18 travnja, 2021

Postaviti se

Danijel Salijević

Postaviti se postaje poseban fokus u svakoj vježba u jogi, svakoj kati ili stavu u borilačkim vještinama, ali i u reikiju. Stavovi su pažljivo njegovani i dovedeni u posebno stanje prirodnosti koje u samom početku, uz opaske majstora i učitelja s onim "postavite se", nikada nismo mogli shvatiti ili prihvatiti kao prirodnim.

Jeste li ikada povezivali svoju reiki praksu s prirodom ispravnog stava?

Naš način života, kretanja, sjedenja pred računalima ili tv prijemnicima, učinio je da smo se malo pomalo deformirali te vremenom i prilagodili na takvo deformirano stanje kao normalno.

Deformiranost je postala neprimjećena

Godinama kasnije, shvaćamo kroz bol da nešto tu ipak nije u redu te poželimo doći u ispravno stanje, što je u toj fazi ponovno popraćeno bolnim transformacijama iz zakržljalog u ispravno. Baš kao kad kirurg namješta krivo zaraslu kost kroz uništavanje postojeće nepravilne strukture - to su procesi koji kroz destrukciju donose pravilnost.

I mnogi ljudi i pri pomisli samo na takvu bol će i unaprijed odustati. Radije biraju da ništa ne boli i ostat će u zakržljalom izdanju, nego da prolaze kroz kalvarije boli i korekcija.

Dopire dublje nego što mislimo

No to sve duboko podsvjesno utječe i programira i naše obrasce ponašanja. Polako se odbijamo i u našem umu držati uspravno te godinama toleriramo svašta u svom životu bez želje i snage za promjenom koja je opet - bolna.

Tako skupljamo slojeve mentalne prašine. Mentalnih slojeva koji prekrivaju naše svjetlo, naše želje, naše esencije u slijepom pokoravanju i prihvaćanju lakšeg, bržeg, bezbolnijeg puta.

No evidentno je da smo još uvijek u deformiranom položaju - položaju koji ne donosi mogućnost zdravog djelovanja, zdravih misli i zdravih promjena. Ponekad, tu promjene nisu ni moguće jer su u startu povezane s konceptom bolnosti u promjenama i kao takve odmah su odbačene.

Bol je prvi znak lošeg stava

U reikiju se uči nekoliko položaja koji nam omogućavaju zdrav protok energije. Kako kroz vježbe disanja, meditacija, tako i kod samog odrađivanja samotretmana ili pozicija u kojima se tretman radi drugima.

Ne moram vam ni spominjati da ako ste negativno odgovorili na moje uvodno pitanje o povezivanju svoje reiki prakse s prirodom ispravnog stava, da tada niste ni mogli znati važnost samog stava. No razmislite samo.

I na žalost, nije to jedina stvar koja se usputno previdi kad je reiki u pitanju.

Korekcija

Pravilnim pozicijama našeg tijela podsjećamo se i korigiramo na čistu protočnu poziciju što uvelike pospješuje uspješnost samih terapija.

S druge strane, kako smo se prije prilagođavali na zakržljalo stanje, tako sada polako primamo kroz našu reiki praksu toliko potrebnu korekciju i pozitivnu transformaciju u zdravo stanje - tijela ali i duha.

Naša praksa djelovanja u reiki tradicionalnim japanskim tehnikama čini da paralelno radimo na više razina. Na energetskoj, mentalnoj, fizičkoj. To je sklad naših glavnih elemenata i kao takav sklad, omogućeno nam je da u reiki praksi pronađemo sve potrebno za korekciju i postizanje pravilnog stanja.

Postavite se tako da energija neometano protiče

Gokai praksa čini naš mentalni stav snažnim. U izborima, u fokusu, u svakodnevnom podsjećanju da smo sami kreatori našeg života.

Reiki tretmani omogućavaju nam održati cjelovitu energetsku sliku i protočnost bez blokada dok nam meditativna praksa i vježbe disanja vraćaju svjesnost na naše tijelo, na naše djelovanje i na naše usmjerenje. Postoje načini i za bolje reiki tretmane o kojima sam pričao baš u jednoj od mojih podcast emisija.

S obzirom na to da tako djelujemo kroz mnoga tijela, bol koja se javlja u promjenama iz deformiranog nije dugo prisutna te pod utjecajem reikija i brzo nestaje, te sami još snažnije i motiviranije pristupamo našoj praksi.

A ta naša praksa, nikada nije bila u potpunosti moguće izvediva, da nosimo samo zauzeli pravilni stav. Postavili se onako kako je to zdravo, logično i primjereno baš onome što želimo postići, baš onome što upravo radimo.

I sve će početi korekcijom. Upravo sada.

Zatvorite oči, zauzmite pravilni položaj, osjetite drugačiju energiju. Korigirajte svoj položaj i tako, korigirajte svoj život.

-------------------

Ukoliko i sami želite učiti izvorne japanske reiki tehnike, ne oklijevajte pridružiti nam se kroz naš Reiki Dojo Trening Centar i učiti direktno od Danijel Salijevića.

Sklad i harmonija

Povezani postevi

Ljudskost

Ljudskost

Reiki majstor

Reiki majstor

About the author 

Danijel Salijević

Danijel Salijević, internacionalni reiki majstor učitelj Usui i Karuna sistema, osnivač Reiki Dojo škole.
Reikijem se bavim profesionalno već 15 godina i u svom radu ljudskost, pristupačnost i prenošenje znanja su glavne moje karakteristike.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Reiki Dojo

Reiki Dojo

Dostupni smo i kroz servise ispod

Trenutačno nismo dostupni

Podrška

Reiki Dojo
Pozdrav, dostupni smo kroz servise ispod.
Kliknite na željeni servis ispod
chat