Simptomi i uzroci

Autor: Danijel Salijević

21 ožujka, 2024

Select Dynamic field

Danas ćemo se posvetiti jednom od ključnih aspekata reikija - prepoznavanju i razumijevanju vaših osjeta tijekom iscjeljivanja. Ponekad tijekom terapije reikijem možete osjetiti razne senzacije, poput topline, hladnoće, pulsiranja ili čak kratkotrajnih emocionalnih i fizičkih reakcija. To su znakovi da reiki energija teče kroz vaše tijelo te da postoji potreba za dodatnom pažnjom na određenim područjima.

Važno je razumjeti da te senzacije nisu samo prolazne ili nevažne; one su zapravo ključne za usmjeravanje energetskog tijeka iscjeljivanja. Kada doživite neku od tih senzacija, to može biti znak da postoje dublji uzroci vaših problema ili tegoba koji treba adresirati.

Primjerice, možda osjetite bol u ramenu tijekom seanse, ali kroz tu bol i takav simptom shvatite da izvor problema nije samo fizički nego i emocionalni, povezan s nekim stresnim događajem ili potisnutim frustracijama. Istinski napredak u iscjeljenju dolazi kada se suočimo s tim dubljim uzrocima, kad ih priznamo i odlučimo raditi na njima.

Međutim, jako je važno napomenuti da se prvo bavimo onim što je 'vruće' - simptomima koji su trenutno prisutni i koji uzrokuju bol ili nelagodu. Kao u primjeru s kućom koja gori, prvo gasimo požar, a onda idemo popravljati instalacije. Dakle, u prvim fazama terapije, fokus je na ublažavanju tih neposrednih bolova i simptoma, dok se kasnije, kad je 'požar ugašen', posvećujemo dubinskom iscjeljenju i radu na uzrocima.

Tada uzroci, kada se sanira bol, postaju ključan faktor rada, kako do ponovne boli ili simptoma nebi više došlo. 

Na reiki praktičaru i terapeutu je da detektira i registrira, te i iskomunicira sve simprome, možebitne uzroke i na taj način osmisli terpaiju koju ća aplicirati na primatelja tretmana.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Svaka tehnika ima dubinu
>