Prošlost i budućnost – vrijeme koje ne postoji

Autor: Danijel Salijević

31 svibnja, 2024

Select Dynamic field

Razmišljate li ikada o prošlim događajima? Možda o propustima, pa čak i uz grižnju savjesti? I tada čvrsto odlučite da vaš fokus mora biti bolji i okrećete se od prošlosti prema budućnosti.

Osjećate li lakoću? Sumnjam. Jer i opet ste pogriješili.

Važno je razumjeti da su prošlost i budućnost koncepti vremena koji ne postoje u sadašnjem trenutku. Učeći kroz reiki filozofiju, shvaćamo da prošlost i budućnost postoje samo kao sjećanja i imaginarni scenariji. Nemamo mogućnost promijeniti prošlost osim kroz razumijevanje i prihvaćanje naših iskustava. Isto tako, kada razmišljamo o budućnosti, najčešće se susrećemo s našim planovima i strahovima, posebno, kao ljudsko biće, sa najcrnjim scenarijima koje smo sposobni zamisliti.

Prošlost - Vrijeme koje je bilo

Prošlost je zbir naših iskustava, sjećanja i događaja koje smo proživjeli. U reikiju, prošlost se promatra kao nešto iz čega učimo i što nas oblikuje, ali što nije više dio naše trenutne stvarnosti. To znači da ne možemo direktno utjecati na prošlost osim kroz način kako je doživljavamo i kako učimo iz nje. Kroz naše reakcije i percepcije.

Prihvaćanje prošlosti uz nevezanost je ključni korak u reiki učenjima. Ako se držimo prošlih bolnih iskustava, ta sjećanja mogu postati emocionalne i energetske blokade. Oslobađanje tih blokada znači razumijevanje da ono što je u prošlosti ne možemo promijeniti, ali da je itekako moguće promijeniti naš stav prema tome. Kroz meditaciju i reiki tretmane, možemo raditi na tome da očistimo naše energetske kanale od tih prošlih emocionalnih tereta te tako osjetimo rasterećenost i slobodu. Ne kaže se uzaludno, na pomisao o prošlosti, vrlo opisno - okovi prošlosti.

Budućnost - Vrijeme koje tek treba doći

Budućnost je u reiki filozofiji također promatrana kao vrijeme koje ne postoji. Kada razmišljamo o budućnosti, stvaramo planove i scenarije bazirane na našim nadama i strahovima. Ovi scenariji često uključuju najcrnje moguće ishode jer smo skloni brinuti o nepoznatom - za svaki slučaj i avansno. Ta briga i strah stvaraju energetske blokade koje nas mogu spriječiti u napretku.

Strah od budućnosti često proizlazi iz naše nesigurnosti i nedostatka povjerenja u sebe i život. Reiki nas uči kako smanjiti te strahove i blokade kroz praksu prisutnosti. Kada smo potpuno usmjereni na sadašnji trenutak, prestajemo se brinuti o budućnosti jer shvaćamo da jedino što možemo kontrolirati je sadašnji trenutak.

Blokade - Posljedica prošlih trauma i budućih strahova

Kombinacija zadržavanja prošlih trauma i straha od budućnosti rezultira energetskim, ali i fizičkim zgrčenostima i blokadama. Blokade su barijere koje nas sprečavaju da slobodno tečemo životom. Ove energetske barijere mogu se izmanifestirati kao fizičke bolesti, emocionalni problemi ili mentalni stres. Reiki tretmani koriste univerzalnu životnu energiju kako bi otklonili te blokade i omogućili slobodan protok energije kroz tijelo.

Prvi korak u otklanjanju blokada je priznanje njihove prisutnosti. Meditacija, introspekcija i razgovor s reiki majstorom mogu vam pomoći da otkrijemo izvor naših blokada. Kada identificiramo te blokade, možemo koristiti reiki tretmane za njihovo otpuštanje i iscjeljenje.

Naravno, i sva ova iskustva, vrlo su nam dragocjene upute i smjernice za buduće situacije i izazove, te ih nikako ne gledajte kao manu, već kao priliku.

Dragi moji, a što je sa vama? Kako vi doživljavate prošlost i budućnost? Osjećate li da vas prošla iskustva ili strahovi o budućnosti blokiraju? Podijelite svoja razmišljanja u komentarima!

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Raspršena energija
>
Malcare WordPress Security