Odričem se nezdravih odnosa

Autor: Danijel Salijević

10 veljače, 2024

Select Dynamic field

Epizoda 501

Nezdravi odnosi mogu se manifestirati na razne načine - kroz nedostatak poštovanja, komunikaciju koja nije konstruktivna, emocionalno iscrpljivanje, pa čak i manipulaciju. Svi smo, u nekom trenutku, iskusili kako je to biti zarobljenik tuđih drama ili ponašanja koja nam ne služe. 🔗

No, ključno je shvatiti da imamo moć promijeniti te situacije. Odluka da ne dozvolimo negativnostima utjecaj na naš život prvi je korak prema oslobođenju. 🌈

Ova tema je izuzetno bitna kako za vaš duhovni tako i za vaš emocionalni razvoj. Prepoznavanje i odvajanje od nezdravih odnosa može biti teško, ali reiki nas uči kako pristupiti ovom procesu s ljubavlju i razumijevanjem.

Nezdravi Odnosi: Kako Ih Prepoznati?

Nezdravi odnosi često se temelji na nedostatku ravnoteže, poštovanja i razumijevanja. Mogu se manifestirati kroz emocionalno izrabljivanje, fizičko nasilje, psihičku manipulaciju ili čak kroz suptilne oblike kao što su neiskrenost i neodlučnost. Bitno je prepoznati te znakove kako bismo mogli djelovati.

Nedostatak komunikacije ili destruktivna komunikacija

U zdravim odnosima, otvorena i iskrena komunikacija je temelj odnosa. Ako u vašem odnosu prevladava nedostatak komunikacije, izbjegavanje tema koje su važne ili ako je komunikacija često negativna, puna kritike, vikanja, ili sarkazma bez konstruktivnog rješenja, to može biti znak da su nezdravi odnosi preuzli i postali dominantna energija. Ovo također uključuje manipulaciju ili djelovanja gdje jedna osoba pokušava natjerati drugu da sumnja u svoje percepcije, vrijednost ili osjećaje.

Nedostatak poštovanja i povjerenja 

Temelj svakog zdravog odnosa je uzajamno poštovanje i povjerenje. Ako se osjećate nepoštovano ili ako postoji kontinuirani osjećaj sumnje u namjere ili akcije drugoga, to može biti jasni pokazatelj nezdravog odnosa. To se može očitovati kroz pokušaje da vas se stalno kontrolira, kroz ljubomoru, neopravdano ispitivanje ili neopravdane zahtjeve prema vašem vremenu i prostoru.

Gubitak osobnog identiteta 

Zdravi odnosi omogućavaju pojedincima da rastu i razvijaju se, dok im istovremeno dopuštaju održavanje vlastite individualnosti. Ako se nađete u situaciji gdje se vaše želje, potrebe, interesi ili vrijednosti neprestano zanemaruju ili potiskuju zbog odnosa, to može biti znak da odnos nije zdrav. Osjećaj da morate promijeniti sebe ili svoje ponašanje kako biste udovoljili drugoj osobi, ili osjećaj da ste izgubili sebe dok ste u odnosu, su alarmantni signali.

Promišljanje o ovim pokazateljima i razgovor s povjerljivom osobom ili stručnjakom može biti koristan prvi korak u rješavanju problema nezdravih odnosa i radu na izgradnji zdravijih, sretnijih veza.

Oslobađanje pomoću reikija

Reiki nas uči važnosti samoljubavi i samopoštovanja. 

Reiki praksa nudi alate i tehniku za duboko samorazumijevanje i oslobađanje od negativnih energetskih veza.

Kroz tehniku reikija, učimo kako kanalizirati univerzalnu životnu energiju za iscjeljivanje dijelova sebe koji su bili povrijeđeni ili zanemareni zbog nezdravih odnosa.

U nastavku su prijedlozi nekih mogućih polja na kojima možete djelovati:

1. Autorefleksija i meditacija su idealni početak -  provedite vrijeme u tišini, pitajte se što zaista želite i trebate.

2. Vizualizacija -  zamislite kako energija reikija teče kroz vaše tijelo, ispunjavajući vas ljubavlju, svjetlošću i snagom, oslobađajući vas od veza koje vam više ne služe.

3. Praksa oprosta -  oprostiti onima koji su nam nanijeli bol, kao i sebi, bitan je korak u oslobađanju.

Zašto je važno osloboditi se?

Oslobađanjem od nezdravih odnosa otvaramo prostor za nove, zdrave odnose i iskustva koja hranjuju našu dušu i promiču našu duhovnu i emocionalnu dobrobit. To je proces koji zahtijeva hrabrost, strpljenje i vrijeme, ali koristi su neizmjerne.

Na kraju

Ova epizoda je samo početak vašeg putovanja ka boljem i ispunjenijem životu. Ako vas je priča dirnula ili znate nekoga kome bi koristila, ne ustručavajte se podijeliti je. 🔄

Zamolba za rad reiki tretmana

"Molim reiki univerzalnu sveprisutnu životnu energiju...da budu uz mene u samoiscjeljenju mene [vaše ime i prezime] kako bi mi reiki u energiji ljubavi pomogao u otpuštanju svih tereta i okova iz prošlosti - kako onih znanih, tako i onih neznanih. Ujedno molim reiki da ovo iscjeljenje donese slobodu i lakoću u moj život."

Listen on Apple Podcasts

Povežite se

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

O podcast domaćinu

Moje ime je Danijel Salijević, reiki sam majstor učitelj, osnivač Reiki Dojo centra.

Reikijem se aktivno bavim svakodnevno već više od 17 godina, a od 2008. godine djelujem kao aktivan Reiki majstor  učitelj. Uglavnom podučavam u Hrvatskoj i zemljama europske regije, iako mi studenti dolaze iz cijelog svijeta. Tečajeve reikija održavam po cijelom svijetu, a prilikom posjeta Japanu održavam i reiki tečajeve u podnožju Kurame.

Osnivač sam Reiki Dojo centra i volim reći da sam doživotni student reikija. Moj jedini (osobni i profesionalni) životni put je reiki i pokušaj očuvanja njegove tradicije, odnosa i stava prema reikiju kao vještini i tehnici, te poboljšanja ugleda reikija koji je ozbiljno narušen modernim pristupom stvaranja novih verzija ovih tehnika. Pogotovo danas u Europi.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Reiki vodiči
Mir je uz reiki dostupan svima
>