Očekivanja uz reiki

Autor: Danijel Salijević

1 travnja, 2024

Select Dynamic field

Danas ćemo otkriti jedan od temeljnih izazova koje mnogi učitelji i praktikanti reikija susreću tijekom svoje prakse. Ovaj izazov nije ništa strašno, ali zasigurno može ometati napredak i unutarnji mir koji tražimo. Radi se o našim očekivanjima.

Očekivanja vs. Realnost

Kad započinjemo s našom reiki praksom, u početku smo puni  entuzijazma i želje za pomoći drugima i sebi, iako ponekad i malo manje gledamo na sebe.

Zbog vlastitig uvida, spoznaja i oduševljenja, jer ovo stvarno radi, očekujemo da će sve osobe u našem okruženju odmah prihvatiti reiki, željeti biti bolje i otvoriti se promjenama. No, realnost često bude drugačija.

Ne samo da neki ljudi odbijaju reiki, već se i sami možemo naći u situaciji gdje u nekim situacijama odbijamo zdrave promjene za sebe koje vam možda vaš učitelj predlaže. Ovo je ključni trenutak gdje moramo prepoznati važnost puštanja očekivanja, ali i osnažiti svjesnost da ništa neće ići bez nas - samo jer nešto jesmo.

U procesu rasta i iscjeljenja ne igra ulogu ni novac, ni nečije porjeklo - gleda se naše učešće u procesima.

Praksa Bez Očekivanja

Da bismo zaista napredovali u svojoj reiki praksi i pomogli drugima, važno je raditi na sebi i svojim vještinama bez opterećenosti očekivanjima. Očekivanja su emocije koje smo proživjeli unaprijed i kojih se sada držimo kao jedinim ishodom. Iskusni reiki praktičar će znati da je to zapravo emocionalno vezanje za vrijeme koje ne postoji.

Postojanost i predanost našoj praksi rezultirat će unutarnjim rastom i mirnoćom koja će nama donijeti rezultate te koju će i drugi zamijetiti i poželjeti i za sebe.

Postanite Primjer

Kako postajemo bolji u svojoj praksi, kako se mijenjamo i rastemo, postajemo živi primjeri svoje filozofije i našeg rada. Postajemo osobe koje inspiriraju i privlače, zbog čega se drugi počinju otvarati prema ideji reikija i zdravih promjena i u njihovom životu.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Svaka tehnika ima dubinu
>