18 travnja, 2021

Postaviti se

Danijel Salijević

Postaviti se postaje poseban fokus u svakoj vježba u jogi, svakoj kati ili stavu u borilačkim vještinama, ali i u reikiju. Stavovi su pažljivo njegovani i dovedeni u posebno stanje prirodnosti koje u samom početku, uz opaske majstora i učitelja s onim "postavite se", nikada nismo mogli shvatiti ili prihvatiti kao prirodnim.

Jeste li ikada povezivali svoju reiki praksu s prirodom ispravnog stava?

Naš način života, kretanja, sjedenja pred računalima ili tv prijemnicima, učinio je da smo se malo pomalo deformirali te vremenom i prilagodili na takvo deformirano stanje kao normalno.

Deformiranost je postala neprimjećena

Godinama kasnije, shvaćamo kroz bol da nešto tu ipak nije u redu te poželimo doći u ispravno stanje, što je u toj fazi ponovno popraćeno bolnim transformacijama iz zakržljalog u ispravno. Baš kao kad kirurg namješta krivo zaraslu kost kroz uništavanje postojeće nepravilne strukture - to su procesi koji kroz destrukciju donose pravilnost.

I mnogi ljudi i pri pomisli samo na takvu bol će i unaprijed odustati. Radije biraju da ništa ne boli i ostat će u zakržljalom izdanju, nego da prolaze kroz kalvarije boli i korekcija.

Dopire dublje nego što mislimo

No to sve duboko podsvjesno utječe i programira i naše obrasce ponašanja. Polako se odbijamo i u našem umu držati uspravno te godinama toleriramo svašta u svom životu bez želje i snage za promjenom koja je opet - bolna.

Tako skupljamo slojeve mentalne prašine. Mentalnih slojeva koji prekrivaju naše svjetlo, naše želje, naše esencije u slijepom pokoravanju i prihvaćanju lakšeg, bržeg, bezbolnijeg puta.

No evidentno je da smo još uvijek u deformiranom položaju - položaju koji ne donosi mogućnost zdravog djelovanja, zdravih misli i zdravih promjena. Ponekad, tu promjene nisu ni moguće jer su u startu povezane s konceptom bolnosti u promjenama i kao takve odmah su odbačene.

Bol je prvi znak lošeg stava

U reikiju se uči nekoliko položaja koji nam omogućavaju zdrav protok energije. Kako kroz vježbe disanja, meditacija, tako i kod samog odrađivanja samotretmana ili pozicija u kojima se tretman radi drugima.

Ne moram vam ni spominjati da ako ste negativno odgovorili na moje uvodno pitanje o povezivanju svoje reiki prakse s prirodom ispravnog stava, da tada niste ni mogli znati važnost samog stava. No razmislite samo.

I na žalost, nije to jedina stvar koja se usputno previdi kad je reiki u pitanju.

Korekcija

Pravilnim pozicijama našeg tijela podsjećamo se i korigiramo na čistu protočnu poziciju što uvelike pospješuje uspješnost samih terapija.

S druge strane, kako smo se prije prilagođavali na zakržljalo stanje, tako sada polako primamo kroz našu reiki praksu toliko potrebnu korekciju i pozitivnu transformaciju u zdravo stanje - tijela ali i duha.

Naša praksa djelovanja u reiki tradicionalnim japanskim tehnikama čini da paralelno radimo na više razina. Na energetskoj, mentalnoj, fizičkoj. To je sklad naših glavnih elemenata i kao takav sklad, omogućeno nam je da u reiki praksi pronađemo sve potrebno za korekciju i postizanje pravilnog stanja.

Postavite se tako da energija neometano protiče

Gokai praksa čini naš mentalni stav snažnim. U izborima, u fokusu, u svakodnevnom podsjećanju da smo sami kreatori našeg života.

Reiki tretmani omogućavaju nam održati cjelovitu energetsku sliku i protočnost bez blokada dok nam meditativna praksa i vježbe disanja vraćaju svjesnost na naše tijelo, na naše djelovanje i na naše usmjerenje. Postoje načini i za bolje reiki tretmane o kojima sam pričao baš u jednoj od mojih podcast emisija.

S obzirom na to da tako djelujemo kroz mnoga tijela, bol koja se javlja u promjenama iz deformiranog nije dugo prisutna te pod utjecajem reikija i brzo nestaje, te sami još snažnije i motiviranije pristupamo našoj praksi.

A ta naša praksa, nikada nije bila u potpunosti moguće izvediva, da nosimo samo zauzeli pravilni stav. Postavili se onako kako je to zdravo, logično i primjereno baš onome što želimo postići, baš onome što upravo radimo.

I sve će početi korekcijom. Upravo sada.

Zatvorite oči, zauzmite pravilni položaj, osjetite drugačiju energiju. Korigirajte svoj položaj i tako, korigirajte svoj život.

-------------------

Ukoliko i sami želite učiti izvorne japanske reiki tehnike, ne oklijevajte pridružiti nam se kroz naš Reiki Dojo Trening Centar i učiti direktno od Danijel Salijevića.

Sklad i harmonija
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

O Danijelu

Danijel Salijević - internacionalni reiki majstor učitelj

Učitelj  Usui klasičnog Shiki Ryoho reiki sistema te Karuna Ryu reiki sistema, predavač, mentor, autor, osnivač Reiki Dojo škole te autor mnogih programa namijenjenih vašem boljitku.
Vaš je životni pratitelj, posvećen u namjeri da pomogne ljudima pronaći lakši, uspješniji i sretniji put.

Javite mu se, naučite reiki i konačno ostvarite svoje ciljeve.

>

Podrška

Prijava problema
Email
Telegram telegram
Fluent Forms fluent_forms
WhatsApp whatsapp
chat