Reiki i rad bez dozvole

Autor: Danijel Salijević

1 travnja, 2020

Select Dynamic field

Pitanje:

Moja mama ima 82 i živi sama. Lako upada u crnilo a sada je to bas izraženo. Kako kao reikista 2 stepena da joj pomognem. I da, ona i ne zna šta je reiki. Hvala


U reikiju jedno od pravila jest da se reiki ne radi bez dozvole. 

Ovo pravilo nastalo je iz dva razloga.

Prvi razlog jest što nam rad bez dozvole stvara uzaludno djelovanje. Drugim riječima, tretman neće djelovati ako ga šaljemo nekome tko nije dao dozvolu za tretman i neće uopće doći do te osobe.

Ovo nije vezano uz reiki i ovo je nešto što se najteže prihvaća. Baš iz razloga jer kad ovo prihvatimo, prihvaćamo razumjeti univerzalno pravilo kako stvari funkcioniraju, a koje kaže, svaka energija u našem životu nalazi se isključivo ako je u naš život pustimo. A teško je prihvatiti ovo pravilo jer nam donosi uz sebe i prihvaćanje odgovornosti i sposobnosti za sve što nam se u životu dešava.

Drugi razlog zbog čega ne radimo bez dozvole jest da takav rad vrlo brzo dovodi opet do dva razvoja situacije. Prvi razvoj situacije dovodi u stanje u kojem se osoba počne ponašati kao da je bog. I tada kroz svoje djelovanje još više povrjeđuje ljude.

Drugi razvoj situacije je neizbježan, a to je odrada za pogrešno djelovanje. Iako reiki tretman neće djelovati osobi kojoj ga šaljemo, mi ćemo našu namjeru pogrešnog djelovanja platiti, jer je ona odaslana. A namjera je u domeni energetskog silovanja.

Znam da je teško ovo probaviti, no što je teže to je lekcija snažnija. Da  moramo s više ljubavi gledati na one koji ne biraju isto kao mi i poštivati njihove želje. Baš na isti način vas gledaju vaši zaštitnici, arkanđeli i druga divna bića koja su vam na raspolaganju, a koja su nemoćna u trenutcima vaših blokirajućih stavova i odluka. 

A budite sigurni, svi ih imamo.

Ipak. Može li se nešto učiniti za mamu koja ima 80 godina i ne možemo od nje očekivati da pronađe snage u tim danima razumjeti što je reiki.

Odgovor je da. Možemo.

No prvo da spomenemo kada se reiki može raditi bez dozvole. Bez dozvole možemo raditi djeci do njihove punoljetnosti (ovisi gdje se nalazite 18 ili 21 godina), te osobama kojima ste skrbnik. To mogu biti starije osobe ili neuračunljive osobe. Danas njegovatelji ukoliko obitelj ne živi s osobom o kojoj se brinu, mogu dati dozvolu za osobu o kojoj skrbe.

Svi ostali dok su svjesni i uračunljivi trebaju dati dozvolu.

To isto znači, da za osobe koje su doživjele nesreću i nalaze se u traumi te osobe koje su u komi mogu primiti tretman s dozvolom od užeg člana obitelji dok za unesrećenu osobu na ulici ne trebamo dozvolu, ali tada ni ne radimo klasični reiki tretman već si pomažemo u reakciji uz pomoć reikijem.

A što je s našom mamom iz pitanja? Sad znao da možemo nešto učiniti. Ali pitanje je što?

Prvi stupanj može reikijem tretirati lijekove, hranu i vodu. To nije direktni tretman i tretiranje je nečeg čemu podižemo kvalitetu i snagu. Ako je prehrana  zdravija, onda će biti i bolji efekt, zar ne? 

Drugi stupanj može energetski pročistiti prostor i unijeti svjetlost i pozitivnu energiju, unijeti programirane kristale koji će odraditi ono što im je u prirodi s pojačanom namjerom uz reiki. Možemo staviti simbole da donesu snagu svima koji se otvore snazi, zdravlju, prilici.

Možda možemo pitati smijemo li staviti ruku na tijelo da samo probamo nešto. Ne trebamo to nešto nazivati imenom. Ja ponekad kažem bioenergija jer mi je tako lakše da me se razumije jer znam da osoba ne može ili ne želi (na)učiti. 

Recite, "Moja prijateljica kaže dok joj stavim ruku na glavu i leđa da se bolje osjeća. Da probamo?"

Mi ne moramo podučavati osobu, moramo utjecati na osobu da osoba poželi biti bolje.

Postoji moja emisija o duhovnim poklonima. Stavit ću je ovdje pa je preslušajte.

Karuna praktičari mogu još više odraditi s Karuna tretmanom i ne trebaju dozvolu jer postoje dimenzije našeg djelovanja u kojima dozvola nije potrebna. Postoji način, a na vama je da odradite onaj koji vam je u ovom trenutku najidealniji i moguć.

U svakom slučaju, nikada nismo nemoćni. Učenje, utjecaj, kvalitetan život nešto je što su odlike koje i druge navode da požele biti u takvom stanju. Tada se otvaraju i vrata za koja smo mislili da su zeuvijek zatvorena.

I tada se dešavaju stanja koja nazivamo čudesnima.

Te naučimo - ništa nije nemoguće...

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Kako reiki energija putuje
Reiki vodiči
Mir je uz reiki dostupan svima
>