Poštivanje – vrlina koja (iz)umire

Autor: Danijel Salijević

12 svibnja, 2020

Poštivanje - vrlina koj (iz)umire - DanCast 20p


Poštovanje ide pod ruku sa zahvalnošću. Ako nemamo zahvalnosti ne možemo osjećati ni poštovanje. U ovim načelima poštovanje se odnosi prema svim živim bićima, ali i prema svemu što je živo.


I danas smo naučili naše načelo "Samo danas ću poštivati sva živa bića" izgovoriti na japanskom i ono glasi
"Kyo dake wa Hito ni shinsetsu ni"

Izostanak poštovanja čini nas neosjetljivima na okolinu. Ta neosjetljivost sa vremenom stvara izolaciju od okoline, a izolacija donosi usamljenost. No lijepa riječ ili gesta, pozdrav i iskren odnos prema osobama i životu, vrlo često donosi nam sreću i radost u naše živote. 


Mnogi ljudi osjećaju poštovanje prema stvarima i osobama kojih se boje. To nije zdrav način poštovanja jer proizlazi iz straha, a ne iz zahvalnosti. Mi moramo naučiti živjeti u zahvalnosti i poštovanju bez uvjetovanih radnji i akcija sa treće strane. Jedino na taj način sposobni smo postići unutarnji mir i iskreno zadovoljstvo.

Započnite sa malim stvarima. Ne dozvolite sebi ne osjetljivost prema drugima. Bez nje ni zahvalnost nije moguća, a onda nema ni zadovoljstva. Stoga, pazite na sebe i odlučite:

I danas ću poštovati sva živa bića


Preslušaj emisiju

GOSTUJTE U EMISIJAMA

Snimite svoje mišljenje, osvrt, kritiku, prijedlog ili pohvalu na naš podcast kanal i ja ću objaviti vašu snimku. Tako ćete postati i gosti u mojoj 200toj epizodu.

Snimku možete snimiti na linku ispod:

https://reiki-dojo.net/glasno/

U emisiji smo spominjali

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>