• Home
  • Blog
  • Poštivanje – vrlina koja (iz)umire

12 svibnja, 2020

Poštivanje – vrlina koja (iz)umire

Danijel Salijević

Poštivanje - vrlina koj (iz)umire - DanCast 20p


Poštovanje ide pod ruku sa zahvalnošću. Ako nemamo zahvalnosti ne možemo osjećati ni poštovanje. U ovim načelima poštovanje se odnosi prema svim živim bićima, ali i prema svemu što je živo.


I danas smo naučili naše načelo "Samo danas ću poštivati sva živa bića" izgovoriti na japanskom i ono glasi
"Kyo dake wa Hito ni shinsetsu ni"

Izostanak poštovanja čini nas neosjetljivima na okolinu. Ta neosjetljivost sa vremenom stvara izolaciju od okoline, a izolacija donosi usamljenost. No lijepa riječ ili gesta, pozdrav i iskren odnos prema osobama i životu, vrlo često donosi nam sreću i radost u naše živote. 


Mnogi ljudi osjećaju poštovanje prema stvarima i osobama kojih se boje. To nije zdrav način poštovanja jer proizlazi iz straha, a ne iz zahvalnosti. Mi moramo naučiti živjeti u zahvalnosti i poštovanju bez uvjetovanih radnji i akcija sa treće strane. Jedino na taj način sposobni smo postići unutarnji mir i iskreno zadovoljstvo.

Započnite sa malim stvarima. Ne dozvolite sebi ne osjetljivost prema drugima. Bez nje ni zahvalnost nije moguća, a onda nema ni zadovoljstva. Stoga, pazite na sebe i odlučite:

I danas ću poštovati sva živa bića


Preslušaj emisiju

GOSTUJTE U EMISIJAMA

Snimite svoje mišljenje, osvrt, kritiku, prijedlog ili pohvalu na naš podcast kanal i ja ću objaviti vašu snimku. Tako ćete postati i gosti u mojoj 200toj epizodu.

Snimku možete snimiti na linku ispod:

https://reiki-dojo.net/glasno/

U emisiji smo spominjali

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

O Danijelu

Danijel Salijević - internacionalni reiki majstor učitelj

Učitelj  Usui klasičnog Shiki Ryoho reiki sistema te Karuna Ryu reiki sistema, predavač, mentor, autor, osnivač Reiki Dojo škole te autor mnogih programa namijenjenih vašem boljitku.
Vaš je životni pratitelj, posvećen u namjeri da pomogne ljudima pronaći lakši, uspješniji i sretniji put.

Javite mu se, naučite reiki i konačno ostvarite svoje ciljeve.

>