Noć punog mjeseca

Autor: Danijel Salijević

7 listopada, 2023

Select Dynamic field

Epizoda 492

Dobrodošli u još jednu epizodu Reiki Dojo podcasta!

Danas razgovaramo o energiji punog mjeseca i kako ona može utjecati na nas. Jeste li primijetili da imate problema sa spavanjem ili osjećate veću emocionalnu napetost kada je vani puni mjesec? U ovoj epizodi, razgovaramo o uzrocima i načinima kako se nositi s tim izazovima - posebice kada je nesanica u pitanju. Saznat ćete kako možete pripremiti sebe i svoje okruženje za bolje spavanje i emocionalnu stabilnost u tim danima. 

Kao što vjerojatno već znate, noći punog mjeseca mogu donijeti određene reakcije i probleme u našem svakodnevnom životu. Mnogi od nas imaju problema sa spavanjem, osjećaju nemir u snu ili se suočavaju s intenzivnijim emocionalnim reakcijama. Ali zašto se to dešava?

Veza između mjeseca i nas kao ljudskih bića može se objasniti kroz našu povezanost s vodom. Kao što znate, naša tijela sadrže visok postotak vode, a mjesec ima utjecaj na plimu i oseku. Stoga, kada je puni mjesec, naše tijelo reagira na isti način - s većom ili manjom količinom vode. Ove reakcije mogu rezultirati problemima sa spavanjem ili povećanom osjetljivošću na okolinu.

Iako se ovo posebno odnosi na osobe koje su senzibilnije, svi mi osjećamo utjecaj punog mjeseca na neki način. Možda primijetite da postajete brže ljuti ili da se suočavate s konfliktima tijekom ovog perioda. Važno je shvatiti da su ove emocionalne reakcije normalne i da postoji način kako se s njima nositi.

Kao praktičari reikija, imamo alate koji nam mogu pomoći da se bolje nosimo s ovakvim situacijama. 

Tijekom punog mjeseca, preporučujemo da pripazite što unosite u svoje tijelo. Izbjegavajte stimulanse poput kave, čaja i energetskih pića koji mogu ometati vaš san.

Imate priliku pripremiti se pa pokušajte izbjeći aktivnosti koje mogu prekinuti vaš bioritam, poput kasnovečernjih reiki tretmana koji vas mogu držati budnima.

Priprema je ključna. Posebno ako vas muči nesanica. Pokušajte uspostaviti rutinu spavanja prije samog punog mjeseca, odlazite spavati ranije i izbjegavajte tešku hranu koja može ometati vaš san. 

Također, osigurajte da vaš prostor za spavanje bude prikladan za opuštanje - zatvorite zavjese i rolete kako biste smanjili utjecaj svjetlosti punog mjeseca.

Na kraju, zapamtite da možete iskoristiti puni mjesec kao priliku za introspekciju i rad na sebi. 

Ovo je vrijeme kada možete dublje uroniti u svoje emocije i pokušati razumjeti i transformirati svoje unutarnje konflikte. Prakticiranje reikija može biti posebno korisno u ovom procesu.

Svaka noć punog mjeseca je prilika za rast i razvoj. Iskoristimo je na najbolji mogući način.

Naučiti ćete

  • 1. Pripremite se za dane punog mjeseca: Pazite na unos stimulansa u tijelo, izbjegavajte kavu i čaj te energetska pića, kako biste smanjili nemogućnost spavanja . 🌕💤
  • 2. Stavite svoj bioritam pod kontrolu: Idite ranije spavati i izbjegavajte tešku hranu prije spavanja kako biste imali kvalitetan san. 🌜🥪💤
  • 3. Pripremite svoj prostor za spavanje: Nesanica se može ublažiti. Zatvorite zavjese i rolete kako biste smanjili utjecaj svjetlosti punog mjeseca na san i tijelo. 🌙🏠💤 
  • 4. Razumijte utjecaj mjeseca na vas: Mjesec je vezan uz vodu, koja je povezana s emocijama. Osobe s vodenim znakom mogu imati veće probleme sa spavanjem i emocionalnim reakcijama. 🌊😢💤
  • 5. Reiki može pomoći: Kroz praksu reikija možete naučiti kontrolirati svoje emocije i uravnotežiti svoje tijelo i um, što može olakšati probleme sa spavanjem tijekom punog mjeseca. 🙌💆💤 
  • 6. Pripremite se na promjene: Budite svjesni utjecaja punog mjeseca na vaše tijelo i emocije. Prihvatite promjene, prilagodite svoje navike i brinite se o svom zdravlju tijekom tog perioda. 🌕🌊💪 #Promjene #Zdravlje

Povežite se

O Reiki Dojo podcast showu

Rast je rezultat svakodnevnog i kontinuiranog rada. On se ne nasljeđuje već se uči, trenira i stvara. I baš prema tome vas vodimo i pokrećemo kroz ovaj Reiki Dojo podcast show..

Danijel Salijević internacionalni je reiki majstor učitelj, predavač i mentor. Podučava reiki dugi niz godina te vas usmjerava prema uspješnom osobnom i poslovnom rastu.

Reiki Dojo podcast show sadrži obilje korisnih i zanimljivih audio - radijskih emisija. Družimo se u novim emisijama koje možete preslušavati dok šećete, vozite, opuštate se ili tražite motivacijske lekcije i naputke.

O podcast domaćinu

Moje ime je Danijel Salijević, reiki sam majstor učitelj, osnivač Reiki Dojo centra.

Reikijem se aktivno bavim svakodnevno već više od 17 godina, a od 2008. godine djelujem kao aktivan Reiki majstor  učitelj. Uglavnom podučavam u Hrvatskoj i zemljama europske regije, iako mi studenti dolaze iz cijelog svijeta. Tečajeve reikija održavam po cijelom svijetu, a prilikom posjeta Japanu održavam i reiki tečajeve u podnožju Kurame.

Osnivač sam Reiki Dojo centra i volim reći da sam doživotni student reikija. Moj jedini (osobni i profesionalni) životni put je reiki i pokušaj očuvanja njegove tradicije, odnosa i stava prema reikiju kao vještini i tehnici, te poboljšanja ugleda reikija koji je ozbiljno narušen modernim pristupom stvaranja novih verzija ovih tehnika. Pogotovo danas u Europi.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Odradite odrade kroz meditacije
Nije sve reiki
>