Postaviti se

18. travnja 2021. by  Danijel Salijević
Select Dynamic field

Postaviti se postaje poseban fokus u svakoj vježba u jogi, svakoj kati ili stavu u borilačkim vještinama, ali i u reikiju. Stavovi su pažljivo njegovani i dovedeni u posebno stanje prirodnosti koje u samom početku, uz opaske majstora i učitelja s onim "postavite se", nikada nismo mogli shvatiti ili prihvatiti kao prirodnim.

Jeste li ikada povezivali svoju reiki praksu s prirodom ispravnog stava?

Naš način života, kretanja, sjedenja pred računalima ili tv prijemnicima, učinio je da smo se malo pomalo deformirali te vremenom i prilagodili na takvo deformirano stanje kao normalno.

Deformiranost je postala neprimjećena

Godinama kasnije, shvaćamo kroz bol da nešto tu ipak nije u redu te poželimo doći u ispravno stanje, što je u toj fazi ponovno popraćeno bolnim transformacijama iz zakržljalog u ispravno. Baš kao kad kirurg namješta krivo zaraslu kost kroz uništavanje postojeće nepravilne strukture - to su procesi koji kroz destrukciju donose pravilnost.

I mnogi ljudi i pri pomisli samo na takvu bol će i unaprijed odustati. Radije biraju da ništa ne boli i ostat će u zakržljalom izdanju, nego da prolaze kroz kalvarije boli i korekcija.

Dopire dublje nego što mislimo

No to sve duboko podsvjesno utječe i programira i naše obrasce ponašanja. Polako se odbijamo i u našem umu držati uspravno te godinama toleriramo svašta u svom životu bez želje i snage za promjenom koja je opet - bolna.

Tako skupljamo slojeve mentalne prašine. Mentalnih slojeva koji prekrivaju naše svjetlo, naše želje, naše esencije u slijepom pokoravanju i prihvaćanju lakšeg, bržeg, bezbolnijeg puta.

No evidentno je da smo još uvijek u deformiranom položaju - položaju koji ne donosi mogućnost zdravog djelovanja, zdravih misli i zdravih promjena. Ponekad, tu promjene nisu ni moguće jer su u startu povezane s konceptom bolnosti u promjenama i kao takve odmah su odbačene.

Bol je prvi znak lošeg stava

U reikiju se uči nekoliko položaja koji nam omogućavaju zdrav protok energije. Kako kroz vježbe disanja, meditacija, tako i kod samog odrađivanja samotretmana ili pozicija u kojima se tretman radi drugima.

Ne moram vam ni spominjati da ako ste negativno odgovorili na moje uvodno pitanje o povezivanju svoje reiki prakse s prirodom ispravnog stava, da tada niste ni mogli znati važnost samog stava. No razmislite samo.

I na žalost, nije to jedina stvar koja se usputno previdi kad je reiki u pitanju.

Korekcija

Pravilnim pozicijama našeg tijela podsjećamo se i korigiramo na čistu protočnu poziciju što uvelike pospješuje uspješnost samih terapija.

S druge strane, kako smo se prije prilagođavali na zakržljalo stanje, tako sada polako primamo kroz našu reiki praksu toliko potrebnu korekciju i pozitivnu transformaciju u zdravo stanje - tijela ali i duha.

Naša praksa djelovanja u reiki tradicionalnim japanskim tehnikama čini da paralelno radimo na više razina. Na energetskoj, mentalnoj, fizičkoj. To je sklad naših glavnih elemenata i kao takav sklad, omogućeno nam je da u reiki praksi pronađemo sve potrebno za korekciju i postizanje pravilnog stanja.

Postavite se tako da energija neometano protiče

Gokai praksa čini naš mentalni stav snažnim. U izborima, u fokusu, u svakodnevnom podsjećanju da smo sami kreatori našeg života.

Reiki tretmani omogućavaju nam održati cjelovitu energetsku sliku i protočnost bez blokada dok nam meditativna praksa i vježbe disanja vraćaju svjesnost na naše tijelo, na naše djelovanje i na naše usmjerenje. Postoje načini i za bolje reiki tretmane o kojima sam pričao baš u jednoj od mojih podcast emisija.

S obzirom na to da tako djelujemo kroz mnoga tijela, bol koja se javlja u promjenama iz deformiranog nije dugo prisutna te pod utjecajem reikija i brzo nestaje, te sami još snažnije i motiviranije pristupamo našoj praksi.

A ta naša praksa, nikada nije bila u potpunosti moguće izvediva, da nosimo samo zauzeli pravilni stav. Postavili se onako kako je to zdravo, logično i primjereno baš onome što želimo postići, baš onome što upravo radimo.

I sve će početi korekcijom. Upravo sada.

Zatvorite oči, zauzmite pravilni položaj, osjetite drugačiju energiju. Korigirajte svoj položaj i tako, korigirajte svoj život.

-------------------

Ukoliko i sami želite učiti izvorne japanske reiki tehnike, ne oklijevajte pridružiti nam se kroz naš Reiki Dojo Trening Centar i učiti direktno od Danijel Salijevića.

Sklad i harmonija

Najnovija objava

Otkrijte prednosti življenja u reiki-u te kako se uspješno nositi s izazovima uz svjesnu prisutnost reiki energije.

Kreni čitati

Povežite se

Sljedeća epizoda:


Kada razmišljamo o zdravstvenim izazovima, često zanemarujemo da su oni rezultat našeg prijašnjeg nemara. Sve što se događa u zdravstvenom smislu događa se jer smo u nekom trenutku dopustili da ta Pročitaj više

Otvoreni za bolest

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

  • Pročitaj više o Danijelu
  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    Živjeti u reiki-u
    Otvoreni za bolest
    >
    Malcare WordPress Security