Reiki kristalna mreža

Autor: Danijel Salijević

18 rujna, 2022

Select Dynamic field

Što kada reiki tretmani koje radimo nisu dovoljni, kada osjećamo da bi trebalo još više potruditi se i odraditi uz pomoć reikija?

Svaki od reiki praktičara, došao je barem jednom u situaciju da želi ili osjeća da bi trebao raditi još više od odrađenog. Da je situacija takva da zahtjeva ili ozbiljniji pristup ili još malo više tretmana od onih koji su nam “dopušteni” kroz pravilo od 6 sati razmaka između dva reiki tretmana.

Podsjetimo, kod odrasle osobe pauza između dva reiki tretmana iznosi 6 sati dok pauza kod djece ispod 12 godina iznosi 4 sata.

Volio bih i objasniti zbog čega navodnici na riječi dopušteni. Naime, u reikiju se ništa ne mora, a rad, nerad ili način rada ostaje na nama samima kako ćemo odlučiti raditi. Pošto ne možemo naštetiti, ukoliko pretjeramo, radimo u prazno jer reiki neće tu pretjeranost dozvoliti pa će jednostavno prestati protjecati ili djelovati. No na svakome od nas je da razumijemo zašto postoje određena pravila ili preporuke i da se ih pokušavamo držati kako bismo imali najoptimalnije reiki tretmane.

Doista ne trebamo izmišljati vlastite metode ako postojeće sasvim u redu funkcioniraju.

Zašto zapravo postoji to pravilo?

Razlog je zapravo vrlo jednostavan. Kada odradimo reiki tretman, a u nekim slučajevima i cijelu reiki terapiju, tek po završetku tretmana, kreću procesi koji uključuju odrađivanje i realizaciju onoga za što smo reiki tretmane radili.

Ovo je možda najlakše objasniti pripremom u kuhinji koja nije ni blizu samom spremanju ručka, ali zahtjeva možda i više truda i djelovanja od samog procesa kuhanja. No proces kuhanja (spremanja) jest ono što će zapravo završiti jelo i donijeti željeni rezultat.

Zamislite da samo pripremate namirnice, a nikada ih ne upotrijebite.

Ista stvar je s reikijem. Procesi ne uključuju samo odrađivanje, iscjeljivanje, već i stvaranje uvjeta u kojima ćemo postići bolje rezultate (zdravlje)

No postoje u našem životu i situacije kada nas nije briga za te procese. To su ekstremno teške i hitne situacije, gdje je u pitanju ljudski život i gdje u biti krpamo i spašavamo, a ne radimo na procesima i uzrocima.

U takvim situacijama možemo raditi i više od propisano predloženih 4 reiki tretmana, te su to one situacije u kojima ovo pravilo stavljamo po strani, dokle se situacija ne popravi.

Prošireno djelovanje

Prošireno djelovanje uz reiki špice

Ovakvo djelovanje nazivamo prošireno djelovanje te to znači da ćemo osobu (primatelja) staviti pod pojačani reiki protok i češće reiki tretmane. To možemo postići dakle češćim reiki tretmanima, češćim reiki intervencijama ili uz pomoć pomagala i alata koji su nam na raspolaganju.

Ipak, ponavljam, ovo doista ne bi trebalo biti ustaljena praksa jer se izbjegavanjem procesa ne rješavaju uzroci već samo krpa postojeće nestabilno stanje.

Zbog toga, čim imate prilike izaći iz zone hitnosti , vratite se radu koji uključuje sve potrebne procese jer to donosi i stabilnost i nježnost u iscjeljenju.

Ima i situacija kada je reiki terapeutu izuzetno stalo do primatelja tretmana ili do rezultata, pa će pošto poto i u manje hitnim situacijama težiti proširenom djelovanju. Moj savjet je da ne modificirate hitnost - jer to je zapravo i definicija (privlačenje) stanja tako da zapravo samo tu hitnost i privlačite ako niste u istoj.

Druga vrsta situacija proširenog djelovanja nisu situacije hitnosti, već situacije u kojima ulazimo u snažnije procese koji obuhvaćaju situacije poput energetskog osnaživanja ili promjena navika. Tada takvo prošireno djelovanje definiramo u tom periodu kroz konstantni reiki tretman koji je podrška našem procesu transformacije.

Kod ovakvog djelovanja, ja bih preporučio maksimalno jednu ovakvu asistencija u 3 mjeseca.

Možete se sami staviti u takvu terapiju ili možete primati ovakav tretman, a prošireno djelovanje uz reiki moguće je korištenjem reikija i jednih od najdražih pomagala reiki praktičara - kristala.

Reiki i kristali

Kristali i reiki

Reiki i kristali oduvijek se vole. Kako je reiki tehnika koja osnažuje sve prema čemu se usmjeri te ujedno uz osnaživanje i pojačava kvalitetu istog, nije ni čudo da se kristale voli osnaživati s reikijem te im tako pojačati i produžiti djelovanje.

Ponovimo, svaki kristal ima prirodu svojeg djelovanja koju mu omogućuje njegova vibracija i sastav uz mogućnost pohranjivanja određene energije u njemu samome. Ujedno su kristali i dio same prirode u jednom od najljepših oblika koje nam naša planeta pruža.

No imajmo na umu da usmjeravanje reiki energije kroz kristale zahtjeva i određeno predznanje o kristalo terapiji kako bi sam reiki terapeut još bolje iskoristio prirodu samog kristala i reikija koji prenosi preko njih.

U našem radu, s ovim ste se već mogli susresti kod naših reiki špica koje su kombinirane po određenim skupinama kristala, osnažene i programirane reikijem, a u svrhu usmjerenog djelovanja.

Tako reiki špice kada ih držite u rukama (dolaze u paru) omogućuju osobi koja ih drži da primatelj prima reiki program uz prirodno, ali reikijem osnaženo, djelovanje kristala. Reiki špice u svojoj namjeni tako osnažuju našu sposobnost da učimo, meditiramo, duhovno rastemo. Neke od reiki špica osnažit će vašu povezanost s duhovnim bićima (arhanđeoske špice), dok će vas druge zaštititi od neželjene negativne energije iz okoline.

Sve ovo je prošireno djelovanje reikijem van reiki tretmana, ali u vremenu dok npr reiki špice držimo u rukama ili uz sebe. ako želite saznati više o samim reiki špicama, postoji potpuno besplatan video tečaj o reiki špicama kojeg možete pokrenuti na ovom linku.

Što je reiki kristalna mreža

Intalirana reiki kristalna mreža

Reiki kristalna mreža ili kristalna rešetka je tehnika koja kombinira rad reikija, namjere terapeuta (programa) i kristala. Ovdje govorimo o naprednim tehnikama kombiniranja, punjenja i programiranja samih kristala i instalirane reiki kristalne mreže.

Ova tehnika je dugo ljubomorno čuvana od strane reiki majstora jer je omogućavala jednu malo znanu mogućnost, a  to je višednevna stalna mogućnost tretiranja osoba ili situacija reiki energijom kroz kristalnu mrežu.

To znači da ste na ovaj način mogli biti u višednevnom stalnom primanju reiki energije koja je bila u osjećaju puno slabija od direktno primljenog reiki tretmana, ali u samom trajanju i djelovanju konstantna u određenom vremenskom periodu.

Za razliku od reiki špica koje se nose ili drže, reiki kristalna mreža je statična i nju se nakon instalacije ne dira, već je reiki terapeut samo održava minimalno dva puta dnevno kako bi se održala kontinuiranost protoka reikija, programa i samog primatelja ovakve reiki terapije.

Kod instaliranja mreže, mreža se s pripadajućim kristalima postavlja u određenom obliku (formaciji) te se primatelj samog tretmana postavlja u centralni dio mreže.

U pravilu, potrebno vam je barem 10, oblikom posebno izabranih, kristala kako biste stvorili mrežu. Jedan od tih deset kristala je centralni i najčešće se radi o, od ostalih kristala, većoj geodi kvarca (gorskog kristala) te je jedan od tih kristala majstorski terapeutski kristal koji nije dio mreže ali se njime mreža osnažuje, pročišćuje, puni i održava.

Primjećujem da sve više mojih učenika kombinira i same reiki špice kao dio same reiki kristalnemreže što u mrežu unosi puno više vrsta kristala te na taj način i snažnije usmjereno djelovanje mreže.

U malo konkretnijim instalacijama reiki kristalne mreža ima puno više kristala tako da recimo u onoj koju ja osobno koristim u svom terapeutskom radu ima sve skupa 21 kristal + master kristal.

Mreža - održavanje
Jednom instalirana i aktivirana, bit će minimalno dva puta dnevno održavana i osnaživana svakoga dana dok traje terapija.

Kristale za reiki kristalnu mrežu možete pronaći u trgovinama kristala, na sajmovima (mineral Expo npr) ili u prodavaonicama koje drže opremu za alternativce. Postoje i online shopovi poput Nebeski dar ili Lotus nakit gdje možete pronaći i cijele setove već pripremljene za rad, kao i kristal koji će služiti kao majstorski glavni kristal.

Majstorski kristal nije obavezno kristal reiki majstora (iako reiki majstori imaju svoj majstorski kristal), već uz centralnu geodu, glavni kristal u mreži koji nije instaliran ali je alat terapeuta da održava i aktivira mrežu. Oni mogu biti i inicirani reikijem pa na taj način posjeduju puno snažniju, višu i s reikijem povezaniju vibraciju što automatski uvećava snagu cijele mreže.

Dakle, kada stavimo osobu u mrežu, aktiviramo mrežu i učinimo sve potrebne korake, osoba je u ovakvom tretmanu konstantno u predviđenom trajanju terapije.

Ako želite osjetiti ovakvu terapiju i ukoliko želite pokrenuti određene promjene u svom životu, možete i sami sebe staviti u mrežu kao primatelja, a ako nemate uvjete za stvaranje mreže, a želite isprobati ovakvu terapiju javite mi se pa možete naručiti ovakav tretman od mene kroz moju mrežu s 21 snažnim kristalom.

Donacija za terapiju kroz reiki kristalne mreže iznosi u prosjeku 55 eura za 5 dana.

Ovo je poseban način programiranog rada s reikijem i s kristalima i vrlo je ugodno i snažno iskustvo.

Ipak, bez obzira što ste možda i primatelj tretmana kroz mrežu, moj savjet je da i sami pojačano radite na sebi u tom periodu u skladu s osobnom reiki praksom ili u skladu sa savjetima terapeuta

Želite li više naučiti o reiki kristalnoj mreži ili raditi s kristalnom mrežom, svakako nabavite i moj video tečaj na ovu tematiku koji možete pronaći ovdje.

Najčešća vaša postavljana pitanja:

Ovdje su neka od često postavljanih pitanja.

Mogu li sam sebe staviti u kristalnu mrežu? 

Možete. U ovom slučaju ste i primatelj i davatelj, no ne zaboravite da je preduvjet za rad da ste drugi stupanj reikija jer jedino s drugim reiki stupnjem možete raditi bez fizičkog kontakta i kroz tehnike programiranja.

Mora li majstorski kristal biti inicirani 

Ne mora ali je 10 puta snažnije djelovanje ako se kristal uskladi s reikijem. Ovakvo usklađenje može učiniti vaš reiki majstor učitelj.

Koliko često mogu istu osobu staviti u mrežu

Moj savjet je da u hitnim situacijama, odradite jednu do dvije terapije, dok kod terapija podrške u nekim životnim procesima odradite jednu terapiju na tri mjeseca. ali da u tom vremenu osnažite istu terapiju svojim dodatnim radom na sebi.

Treba li pauza samoj mreži između dvije terapije?

Nije potrebno pauzirati između dvije terapije, ali je mrežu potrebno deaktivirati, pročistiti, te na taj način pripremiti za iduću terapiju. Kristale pročišćujemo na standardni način reikijem, a o održavanju i uputama za rad, provjerite video tečaj o detaljnim uputama i svim potrebnim koracima.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Odradite odrade kroz meditacije
Nije sve reiki
>