Ništa bez volje

Autor: Danijel Salijević

21 travnja, 2024

Select Dynamic field

U svakome danu, svakoj tehnici, pa i u svjetu energetskih praksi kao što je reiki, nailazimo na unutarnje otpore prema redovnoj praksi. Važno je razumjeti te prihvatiti da je prisluškivanje vlastitih unutarnjih potreba i osjećaja esencijalno za harmoničan razvoj osobne reiki prakse. Danas ćemo istražiti zašto je važno ne forsirati praksu i kako pristupiti vlastitim energetskim treninzima s ljubavlju i razumijevanjem.

Pričali smo nedavno o značenju osluškivanja vlastitih potreba kada je u pitanju reiki. Ponekad možete doći u situaciju da nemate volje odraditi si reiki tretmane ili svoju izabranu reiki praksu, i to je sasvim u redu. Forsiranje sebe u bilo čemu, pa tako i u reiki praksi, nije put kojim trebate ići. Ne radi se o odrađivanju zadatka radi zadatka, već o pronalaženju unutarnje harmonije i mira kroz praksu te u konačnosti onog osjećaja zadovoljstva kada to radite.

Ako osjećate da trenutno nešto ne odgovara vašem biću, poslušajte taj osjećaj. Ne silujte svoje tijelo niti um praksom za koju osjećate otpor.

Ključ leži u zahvalnosti i osjećaju vibracije zahvalnosti. Kada postoji zahvalnost, praksa postaje radost, a ne obveza. Stanje u kojem nam se nešto "ne da" raditi postaje sve rjeđe.

Važno je slušati svoje tijelo i ne dozvoliti da vam bilo koji trenutak prakse postane teret. Nemojte dopustiti da se osjećaj obveze prema nečemu što "trebate" učiniti izvana, pretvori u unutarnji otpor prema praksi koja bi trebala donositi mir, ravnotežu i zadovoljstvo.

Kakvo je vaše iskustvo s praksom reiki kada se osjećate nevoljko? Je li vam teže pristupiti praksi ili nađete način da osluškujete sebe? Podijelite u komentarima.

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Spavate li za zdravlje i snagu?
Oslobodite se okova prošlosti
>