Reiki mit: Zabrana rada tretmana

Autor: Danijel Salijević

14 ožujka, 2024

Select Dynamic field

Postoji mnogo mišljenja i zabluda koje mogu usporiti vaš napredak i spriječiti vas da iskusite prave rezultate reikija.

Jedan od mitova s kojim ćemo se pozabaviti je ideja da, nakon inicijacije u prvi stupanj, ne bi trebali raditi reiki tretmane drugima do određenog vremenskog perioda, odnosno do drugog reiki stupnja. Ovo je svakkao reiki mit koji treba razjasniti i osnažiti naše razumijevanje. Naime, nakon završetka perioda od 21 dan, koji je neophodan za osobni razvoj i prilagodbu na protok energije reikija, sasvim je moguće – a ja bih čak rekao i preporučljivo – da počnete prakticirati tretmane i na drugima.

Važno je shvatiti da ovaj period od 21 dan služi kao vremenska prilika za dublju povezanost s energijom reikija, pri čemu se odrađuju samotretmani koji vam pomažu da se oslobodite blokada i pojačate svoj energetski kapacitet. U tom periodu preporuča se da se posvetite isključivo sebi. No nakon ovog razdoblja, iskusniji ste, usklađeniji s energijom i spremni da svoje znanje i iscjeljujuću energiju podijelite s drugima.

Zašto je ovaj reiki mit tako rasprostranjen? Mnogi vjeruju da se radi o pokušaju ograničavanja širenja prakse reikija, zadržavanja znanja unutar određenih krugova ili čak strahu od dijeljenja moći iscjeljivanja. Bitno je prepoznati ovaj mit kao što jest – nepotrebna ograničenja koja vam ne dopuštaju da u potpunosti iskoristite darove koje reiki nudi.

Bez straha se upustite u praksu tretmana na drugima nakon što završite svoj 21-dnevni period čišćenja i samotretmana. Ovo će vam otvoriti vrata za dodatno učenje i razumijevanje, pružajući vam priliku za prakticiranje empatije, komunikacije i dobrote, što su esencijalne vrijednosti reiki prakse.

Kroz svaki tretman ćete učiti, razvijati se i kroz stečeno iskustvo biti još sigurniji i iskusniji.

Zbog toga, ne odgađajte svoj prvi tretman drugima - ovo je još jedna prilika za vaš rast.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Svaka tehnika ima dubinu
>