Kako Reiki Tehnike Pomažu u Iscjeljenju Trauma

Autor: Danijel Salijević

2 ožujka, 2024

Select Dynamic field

Epizoda 504

Danas razgovaramo o transformaciji teških životnih trauma uz pomoć reiki tehnike, jedne od najljepših metoda koje harmoniziraju duh, tijelo i um. 🌟 Reiki je univerzalna životna energija koja, nakon učenja i usklađivanja na reiki tečaju, može produbiti naše iskustvo oporavka i regeneracije, ne samo fizički već i mentalno.

Danas govorim o njegovoj efikasnosti u rješavanju situacija gdje reiki može pružiti olakšanje, od emocionalnih trauma uzrokovanih zlostavljanjem i nasiljem, do fizičkih ozljeda i bolesti kao što su srčani udari i rak. Pričam i o sposobnosti reiki prakse da ublaži simptome posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP), smanji anksioznost i pomogne u oporavku od teških vijesti i psihičkog terora.

Kroz primjenu reiki tehnika, osobe mogu znatno ubrzati svoj oporavak, smanjiti bol i nemir te poboljšati kvalitetu života. Reiki pomaže u vraćanju tijela u stanje ravnoteže, promičući zdravlje, sreću i otpornost na buduće izazove. Jedna od ključnih prednosti reiki prakse je njezina sposobnost da pomaže osobama suočiti se sa i prevladati emocionalne blokade koje mogu utjecati na fizičku dobrobit.

Dotaknutii ću se i situacija gdje reiki može pomoći u emocionalnoj podršci osoba oboljelih od ozbiljnih bolesti, poput raka, pružajući im osjećaj mira i povjerenja u proces iscjeljenja, uz dodatne benefite koje reiki donosi u procesu liječenja osoba od strane njihove,liječnikom propisane terapije.

Reiki ne zamjenjuje lječničku terapiju

Reiki se ne postavlja kao zamjena za liječničke terapije, već kao njihova snažna podrška. 🚑

Iz svjedočenja i iskustava, svijet prepoznaje reiki praktičare kao važan dodatak liječničkim timovima, osobito u rehabilitacijama i regeneraciji tkiva nakon trauma. Nadalje, ova tehnika je snažna u emocijskoj podršci, smanjenju straha i psihičke blokade, a posebno se ističe u ubrzavanju procesa iscjeljenja.

Na kraju

  • Reiki omogućuje osobama da prevladaju okidače PTSP-a.
  • Pruža podršku u oporavku od fizičkih ozljeda, ubrzavajući regeneraciju
  • Smanjuje simptome anksioznosti i depresije.
  • Pomaže u emocionalnoj stabilnosti kod teških dijagnoza.
  • Može značajno poboljšati tretmane poput kemoterapije s manje nuspojava.
  • Omogućuje osobama suočavanje s traumama uz manje emocionalnih poremećaja.
  • Podiže kvalitetu života osoba s kroničnim bolestima.
Listen on Apple Podcasts

Povežite se

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

O podcast domaćinu

Moje ime je Danijel Salijević, reiki sam majstor učitelj, osnivač Reiki Dojo centra.

Reikijem se aktivno bavim svakodnevno već više od 17 godina, a od 2008. godine djelujem kao aktivan Reiki majstor  učitelj. Uglavnom podučavam u Hrvatskoj i zemljama europske regije, iako mi studenti dolaze iz cijelog svijeta. Tečajeve reikija održavam po cijelom svijetu, a prilikom posjeta Japanu održavam i reiki tečajeve u podnožju Kurame.

Osnivač sam Reiki Dojo centra i volim reći da sam doživotni student reikija. Moj jedini (osobni i profesionalni) životni put je reiki i pokušaj očuvanja njegove tradicije, odnosa i stava prema reikiju kao vještini i tehnici, te poboljšanja ugleda reikija koji je ozbiljno narušen modernim pristupom stvaranja novih verzija ovih tehnika. Pogotovo danas u Europi.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Svaka tehnika ima dubinu
>