Priprema za reiki tečaj

Autor: Danijel Salijević

26 ožujka, 2024

Select Dynamic field

Kako se približavate početku vašeg reiki tečaja, važno je razumjeti koliko je za vas temeljita priprema bitna, ne samo za usvojivanje znanja koje ćete dobiti, nego i za dublji, osobniji susret s reiki energijom, ali i za bezbrižniji proces prije samog tečaja.

Po mom iskustvu, kao dugogodišnjeg reiki majstor učitelja, ti procesi se pokreću od trenutka kada donesete odluku za učenjem - ponekad i prije nego se javite svom izabranom reiki učitelju. 

Ova lekcija će vas voditi kroz korake pripreme, s posebnim naglaskom na važnost odabira reiki svijeće.

Odabir Učitelja i Komunikacija

Prvi korak u vašoj pripremi za reiki tečaj, uvijek je pažljivo odabrati reiki učitelja s kojim rezonirate i osjećate povjerenje. Ovo je temelj vašeg putovanja, jer dobar učitelj nije samo izvor znanja, već i podrška kroz izazove i prekretnice na putu. (Često i izvan tematike reikija).

 Jednom kada izaberete učitelja, otvorena i iskrena komunikacija važna je za uspostavu jasnog puta učenja, postavljanje očekivanja, i razumijevanje kako najbolje iskoristiti vrijeme za i nakon reiki tečaja i materijale koje dobivate na samom reiki tečaju.

Reiki Svijeća

Među specifičnim uputama koje ćete možda dobiti, biti će traženje reiki svijeće koja će vas pratiti na vašem putovanju. Ovaj predmet nije tek puki dekor ili izvor svjetlosti; to je simbol vašeg posvećenja reiki putu, alat za usmjeravanje energije i fokus tijekom meditacija ili rada. Svijeća postaje vaš suputnik, svjedok vašeg rasta i promjena, a kad postanete reiki majstor, ona simbolizira vaše duboko razumijevanje i povezanost s reiki energijom.

Kod izbora svijeće, dozvolite svojem unutarnjem biću da je izabere. Možda ćete tražiti svijeću koja odražava vašu osobnost ili koja ima boju koja rezonira s vama i vašom trenutnom energijom. Bitno je da osjetite povezanost sa svijećom jer ona postaje produžetak vaše prakse i vašeg bića. Više o izboru svijeće pročitajte ovdje.

Priprema i Očekivanja

Uz odabir svijeće, poslušajte sve upute vašeg učitelja. Možda će biti potrebno meditirati na određene teme, vježbati određene tehnike disanja ili čak promijeniti neke dnevne rutine kako bi pripremili tijelo i um za energiju koja vas čeka. Sve ovisi na koji reiki tečaj krećete. Svi ovi elementi su dio vašeg putovanja ka dubljem razumijevanju sebe kroz reiki te neka uz sebe vežu i onu posebnost ubuđenost i tremu i radost.

Želim vam svjetlost i vodstvo na vašem putovanju reiki energijom.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Svaka tehnika ima dubinu
>