Razgibaj se prije tretmana

Autor: Danijel Salijević

31 ožujka, 2024

Select Dynamic field

Razgibavanje tijela predstavlja optimalan korak u pripremi za reiki tretman koji vam uvelike može olakšati rad reiki tretmana. Kao što je poznato, tijekom reiki tretmana često zauzimamo različite fizičke pozicije koje nisu uobičajene za naše tijelo. Ove pozicije mogu izazvati određeni pritisak na određene dijelove tijela, čime se povećava rizik od nelagode ili čak ozljeda. Kako bi se to izbjeglo, sjetiti se na razgibavanje postaje nešto što bismo trebali uvrstiti u našu rutinu.

Zašto razgibavanje?

Razgibavanje potiče cirkulaciju krvi u tijelu, omogućava bolju fleksibilnost i sprečava pojavu boli ili ukočenja tijekom tretmana. Također, kroz fizičko pripremanje tijela, mentalno se pripremamo za tretman, uspostavljamo unutarnju ravnotežu i otvaramo prostor za snažniji i čišći prijenos reiki energije.
Posebno je razgibavanje bitno ako tretiramo nekog drugog. I još bitnije, ako ne radimo na stolu za tretmane već kroz "ono što imamo" - kauči, stolice, pa čak i klečeći na podu

Razgibavanje ključnih dijelova tijela

1. Razgibajte na početku ramena i laktove kako bismo osigurali veću mobilnost i smanjili pritisak koji se može akumulirati tijekom tretmana.
2. Razgibavanje kukova je posebno važno, s obzirom na to da dugotrajno stajanje ili sjedenje može uzrokovati zategnutost. Česte su i prignute pozicije, posebno ako ne radite na stolu za tretmane
3. Ne smijemo zaboraviti ni na vrat i glavu, često zaboravljene dijelove, ali iznimno važne za oslobađanje napetosti.


Kroz ove jednostavne aktivnosti razgibavanja, ne samo da povećavamo učinkovitost tretmana, već i povećavamo opću dobrobit, čime reiki tretman postaje još ispunjeniji i korisniji.

Unutar Premium članstva Reiki Dojo centra, postoji i Yoga sekcija kroz koju vam omogućavamo da kroz vođene satove yoge polako naučite i savladate vježbe koje vam mogu olakšati svakodnevne aktivnosti, uključujući i odrađivanje reiki tretmana.

Vidi više o premium članstvu

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Svaka tehnika ima dubinu
>