14 prosinca, 2020

Nekog za voljeti

Danijel Salijević

Nedavno sam u jednom razgovoru dobio s druge strane od mog sugovornika vapaj:
"Ali ja samo želim nekog kog ću moći voljeti"

I vjerujem da me već dobro poznajete, da znate da sam "morao" uhvatiti se toga. Te vjerujem da možete i pretpostaviti koji monolog je nastao nakon toga.

Kasnije, u dodatnom promišljanju, došao sam do dodatnog zaključka da doista ljudi funkcioniraju tako. Žele nekog za podršku u životu. Oslonac, toplinu nekog kog će moći voljeti i nekog tko će voljeti natrag. I dragi moji - to je baš u redu.

No ne mogu istovremeno u tom trenutku osjetiti se postiđenim koliko malo znamo i imamo.. Koliko smo ograničeni i nemoćni u takvom stanju.

Zar ne bi bilo bolje, da umjesto da tražimo tu jednu posebnu osobu koju bismo voljeli, da naučimo voljeti sve? Znadete da ne pričam o bezuvjetnoj ljubavi, jer ne vjerujem u nju u ovom izdanju čovječanstva. No možemo imati i osjećati ljubavi za sve. Može to biti naša postavka i tada više nećemo biti usamljeni jer nemamo koga voljeti. Sjetite se samo na koji način daje i zalaže se osoba koja voli. A mi smo, kao ljudi, baš odlučili izabrati samo jednu osobu.

Svaka osoba na ovom svijetu ima nešto zbog čega bi je se moglo voljeti. I vjerujem da kada bismo baš u tom smjeru usmjerili našu ljubav, da bi i one mušice, one tajne sjene i možda čak i negativnosti, polako nestale i iščeznule.


Kada možete voljeti sve, tada ste okruženi ljudima koji su ispunjeni ljubavlju. I tu koga god da piknete, piknuti ćete dobro.

Reći će mi netko" "Danijel probudi se. Maštaš", ali ne, ja govorim iz svog iskustva. Jako često osjetim blagoslov i sreću enormne ljubavi prema svemu živom. Da, jako često jer i ja učim i rastem i korigiram se u programima ovog svijeta.

Probajte i sami .

Probajte s osobom koja vam ništa ne znači u životu. Obratite joj se toplim tonom, s riječima koje su prošle filter vaše srčane čakre. Baš kako nas Gassho uči. Baš s naša tri dragulja. Draguljem mira, draguljem ljubavi i draguljem svjetlosti.

Primijetit ćete kako će ta potpuno vama nebitna i nepoznata osoba promijeniti boju svoje energije i svoj pristup. I možda ne od prve, ali budite uporni. I drugi put. I treći put. Peti deseti put. Neki su se toliko puta opekli da u toj dobroti i svjetlosti iščekuju nož. Budite uporni.

I vidjet ćete transformaciju. Vidjet ćete i osjetiti kako ova energija raste, kako se širi i stvara i takvu klimu, takvo okruženje. I ta će osoba zbog vas tu ljubav, mir i svjetlost donijeti i k sebi kući. I proširiti i na svoje drage.

Možda toj osobi vratite nadu da se može bolje, drugačije, ispravnije.

Polako ćete ljude puniti ljubavlju, a kao takvu toplu osobu, drugi će vas i prihvatiti i zavoljeti.

I bit ćete voljeni. Bit ćete u onom stanju koje ste toliko dugo iščekivali i tražili

Dobit ćete tad to i od potpunog (nebitnog) neznanca. Od članova svoje obitelji, kao i od osobe kojom dijelite svoj život.

Jer ljubav se ljubavlju vraća.

Onog trenutka kad se prestanemo inati, dokazivati, osvećivati i dijeliti...

Voli vas vaš učitelj.

Ali stvarno...

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

O Danijelu

Danijel Salijević - internacionalni reiki majstor učitelj

Učitelj  Usui klasičnog Shiki Ryoho reiki sistema te Karuna Ryu reiki sistema, predavač, mentor, autor, osnivač Reiki Dojo škole te autor mnogih programa namijenjenih vašem boljitku.
Vaš je životni pratitelj, posvećen u namjeri da pomogne ljudima pronaći lakši, uspješniji i sretniji put.

Javite mu se, naučite reiki i konačno ostvarite svoje ciljeve.

>