Prepoznajte otrovne ljude u svom životu

Autor: Danijel Salijević

6 travnja, 2024

Select Dynamic field

Epizoda 509

U svijetu gdje smo svakodnevno okruženi različitim ljudima, bitno je razumjeti utjecaj koji te interakcije imaju na nas. Nekada, naivno, u svoj život pustimo one koji nam crpe energiju i štete našem blagostanju. Važno je stoga prepoznati toksične veze i naučiti kako se s njima nositi ili još bolje, kako ih izbjeći.

U tu svrhu, reiki se pokazuje kao snažan alat za jačanje vlastite energije i postavljanje energetskih granica koje štite od negativnog utjecaja drugih.

Toksični odnosi

Toksicni odnosi ne donose ništa dobro, bilo da se radi o prijateljima, obiteljskim članovima ili suradnicima. Simptomi poput emocionalne, mentalne i fizičke iscrpljenosti nakon susreta s pojedinim osobama jasni su pokazatelji da nešto nije u redu. Takve veze karakteriziraju neprestano kritiziranje, manipulaciju, nedostatak empatije i iskorištavanja.

Prepoznavanje ovih znakova prvi je korak prema oslobađanju od negativnih utjecaja.

Zaštita sebe i vlastite energije nikada nije bila važnija.

Učenje tehnika samokontrole, postavljanje granica i preuzimanje odgovornosti za vlastitu energiju ključni su za očuvanje vlastitog blagostanja.

Reiki praksa pruža alate za energetsku zaštitu i kreiranje pozitivnih, održivih i motivirajućih odnosa. Kroz rad na sebi i uz odbacivanje toksičnosti, otvaramo prostor za zdrave veze koje nas ispunjavaju energijom, motivacijom i radošću.

Na kraju

Ne mogu naglasiti koliko je važno razviti svoj vlastiti sistem samosvijesti, korekcije  i brige o vlastitoj energiji. To nas održava ne samo sretnima, već i zdravima, pa u konačnici i živima.

Uz pravilne tehnike i malo discipline, moguće je transformirati vlastiti život, udaljiti se od onih koji nam ne služe i štete te se okružiti ljudima koji nas podupiru i obogaćuju.

Listen on Apple Podcasts

Povežite se

Sljedeća epizoda:


Epizoda 513Burnout ili izgaranje, sve je češće stanje u suvremenom društvu koje zahvaaća mnoge osobe koje se nalaze u zahtjevnim profesionalnim situacijama, ali i sve više prisutan je i u životima Pročitaj više

Izazov izgaranja modernog svijeta

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

O podcast domaćinu

Moje ime je Danijel Salijević, reiki sam majstor učitelj, osnivač Reiki Dojo centra.

Reikijem se aktivno bavim svakodnevno već više od 17 godina, a od 2008. godine djelujem kao aktivan Reiki majstor  učitelj. Uglavnom podučavam u Hrvatskoj i zemljama europske regije, iako mi studenti dolaze iz cijelog svijeta. Tečajeve reikija održavam po cijelom svijetu, a prilikom posjeta Japanu održavam i reiki tečajeve u podnožju Kurame.

Osnivač sam Reiki Dojo centra i volim reći da sam doživotni student reikija. Moj jedini (osobni i profesionalni) životni put je reiki i pokušaj očuvanja njegove tradicije, odnosa i stava prema reikiju kao vještini i tehnici, te poboljšanja ugleda reikija koji je ozbiljno narušen modernim pristupom stvaranja novih verzija ovih tehnika. Pogotovo danas u Europi.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Spavate li za zdravlje i snagu?
Oslobodite se okova prošlosti
>