Nekog za voljeti

Autor: Danijel Salijević

14 prosinca, 2020

Select Dynamic field

Nedavno sam u jednom razgovoru dobio s druge strane od mog sugovornika vapaj:
"Ali ja samo želim nekog kog ću moći voljeti"

I vjerujem da me već dobro poznajete, da znate da sam "morao" uhvatiti se toga. Te vjerujem da možete i pretpostaviti koji monolog je nastao nakon toga.

Kasnije, u dodatnom promišljanju, došao sam do dodatnog zaključka da doista ljudi funkcioniraju tako. Žele nekog za podršku u životu. Oslonac, toplinu nekog kog će moći voljeti i nekog tko će voljeti natrag. I dragi moji - to je baš u redu.

No ne mogu istovremeno u tom trenutku osjetiti se postiđenim koliko malo znamo i imamo.. Koliko smo ograničeni i nemoćni u takvom stanju.

Zar ne bi bilo bolje, da umjesto da tražimo tu jednu posebnu osobu koju bismo voljeli, da naučimo voljeti sve? Znadete da ne pričam o bezuvjetnoj ljubavi, jer ne vjerujem u nju u ovom izdanju čovječanstva. No možemo imati i osjećati ljubavi za sve. Može to biti naša postavka i tada više nećemo biti usamljeni jer nemamo koga voljeti. Sjetite se samo na koji način daje i zalaže se osoba koja voli. A mi smo, kao ljudi, baš odlučili izabrati samo jednu osobu.

Svaka osoba na ovom svijetu ima nešto zbog čega bi je se moglo voljeti. I vjerujem da kada bismo baš u tom smjeru usmjerili našu ljubav, da bi i one mušice, one tajne sjene i možda čak i negativnosti, polako nestale i iščeznule.


Kada možete voljeti sve, tada ste okruženi ljudima koji su ispunjeni ljubavlju. I tu koga god da piknete, piknuti ćete dobro.

Reći će mi netko" "Danijel probudi se. Maštaš", ali ne, ja govorim iz svog iskustva. Jako često osjetim blagoslov i sreću enormne ljubavi prema svemu živom. Da, jako često jer i ja učim i rastem i korigiram se u programima ovog svijeta.

Probajte i sami .

Probajte s osobom koja vam ništa ne znači u životu. Obratite joj se toplim tonom, s riječima koje su prošle filter vaše srčane čakre. Baš kako nas Gassho uči. Baš s naša tri dragulja. Draguljem mira, draguljem ljubavi i draguljem svjetlosti.

Primijetit ćete kako će ta potpuno vama nebitna i nepoznata osoba promijeniti boju svoje energije i svoj pristup. I možda ne od prve, ali budite uporni. I drugi put. I treći put. Peti deseti put. Neki su se toliko puta opekli da u toj dobroti i svjetlosti iščekuju nož. Budite uporni.

I vidjet ćete transformaciju. Vidjet ćete i osjetiti kako ova energija raste, kako se širi i stvara i takvu klimu, takvo okruženje. I ta će osoba zbog vas tu ljubav, mir i svjetlost donijeti i k sebi kući. I proširiti i na svoje drage.

Možda toj osobi vratite nadu da se može bolje, drugačije, ispravnije.

Polako ćete ljude puniti ljubavlju, a kao takvu toplu osobu, drugi će vas i prihvatiti i zavoljeti.

I bit ćete voljeni. Bit ćete u onom stanju koje ste toliko dugo iščekivali i tražili

Dobit ćete tad to i od potpunog (nebitnog) neznanca. Od članova svoje obitelji, kao i od osobe kojom dijelite svoj život.

Jer ljubav se ljubavlju vraća.

Onog trenutka kad se prestanemo inati, dokazivati, osvećivati i dijeliti...

Voli vas vaš učitelj.

Ali stvarno...

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Aktivnošću protiv burnouta
>