisite o svojim energetskim obrascima i kako se kreću kroz vaš život. Da li više primate ili dajete? Jesu li vaše energetske strane u ravnoteži? Razumijevanje i balansiranje ovih energetskih tokova temelj su za postizanje istinskog zdravlja i blagostanja.

Listen on Apple Podcasts

Povežite se

Sljedeća epizoda:


Epizoda 509U svijetu gdje smo svakodnevno okruženi različitim ljudima, bitno je razumjeti utjecaj koji te interakcije imaju na nas. Nekada, naivno, u svoj život pustimo one koji nam crpe energiju i Pročitaj više

Prepoznajte otrovne ljude u svom životu

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

O podcast domaćinu

Moje ime je Danijel Salijević, reiki sam majstor učitelj, osnivač Reiki Dojo centra.

Reikijem se aktivno bavim svakodnevno već više od 17 godina, a od 2008. godine djelujem kao aktivan Reiki majstor  učitelj. Uglavnom podučavam u Hrvatskoj i zemljama europske regije, iako mi studenti dolaze iz cijelog svijeta. Tečajeve reikija održavam po cijelom svijetu, a prilikom posjeta Japanu održavam i reiki tečajeve u podnožju Kurame.

Osnivač sam Reiki Dojo centra i volim reći da sam doživotni student reikija. Moj jedini (osobni i profesionalni) životni put je reiki i pokušaj očuvanja njegove tradicije, odnosa i stava prema reikiju kao vještini i tehnici, te poboljšanja ugleda reikija koji je ozbiljno narušen modernim pristupom stvaranja novih verzija ovih tehnika. Pogotovo danas u Europi.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Svaka tehnika ima dubinu
>