Motivacija za Izlazak iz Zone Komfora: Kako se suočiti s izazovima

Autor: Danijel Salijević

29 siječnja, 2024

Select Dynamic field

Danas ćemo se usmjeriti na jedan iznimno važan aspekt osobnog rasta i razvoja – izlazak iz zone komfora. Zone komfora su one ugodne, tople sobe našeg postojanja gdje se osjećamo sigurno i gdje su nam poznata sva pravila igre. No, kako bi napredovali i ostvarili želje koje goruće leže u nama, moramo napustiti te sobe i suočiti se s neizvjesnošću.

Jeste li ikada osjetili žamor u želucu kada pomislite na neki veliki cilj ili promjenu? To je znak da vam vaša viša svijest šalje poruku – vrijeme je za rast. Reiki nas uči da energija koja teče kroz nas nije samo iscjeljujuća, već i usmjeravajuća.

Motivacija za izazovima?

No, kako se zapravo usuditi na taj korak? Motivacija za izazovima je često u tragovima jer nitko ne želi izazove. No postoje intelektualna rješenja koja će pomoći vam da vaša motivacija i želja više ne bude upitna.
Prvi dio je naša svijesnost. Budite svjesni svojih ograničenja, strahova i blokada. Tako je. Baš onoga pred čime brzo zatvarate svoje oči. Reiki vam može pomoći pronaći te blokade i raditi na njihovom oslobađanju, a da se svjesno ne sučeljavate sa njima. To će dovesti do odluke za izlazom iz "tople sobe" bez straha. 

Drugi dio je akcija. Ne trebate napraviti divovski korak – neka on bude malen, ali neka bude postojan napredak - to je ključno.

Smisao rasta nije samo u napuštanju okvira, već i u stvaranju novog, šireg i bogatijeg života. Dok se širimo, tako raste i naša zona komfora, omogućavajući nam da postanemo više upoznati s nekim ranije nepoznatim dijelovima sebe.

Reiki - tihi saveznik

Reiki nas može voditi kroz taj proces. Meditacijom, prakticiranjem samoiscjeljenja, te radom sa svojim izabranim učiteljem, možemo otkriti što nas stvarno pokreće, što nam je motivacija, a što nas straši i kako te strahove možemo pretvoriti u snagu.

Nemojte se bojti pogrešaka. One su mostovi prema učenju. I ne samo da su važni koraci naprijed, nego su i neizbježni. Promatrajte ih kao lekcije, ne kao neuspjehe.

Kada krenete izlaziti iz svoje zone komfora, osjetit ćete otpor. To je prirodno. Prakticirajte reiki, slušajte svoje tijelo i um, i neka vas vodi unutarnji glas. Važno je zapamtiti da je strpljenje vaš najveći saveznik.

Na kraju, želim da se zapitate: Kada sam posljednji put napustio/la svoju zonu komfora i kako se to odrazilo na moj život?
Vjerujem da ćete pronaći poveznicu sa svojim prošlim uspjesima.

Odgovore ostavite u komentarima da zajedno podijelimo iskustva i podržimo jedni druge na ovom putu preobrazbe.

S ljubavlju

Donacija (#94)


Sviđa ti se? Reci hvala donacijom


Želite li donirati uplatom na IBAN račun - kliknite ovdje za uputu


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Aktivnošću protiv burnouta
>